reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2021

Ja bym nie pogardziła męskimi zadkami walczącymi w kisielu 😃😃
Jakaś rozrywka nam się należy :D chociaż nie wiem czy faceci w kiślu nie byliby obleśni :p może by im kisiel darować.

Tak, jak pisały dziewczyny, to co u jednego dziecka się sprawdzi, u drugiego nie 😉

Mój synek używa pampersów z włókna bambusowego. Bambiboo lub Bambo Nature. Ja na początek kupiłam pieluszki 2-4kg, ale wiedziałam, że będę miała mniejsze dzieciątko. Obstawiałam ok 3kg, a urodził się o wadze 2520g 🙈 Także przez miesiąc byliśmy na rozmiarze 1-3 kg 😜

Co mogę polecić, to przemywanie pupy gazikami z wodą 😉
Tak... to prawda bo chusteczkami to pramy mozna sciagac, juz nie mowiac o tych problemach ze zrosnietymi wargami sromowymi u dziewczynek. Mi sie akurat nie zdarzylo ale znam osoby ktore sie z takim problemem zmagały. Wszytsko przez chemie. Uzywalam husteczken na potege do 8 mc, teraz dupsko w misce mocze i wacikami myje :)

reklama
Ale są.rowniez chusteczki o składzie 99% z wody. Ja takie kupowałam w rosmanie waterwipes czy jakoś tak, są one droższe niż zwykle ale nie mają żadnych substancji zapachowych czy zbędnej chemii. A czasami owszem też zwykle płatki kosmetyczne plus ciepła woda [emoji846]
Jakaś rozrywka nam się należy :D chociaż nie wiem czy faceci w kiślu nie byliby obleśni [emoji14] może by im kisiel darować.

Tak... to prawda bo chusteczkami to pramy mozna sciagac, juz nie mowiac o tych problemach ze zrosnietymi wargami sromowymi u dziewczynek. Mi sie akurat nie zdarzylo ale znam osoby ktore sie z takim problemem zmagały. Wszytsko przez chemie. Uzywalam husteczken na potege do 8 mc, teraz dupsko w misce mocze i wacikami myje :)

Już kiedyś zadawałam to pytanie ale żadna nie odpisała co z kwasami w kosmetykach wiem że nie wolno ale są takie które można w niskich stężeniach przeraża mnie nie używanie kwasów tyle czasu jak tu się przygotować na wiosnę. Jest któraś obeznana w temacie??

Kiedyś dr Nina Wiśniewska dermatolog na swoim insta mówiła że w niskim stężeniu kwas glikolowy i salicylowy jest bezpieczny. Napewno należy odrzucic wszystko co zawiera retinol

Ale są.rowniez chusteczki o składzie 99% z wody. Ja takie kupowałam w rosmanie waterwipes czy jakoś tak, są one droższe niż zwykle ale nie mają żadnych substancji zapachowych czy zbędnej chemii. A czasami owszem też zwykle płatki kosmetyczne plus ciepła woda [emoji846]
:D a nie testowałam. Na początku byłam przekonana że chusteczki pampersa to takie super hiper i bio i git. A potem robiły mi za odplamiacz. Może przy 2 bobolino przetestuje te co polecasz :) na pewno na początku się przydadzą, chociażby w przychodni. Na jutro nie mam i mam nadzieję, że Laura nie zrobi 2 :D

:D a nie testowałam. Na początku byłam przekonana że chusteczki pampersa to takie super hiper i bio i git. A potem robiły mi za odplamiacz. Może przy 2 bobolino przetestuje te co polecasz :) na pewno na początku się przydadzą, chociażby w przychodni. Na jutro nie mam i mam nadzieję, że Laura nie zrobi 2 :D
Ja uwielbiałam te chusteczki huggies te z aloesem one były tak mokre że można było z nich wyciskać wodę ale te w Polsce to nie to samo 😑

Ja uwielbiałam te chusteczki huggies te z aloesem one były tak mokre że można było z nich wyciskać wodę ale te w Polsce to nie to samo 😑
:D jak to mawiali wykładowcy u mnie na studiach. "Chcesz zepsuć jakąś markę, daj ją polakom" :p

Boli mnie lewy jajnik że zdechne. W poprzedniej ciąży też tak miałam. Gin stwierdził zrosty po wyrostku.

reklama
Do góry