reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2021

nigdzie nie napisałam że należy robić 3-4 usg czytaj ze zrozumieniem :)
Napisałam co 3-4 tyg wystarczy w odpowiedź na to jako ktos pisał o robieniu usg co 2 tyg. 'zaleca się' w kontekście tego żeby nie latać co tydzien na usg.
Zeby nie było że jestem jakaś zadziorna tylko twoja wypowiedź może wprowadzić w panikę ciężarne nie mieszkające w Polsce bo standardy są troche inne w UK były 2 usg to samo w Norwegii

P.S Ja pease &love 😃

Ostatnia edycja:
reklama
Ale dziś produkujecie. Ja prawie cały dzień po za domem więc nawet nie miałam kiedy czytać. Pochwalę się tylko że byłam dziś na wizycie u innego ginekologa który będzie prowadzić ciążę i widziałam dziś serduszko. Wszytslo jest ok. Zmierzył mi też długość szyjki bo mówiłam mu że martwi mnie to że jest nisko. Powiedział że położenie szyjki może być różne u różnych kobiet i mogą mieć na to wpływ różne czyniki jak chociażby ilość porodów, waga dzieci, rodzą porodu i wiele innych. Ale powiedział że skoro mnie to martwi to sprawdzi i mówił że faktycznie jest nisko ale nie ma się czym martwić bo ważne jest by była długa i jest długa na 3cm jak dobrze pamiętam. Także mnie uspokoił.

Zeby nie było że jestem jakaś zadziorna tylko twoja wypowiedź może wprowadzić w panikę ciężarne nie mieszkające w Polsce bo standardy są troche inne w UK były 2 usg to samo w Norwegii

P.S Ja pease &love 😃

Absolutnie nie miałam na celu wprowadzać paniki :)

Mamy wyjaśnione i jest spokój 😁
Walki nie będzie 😂😂😂

Ale dziś produkujecie. Ja prawie cały dzień po za domem więc nawet nie miałam kiedy czytać. Pochwalę się tylko że byłam dziś na wizycie u innego ginekologa który będzie prowadzić ciążę i widziałam dziś serduszko. Wszytslo jest ok. Zmierzył mi też długość szyjki bo mówiłam mu że martwi mnie to że jest nisko. Powiedział że położenie szyjki może być różne u różnych kobiet i mogą mieć na to wpływ różne czyniki jak chociażby ilość porodów, waga dzieci, rodzą porodu i wiele innych. Ale powiedział że skoro mnie to martwi to sprawdzi i mówił że faktycznie jest nisko ale nie ma się czym martwić bo ważne jest by była długa i jest długa na 3cm jak dobrze pamiętam. Także mnie uspokoił.
No i super, można spać spokojnie :)
Ja jutro wreszcie mam wizytę! I z tego co pamiętam to nie tylko ja :) beta będzie jutro w okolicy 24000 więc musi być widać zarodek, nie ma innej opcji!

Już kiedyś zadawałam to pytanie ale żadna nie odpisała co z kwasami w kosmetykach wiem że nie wolno ale są takie które można w niskich stężeniach przeraża mnie nie używanie kwasów tyle czasu jak tu się przygotować na wiosnę. Jest któraś obeznana w temacie??

Absolutnie nie miałam na celu wprowadzać paniki :)

Mamy wyjaśnione i jest spokój 😁
Walki nie będzie 😂😂😂
Z ta walka mnie rozbroiłaś walka bez walki 😃😃😃😃
Ueee :D poczekam sobie do drugiego trymestru 🤪😏

Zaczną boleć nogi, zaczną boleć cycki. Komuś na pewno pęknie żyłka piedząco myśląca.

A tak serio :D dobrze, że u nas tak spokojnie. Nie miło się siedzi na gr jak są walki w kisielu :p

Ueee :D poczekam sobie do drugiego trymestru 🤪😏

Zaczną boleć nogi, zaczną boleć cycki. Komuś na pewno pęknie żyłka piedząco myśląca.

A tak serio :D dobrze, że u nas tak spokojnie. Nie miło się siedzi na gr jak są walki w kisielu :p
Ja bym nie pogardziła męskimi zadkami walczącymi w kisielu 😃😃

No i super, można spać spokojnie :)
Ja jutro wreszcie mam wizytę! I z tego co pamiętam to nie tylko ja :) beta będzie jutro w okolicy 24000 więc musi być widać zarodek, nie ma innej opcji!

O której masz wizytę? Ja po 15 [emoji51][emoji51] [emoji85] jestem z siebie dumna, dotrwałam bez przekładania wizyty na wcześniejszy termin [emoji28][emoji28]

reklama
A jaką marke polecasz? Tak z czystej ciekawosci. Pamietam, ze brat mial taki problem ze swoja corka. Odparzenia byly takie, ze jakims dziwnym niebieskim plynem musieli to smarowac / przecierac. Nie pamietam co to bylo. Oni stosowali pieluszki z Biedry, Dada czy jakos tak

Tak, jak pisały dziewczyny, to co u jednego dziecka się sprawdzi, u drugiego nie 😉

Mój synek używa pampersów z włókna bambusowego. Bambiboo lub Bambo Nature. Ja na początek kupiłam pieluszki 2-4kg, ale wiedziałam, że będę miała mniejsze dzieciątko. Obstawiałam ok 3kg, a urodził się o wadze 2520g 🙈 Także przez miesiąc byliśmy na rozmiarze 1-3 kg 😜

Co mogę polecić, to przemywanie pupy gazikami z wodą 😉

Do góry