reklama
Też czytałam na jakiejś stronie o tym, że im więcej objawów tym rzekomo silniejsza ciąża, ale to była strona internetowa - wiadomo, że każdy może pisać co chce. W żadnej medycznej książce, którą mam, nie było nic podobnego napisane. Tak jak dziewczyny wcześniej pisały - to jest bardzo indywidualne i może być bezobjawowe, może być objawowe i żadne z tego nie świadczy o tym, czy będzie ok czy nie
Agnieszka_1988
Fanka BB :)
Czuję się od kilku dni jakbym miała zaraz mieć laparoskopię brzucha - jakby mi włożyli te dysze i nadmuchali brzuch na maksa! Mam taki balon że szok. Ani to wciągnąć ani ukryć pod ciuchami. Nieprzyjemne uczucie. Jeszcze czuję że wodę gromadzę jak wielbłąd [emoji2356]
Agnieszka_1988
Czuję się od kilku dni jakbym miała zaraz mieć laparoskopię brzucha - jakby mi włożyli te dysze i nadmuchali brzuch na maksa! Mam taki balon że szok. Ani to wciągnąć ani ukryć pod ciuchami. Nieprzyjemne uczucie. Jeszcze czuję że wodę gromadzę jak wielbłąd [emoji2356]
@paulinkka powodzenia na wizycie
@Agnieszka_1988 ja generalnie mam duży brzuch ( czyt.duzo tłuszczu) i dawno już płaski nie jest nawet jak go wciągnę, ale też zauważyłam ostatnio że jest taki wzdęty.
@Agnieszka_1988 ja generalnie mam duży brzuch ( czyt.duzo tłuszczu) i dawno już płaski nie jest nawet jak go wciągnę, ale też zauważyłam ostatnio że jest taki wzdęty.
Ironka
Ojej nie chciałam Cię martwić. Tak tylko się mówi, kiedy ciężarna męczą dolegliwości ciążowe. Tak na pocieszenie.Z Twoich słów wynika, że skoro mam bardzo mało ciążowych dolegliwości, to moja ciąża jest słaba? Większe prawdopodobieństwo poronienia? Czy to na podstawie jakiś badań?
Szczerze mówiąc, to wczoraj przeczytałam tą wiadomość i bardzo się przejęłam
Oczywiście sprawdziłam w Internecie i ilość objawów podobno nie ma wpływu na „jakość” ciąży. Niektóre kobiety przechodzą bezobjawowo (oprócz braku miesiączki).
Ja też nie mam zbyt wiele objawów. Oprócz bólu piersi i lekkiego pobolewania podbrzusza jest ok.
Pamiętaj, że każda z nas jest inna, a i każda z ciąż jest inna. Trzeba myśleć pozytywnie.
Jeszcze raz przepraszam jeśli sprawiła Ci przykrość.
Ironka
Widzę że trochę namieszałam swoim wpisem. Oczywiście że każda ciąża jest inna. A z objawami to jest sprawa zupełnie indywidualna.Też czytałam na jakiejś stronie o tym, że im więcej objawów tym rzekomo silniejsza ciąża, ale to była strona internetowa - wiadomo, że każdy może pisać co chce. W żadnej medycznej książce, którą mam, nie było nic podobnego napisane. Tak jak dziewczyny wcześniej pisały - to jest bardzo indywidualne i może być bezobjawowe, może być objawowe i żadne z tego nie świadczy o tym, czy będzie ok czy nie
Celia89
Ja poprzednio i obecnie zanosi sie na to samo - ciaza bezobjawowa. Jedynie nie dostalam @ i roslo mi sadlo i mialam ciaze bez komplikacji. Dziecko zdrowe z lśniącą czupryna ;P ... to tak jak gadanie ze jak sie ma zgage to dziecko bedzie kudlate, a jak nie to zupelnie lyse. XD moje mialoo duzooo kudlow z tylu glowy a czubek lysy jak moj śp dziadek.
Ironka
Ja właśnie wróciłam z labo. Teraz pozostaje poczekać na wyniki. Robiłam betę, TSH, FT3, FT4, progesteron, morfologię i cukier na czczo. Od 14 lat leczę się na niedoczynność tarczycy. Jestem na Euthyrox 150. W ostatniej ciąży w 2015 miałam cukrzycę ciążową. Obyło się wtedy bez insuliny na szczęście. Teraz jestem 6 lat starsza i trochę się obawiam czy wszystko będzie ok.
reklama
Ja mam to samo ;o wielki wzdęty brzuch....Czuję się od kilku dni jakbym miała zaraz mieć laparoskopię brzucha - jakby mi włożyli te dysze i nadmuchali brzuch na maksa! Mam taki balon że szok. Ani to wciągnąć ani ukryć pod ciuchami. Nieprzyjemne uczucie. Jeszcze czuję że wodę gromadzę jak wielbłąd [emoji2356]