Agnness
Fanka BB :)
To możeTo też widziałam, ale nie wyjaśnia różnicy pomiędzy <1% i >99%.... Mówię Wam. Zagwozdka!
Przeżywa / nie przeżywa?
Jakby nie patrzeć to dwie przeciwstawne wartości
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To możeTo też widziałam, ale nie wyjaśnia różnicy pomiędzy <1% i >99%.... Mówię Wam. Zagwozdka!
Na tę tabelkę nie patrzyłam, bo mi się i tak rozbieżność nie zgadza <1% i >99%. Nie pasuje mi tu po prostu. Było tam zapisane, że 8% to taka wartość... hmm... stała raczej tak jak USG podaje plus minus jakiś wiek. Ale czytam i szukam dalejHaha to nie wiem jak Ci to Google przetłumaczyło, u mnie pisze, że wiek dziecka i w nawiasie właśnie te procenty szacunkowo jaki jest wiek dziecka
mam piekne idealnie czarne. ;pEj, dobry tip! Będę wiedziała żeby nie laminować póki co nie miałam takich zakusów, ale jak hormony wystrzelą to kto wie co by mi do głowy strzeliło
Ale dlaczego w tych samych tygodniach ciąży dziewczyny mają takie różnice? Ech. Chyba to jednak nie jest dobra pora na takie zagadki Młoda mi jeszcze kaszle sucho. Albo chora, albo astma się zaczyna. Nie wiem co gorsze.To może
Przeżywa / nie przeżywa?
Jakby nie patrzeć to dwie przeciwstawne wartości
Myślałam właśnie, że może to być jakaś "pewność", z jaką oszacowano wiek, ale... <1% u Elph? czyli, że co w takim wypadku? "Może jesteś w 5 tc, a może w 15?"Dziewczyny, co do Waszej rozkminy, ja mam przy GA napisane coś takiego: 8w4d >97.0%
A na USG od innego lekarza mam podany tylko tydzień i dzień bez procentów
Właśnie też o tym zaczęłam myśleć. Na USG mam dwie wartości GA: 6+2 z daty okresu, i 5+6 przy którym są procenty. Może zerojedynkowo oceniają: wiek zgadza się z datą miesiączki albo się nie zgadza? U mnie wiedziałam że się nie zgodzi bo mam długie cykle, więc i owulacja jest kilka dni później.No na mój głupi rozum USG przelicza na ile procent jest ta zgodność w wieku podanym z tym widocznym może niewiem tak myślę hehe
Te 8% to chyba możliwy margines błędu przy ocenianiu wieku ciąży poszczególną metodą, tak mi się wydajeNa tę tabelkę nie patrzyłam, bo mi się i tak rozbieżność nie zgadza <1% i >99%. Nie pasuje mi tu po prostu. Było tam zapisane, że 8% to taka wartość... hmm... stała raczej tak jak USG podaje plus minus jakiś wiek. Ale czytam i szukam dalej
W sumie to by pasowało do przeżycia, ale to nie gdyby teraz urodziły a utrzymanie ciąży chyba no i @Elph ma więcej niż 1% a madlejn czy jak przepraszam bo na pewno źle napisałam mniej niż 99% więc na jedno wyjdzie pewnie w medycznym punkcie widzeniaNa tę tabelkę nie patrzyłam, bo mi się i tak rozbieżność nie zgadza <1% i >99%. Nie pasuje mi tu po prostu. Było tam zapisane, że 8% to taka wartość... hmm... stała raczej tak jak USG podaje plus minus jakiś wiek. Ale czytam i szukam dalej