reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2021

1. Prywatnie - 28.01 czyli 4+3 nie było nic widać
2. NFZ -12. 02 czyli 6+4 piękny malutki zarodek z bijącym serduszkiem

No i dziś prywatnie. ☺
Jak tak czytam wypowiedzi wielu kobiet. Chyba pójdę szybciej na 1 wizytę. Bo trochę się stresuje co tam się dzieje, nie licząc ze ta ciąże o wiele gorzej przechodzę niż pierwsza. Czułam się dobrze aż 1,5 dnia. A jutro do pracy na 11 h... I wolę chyba wiedzieć wcześniej czy z dzieciątkiem wszystko ok. Jak uważasz? Ale tobie gratuluję jeszcze raz i cieszę się że wszystko ok i że już bije serduszko 🙂🙂🙂🥳🥳

reklama
Jak tak czytam wypowiedzi wielu kobiet. Chyba pójdę szybciej na 1 wizytę. Bo trochę się stresuje co tam się dzieje, nie licząc ze ta ciąże o wiele gorzej przechodzę niż pierwsza. Czułam się dobrze aż 1,5 dnia. A jutro do pracy na 11 h... I wolę chyba wiedzieć wcześniej czy z dzieciątkiem wszystko ok. Jak uważasz? Ale tobie gratuluję jeszcze raz i cieszę się że wszystko ok i że już bije serduszko 🙂🙂🙂🥳🥳
Ja jestem z tych niecierpliwych i poszłam szybko, jak widać za szybko ale chwilę później miałam następna wizytę i było już widać, więc od razu stałam się spokojniejsza ☺ teraz w poniedziałek znowu mam wizytę na NFZ bo ten lekarz powiedział, że chce zobaczyć czy zdrowo rośnie (10 dni różnicy między wizytami u niego będzie) także dla mnie spoko jak najbardziej ☺
Prywatnie po pierwszej wizycie lekarz chciał mnie zobaczyć za 3 tyg jak już na pewno coś będzie, czyli dziś a następna wizytę u niego mam 18.03

Który Ty masz tydzień?

image.jpg
Ja już po wizycie, zarodek umiejscowiony w macicy, ma niecałe 1cm. Ale nie wiem czy widzicie różnice miedzy zdjęciami. Albo to poniżej to krwiaczek, albo drugi zarodek 😳 jestem przerażona! Dziś wyszło z usg 4+5 kolejna wizyta za 2 tyg no i dostałam Dupasthon 2x1

Zobacz załącznik 1239734Ja już po wizycie, zarodek umiejscowiony w macicy, ma niecałe 1cm. Ale nie wiem czy widzicie różnice miedzy zdjęciami. Albo to poniżej to krwiaczek, albo drugi zarodek 😳 jestem przerażona! Dziś wyszło z usg 4+5 kolejna wizyta za 2 tyg no i dostałam Dupasthon 2x1
Nawet jeśli to krwiak, to się nie przejmuj. One przeważnie się opróżniają lub wchłaniają. Wbrew pozorom dużo jest takich przypadków, a dzieci rodzą się całe i zdrowe. Tylko trzeba bardziej obserwować. Lekarz nie mówił co to?

Zobacz załącznik 1239734Ja już po wizycie, zarodek umiejscowiony w macicy, ma niecałe 1cm. Ale nie wiem czy widzicie różnice miedzy zdjęciami. Albo to poniżej to krwiaczek, albo drugi zarodek 😳 jestem przerażona! Dziś wyszło z usg 4+5 kolejna wizyta za 2 tyg no i dostałam Dupasthon 2x1
Spokojnie!
Lekarz też powiedział że albo albo?

Te dzieci to jednak każdy w swoim tępie.. Ja dziś 7+3 a mamy 8.3 mm, ciekawe od czego to zależy

reklama
1. Prywatnie - 28.01 czyli 4+3 nie było nic widać
2. NFZ -12. 02 czyli 6+4 piękny malutki zarodek z bijącym serduszkiem

No i dziś prywatnie. ☺
Czy "nie było nic widać" oznacza brak pęcherzyka? Czy pęcherzyk był widoczny? Pytam, bo byłam w identycznym terminie i u mnie naprawdę nic nie było widać ;)

Do góry