reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2021

reklama
Haha to nie wiem jak Ci to Google przetłumaczyło, u mnie pisze, że wiek dziecka i w nawiasie właśnie te procenty szacunkowo jaki jest wiek dziecka
Na tę tabelkę nie patrzyłam, bo mi się i tak rozbieżność nie zgadza ;) <1% i >99%. Nie pasuje mi tu po prostu. Było tam zapisane, że 8% to taka wartość... hmm... stała raczej ;) tak jak USG podaje plus minus jakiś wiek. Ale czytam i szukam dalej ;)

To może
Przeżywa / nie przeżywa?
Jakby nie patrzeć to dwie przeciwstawne wartości 😉
Ale dlaczego w tych samych tygodniach ciąży dziewczyny mają takie różnice? Ech. Chyba to jednak nie jest dobra pora na takie zagadki ;) Młoda mi jeszcze kaszle sucho. Albo chora, albo astma się zaczyna. Nie wiem co gorsze.

Dziewczyny, co do Waszej rozkminy, ja mam przy GA napisane coś takiego: 8w4d >97.0%
A na USG od innego lekarza mam podany tylko tydzień i dzień bez procentów

Dziewczyny, co do Waszej rozkminy, ja mam przy GA napisane coś takiego: 8w4d >97.0%
A na USG od innego lekarza mam podany tylko tydzień i dzień bez procentów
Myślałam właśnie, że może to być jakaś "pewność", z jaką oszacowano wiek, ale... <1% u Elph? czyli, że co w takim wypadku? "Może jesteś w 5 tc, a może w 15?" ;)

No na mój głupi rozum😂 USG przelicza na ile procent jest ta zgodność w wieku podanym z tym widocznym może🤦🏽‍♀️🙈😂 niewiem tak myślę hehe
Właśnie też o tym zaczęłam myśleć. Na USG mam dwie wartości GA: 6+2 z daty okresu, i 5+6 przy którym są procenty. Może zerojedynkowo oceniają: wiek zgadza się z datą miesiączki albo się nie zgadza? U mnie wiedziałam że się nie zgodzi bo mam długie cykle, więc i owulacja jest kilka dni później.
Na tę tabelkę nie patrzyłam, bo mi się i tak rozbieżność nie zgadza ;) <1% i >99%. Nie pasuje mi tu po prostu. Było tam zapisane, że 8% to taka wartość... hmm... stała raczej ;) tak jak USG podaje plus minus jakiś wiek. Ale czytam i szukam dalej ;)
Te 8% to chyba możliwy margines błędu przy ocenianiu wieku ciąży poszczególną metodą, tak mi się wydaje :p
Ech że też nie mam znajomego ginekologa :D

reklama
W sumie to by pasowało do przeżycia, ale to nie gdyby teraz urodziły a utrzymanie ciąży chyba no i @Elph ma więcej niż 1% a madlejn czy jak przepraszam bo na pewno źle napisałam mniej niż 99% więc na jedno wyjdzie pewnie w medycznym punkcie widzenia

Do góry