reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2021

Mi tez kompletnie nic nie jest 🤷🏼‍♀️
Czuje sie tylko lekko podziębiona ale temp nir mam, siedziałabym sobie pod kocykiem 😅
Ej czy wy tez macie jakies takie wewnetrzne obawy ?
Ja dlugo czekałam na ciążę, ok 2 lat i udało przy drugiej stymulacji teraz, ale jak juz dociera do mnie ze sie udało to taka jakas jestem rozdraziona I trochę "przerazona"? "Zmartwiona"? Nie wiem jak to ujac nawet 🙊
Też czuje taki niepokój 🤔 niewiadomą, czekam na usg żeby zobaczyć dzidziusia wkoncu i wtedy może bardziej uwierzę ze jestem w ciąży 😀

reklama
Czuje sie tylko lekko podziębiona ale temp nir mam, siedziałabym sobie pod kocykiem 😅
Ja dlugo czekałam na ciążę, ok 2 lat i udało przy drugiej stymulacji teraz, ale jak juz dociera do mnie ze sie udało to taka jakas jestem rozdraziona I trochę "przerazona"? "Zmartwiona"? Nie wiem jak to ujac nawet 🙊
U mnie po zobaczeniu kreseczek wielka euforia byla. Teraz po prawie 2 tygodniach, zaczynaja byc mysli pelne niepokoju. Jak sobie poradze w nowej sytuacji, przeciez bede odpowiedzialna za drugiego czlowieka itp. Generalnie zaczyna siadac glowie male przerazenie 😅

A wszystkie już macie za sobą pierwsza wizytę u ginekologa?
Ja nie bo się boję jak nastolatka że pan doktor na mnie pokrzyczy :p Zaszłam równo 12 mc po cc.... Nie mial przeciwskazan ale kazal sie tez nie spieszyc. No a ze ja zachodze jak krolica od samego wlozenia tak zaszlam w 1 cyklu.

A wszystkie już macie za sobą pierwsza wizytę u ginekologa?
Ja jutro będę dzwonić żeby się Umówić. Jutro robię druga betę i chce sprawdzić najpierw czy dobrze przyrasta.
Poza tym jutro pójdę chyba ostatni raz do pracy. W tym tygodniu chodzę do pracy na popołudnie, kończę o 22.00 i wczoraj w pracy bolał mnie brzuch. 8 godzin w pozycji siedzącej nie bardzo mi odpowiada.

Ja mam taki pomysł aby w pracy powiedzieć po tej wizycie w 9 tyg..albo jeszcze później koło 11 po Nifty i pierwszych prenatalnych. Wtedy będę spokojniejsza. Rodzina, dzieci tez nic nie wiedzą, tylko mąż i przyjaciółka :))) Bardzo bym chciała już być bardziej spokojna. Później jak się czuje ruchy to łatwiej dowiedzieć się co u dzidzi:)

Dziewczyny, ja dziś 5t6d i wszystkie symptomy przeszły. Cycki przestały boleć prawie całkiem (a bolały okrutnie), brzuch nie ciągnie. Czuję się jakbym przestała być w ciąży. Czy to możliwie

Tez mam tak samo.. my staraliśmy się kilka Miesięcy co prawda, ale byłam stymulowana, 3 razy miałam zastrzyk bo owu miałam z jednego jajnika, ale i tak się nie udawało, lekarz zlecił mi drożność i w tym samym cyklu po pykło, ależ było moje zdziwienie gdy test wyszedł pozytywny 🙈 dlatego teraz uważam na siebie, nic praktycznie nie robię, bo mam prace zdalna.

reklama
U mnie już w firmie wczoraj powiadomiłam, bo mam zwolnienie i w sumie nie wiem czy lekarz mi nie dopisał że to ciąża, a pracować nie mogę bo nie ma dla mnie stanowiska pracy, chyba że prezes mnie przygarnie na kanapę😂

Do góry