A jaką marke polecasz? Tak z czystej ciekawosci. Pamietam, ze brat mial taki problem ze swoja corka. Odparzenia byly takie, ze jakims dziwnym niebieskim plynem musieli to smarowac / przecierac. Nie pamietam co to bylo. Oni stosowali pieluszki z Biedry, Dada czy jakos takNie radzę kupować pampersów na zapas, bo może się okazać, że dziecko będzie po konkretnej marce dostawać uczulenia, mocnych odparzeń i zostaniecie ze stertą pieluch.
Ja na początku kupiłam 2 paczki, starczyły na 4 dni a potem kupiłam zapas na tydzień i po tym czasie, jak miałam pewność, że jest ok, robiłam większe zapasy
reklama
meraja
Fanka BB :)
My kupiliśmy na początek 3 paczki Pampers Premium care 1, młody praktycznie się na tej marce wychował, nie miał uczuleń ani odparzeń. Dostaliśmy w prezencie od rodziny po paczce lulpilu (te z lidla) i te biedronkowe Dada, to większość oddałam koleżance, bo syn miał straszne odparzenia po nich. W szpitalu przez dwa dni używali Pieluszek Happy, i tez było spoko.
Warto przetestować [emoji2370]
Warto przetestować [emoji2370]
Usg nie jest w ogóle szkodliwe. To doppler nie jest wskazany na bardzo wczesnym etapie. Tak na prawdę najbezpieczniej jest podsłuchiwać serducho po 8tygTak często robią usg? Myślałam, że to niewskazane, chyba, że okoliczności do tego zmuszają... ale mogę się mylić. Kiedyś się dużo wokół słyszało, jakie to usg w nadmiarze może być niezdrowe. Żeby nie podsłuchiwać serduszka, itd... Może coś się zmieniło przez te 4-5 lat
Kochana tak wcześnie to nie rozmiar zarodka a pęcherzyka. Kończę 7tydzien i zarodek ma dopiero 6mm.Zobacz załącznik 1239734Ja już po wizycie, zarodek umiejscowiony w macicy, ma niecałe 1cm. Ale nie wiem czy widzicie różnice miedzy zdjęciami. Albo to poniżej to krwiaczek, albo drugi zarodek jestem przerażona! Dziś wyszło z usg 4+5 kolejna wizyta za 2 tyg no i dostałam Dupasthon 2x1
Na tak wczesnym etapie maluchy rosna tak samo, dlatego przez CRL można ocenić wiek ciąży.
Agnness
Nie sugeruj się tym co ktoś inny poleca. Bo jedno dziecko ma uczulenie na Dade, inne na Pampers, a jeszcze inne na Happy. Najlepiej jak kupisz ewentualnie kilka rodzajów i sprawdzisz. A co do rozmiaru to przeważnie 1 są dobre na wszystkie dzieci. Aczkolwiek np Lupilu wypadają większe niż pampers premium care czy dada. Co do uczuleń to moja siostra cały czas używała dada. Mała nie miała uczuleń. Przeszła na rozmiar 3 i musiała zmienić.A jaką marke polecasz? Tak z czystej ciekawosci. Pamietam, ze brat mial taki problem ze swoja corka. Odparzenia byly takie, ze jakims dziwnym niebieskim plynem musieli to smarowac / przecierac. Nie pamietam co to bylo. Oni stosowali pieluszki z Biedry, Dada czy jakos tak
Żebyś wiedziała mało z tej wizyty pamietam no nic teraz trzeba się szanować i kolejna wizyta za 2 tyg wiec wiele może się wyjaśnić. Pozytywne myślenie podstawa!Spokojnie, każda wizyta to wielkie emocje
Dziewczyny dziękuje za te wszystkie komentarze, jesteście kochane! super jest się komuś wygadać, tym bardziej ze na ten moment nikomu się nie chwalimy z rodziny
anio0
U nas też Dada się sprawdziły zdecydowanie lepiej niż Pampersy Młoda moja to alergik i atopik. Walczymy ze skórą notorycznie.A jaką marke polecasz? Tak z czystej ciekawosci. Pamietam, ze brat mial taki problem ze swoja corka. Odparzenia byly takie, ze jakims dziwnym niebieskim plynem musieli to smarowac / przecierac. Nie pamietam co to bylo. Oni stosowali pieluszki z Biedry, Dada czy jakos tak
Celia89
Pampersy mają przedziałki wagowe np 3-6 kg. Raczej 6 kilowego dziecka nie urodzisz więc spokojnie możesz brać 1. Nawet jak urodzisz mniejsze to zejdą. Ja musiałam dokupować 0 dla wcześniaków, bo mimo że Laura balansowała na krawędzi i ważyła 2990 to 1 okropnie na niej wisiały. Tak samo ubranka 56 musiałam zastąpnić 50 teczkami. Ale wszysko się przydało. Na początku dziecko sika 11-30 x dziennie, kupka stopniowo w pierwszych dniach pojawia się częściej, a później się stabilizuje i są np 2 kupy ale giganty Bo te pierwsze to wygladaja jakny ktos sie nie podtarl i zostawił draske. Idzie wiecej bo dziecko od razu placze pozatym sie chucha i dmucha. Moja teraz ma rok i potrafi latac zesikana i juz nie komunikuje. Wrecz ucieka zeby jej nie przebierac. Kupe no to pozniej czuc z 2 kranca wsi.Jeszcze jedno pytanie a propos tych ubran :-) tzn.moze nie do konca ubran, a srodkow do pielegnacji niemowlaczka. Mam znajoma, ktora jest na podobnym etapie ciazy jak ja (8 tydzien) i ostatnio wyczaila jakas promocje pampersow i nakupowala na zapas, od kolezanek, ktore juz maja dzieci dowiedzialam sie, ze pampersy schodza mega szybko w pierwszych miesiacach. Ale kurna, skad wiedziec jaki rozmiar? Czy te pierwsze pampersy sa tak dostosowane,ze pasuja na wiekszosc dzieci?
Celia89
Moja np na poczatku nie miala na żadne alergii,Pampers Pantsy, premium, dada zwykla czy lepsza, wszytsko bylo idealne. Teraz jak zaczela wiecej żryć to premium jakos zaczely wlazic w rekacje z jej kupa i zaraz po wyproznieniu od razu natychmiast sie odparza. Jutro ja szczepie to pogadam z pediatra czy to chemia w pieluchach, czy jedzenie, ją tak uszkadza.Nie radzę kupować pampersów na zapas, bo może się okazać, że dziecko będzie po konkretnej marce dostawać uczulenia, mocnych odparzeń i zostaniecie ze stertą pieluch.
Ja na początku kupiłam 2 paczki, starczyły na 4 dni a potem kupiłam zapas na tydzień i po tym czasie, jak miałam pewność, że jest ok, robiłam większe zapasy
reklama
nikka13
Mi jest niedobrze 24/h, wymiotuję nawet w nocy. To jest koszmar, nie chce się żyć. Dzień zaczynam od wymiotów żeby później reszta sił zbierać się do pracy i w niej wegetować tłumiąc mdłości...Ja też mam problemy z jedzeniem, jem mni j niż wcześniej a i tak jest mi nie dobrze po jedzeniu