reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2021

reklama
Rozumiem cie. To samo, mdłości, wymioty, ogólnie zmęczona. Dramat... Mam nadzieję że szybko minie.... Tobie również tego życzę :) a który tydzień?
U mnie 6+4, w poprzedniej ciąży miałam to samo i to 24/h... Trwało to bite 3 miesiące, a przecież jeszcze praca i starsze dziecko :( a U Ciebie?
Rozumiem cie. To samo, mdłości, wymioty, ogólnie zmęczona. Dramat... Mam nadzieję że szybko minie.... Tobie również tego życzę :) a który tydzień?

A mi pani ginekolog na pierwszej wizycie od razu powiedziala żeby na żadne fora nie wchodzić bo będę żyć ciągle w strachu czytając innych że coś złego się przytrafiło i szukać u siebie objawów itp 🙁 może coś w tym jest psychika tak działa.. Ale jakoś tu jestem i fajnie sobie popisać
Zależy gdzie trafisz. Są grupy gdzie matki sie nawzajem nakręcają bo zona ciotki szwagra to miaław ciąży włosy na brzuchu i dziecko urodziło się też owłosione XD

Z objawów ciążowych bardzo pogorszyła mi się cera kosmetyki z kwasami są zakazane ale ponoć nie wszystkie i tu właśnie jakaś mama w tym temacie jest obeznana ? Jakich kwasów można używać i w jakim stężeniu ?
Kosmetyki z kwasami są zabronione? Kurcze dobrze, że o tym piszesz! Bo jeszcze w ten temat głębiej nie weszłam, a zastanawiałam się nad tym

Hej dziewczyny, jak tam u was weekend się zaczął? Jak samopoczucie?

Ja wczoraj pierwszy raz doświadczyłam przytulanek z sedesem. Dziś rano niby wszystko ok, zjadłam sobie śniadanie na wypadek jejczniczka, pomidorki koktajlowe, rukola, szczypiorek, pieczywko z masełkiem i żółtym serem... I nie minęła godzina a pół śniadania zwróciłam. [emoji1785]
W pierwszej ciąży z synkiem nie miałam kompletnie żadnych objawów. Jedynie jakieś ostatnie 3 miesiące to były masakra przez zgage ale nigdy nie miałam żadnych mdłości i innych nieprzyjemności zoladkowych.

I tak jak wam pisałam, byłam napierwszej wizycie tydzień temu we wtorek, to było 5+3, był pęcherzyk kolejna wizyta u tego lekarza na 2 marca. Ale rozmawiałam wczoraj z koleżanka i jednak będę chodzi do jej ginekologa. Dziś dzwoniłam i i mówiłam się na czwartek, to będzie 6+5 więc myślę że serduszko będzie już widać, więc zamiast rodzicom powiedzieć jutro podczas obiadu, to powiemy za tydzień. Mam nadzieję że wszystko będzie ok.

Hej dziewczyny, jak tam u was weekend się zaczął? Jak samopoczucie?

Ja wczoraj pierwszy raz doświadczyłam przytulanek z sedesem. Dziś rano niby wszystko ok, zjadłam sobie śniadanie na wypadek jejczniczka, pomidorki koktajlowe, rukola, szczypiorek, pieczywko z masełkiem i żółtym serem... I nie minęła godzina a pół śniadania zwróciłam. [emoji1785]
W pierwszej ciąży z synkiem nie miałam kompletnie żadnych objawów. Jedynie jakieś ostatnie 3 miesiące to były masakra przez zgage ale nigdy nie miałam żadnych mdłości i innych nieprzyjemności zoladkowych.

I tak jak wam pisałam, byłam napierwszej wizycie tydzień temu we wtorek, to było 5+3, był pęcherzyk kolejna wizyta u tego lekarza na 2 marca. Ale rozmawiałam wczoraj z koleżanka i jednak będę chodzi do jej ginekologa. Dziś dzwoniłam i i mówiłam się na czwartek, to będzie 6+5 więc myślę że serduszko będzie już widać, więc zamiast rodzicom powiedzieć jutro podczas obiadu, to powiemy za tydzień. Mam nadzieję że wszystko będzie ok.
Hej, wspolczuje przytulanek z sedesem. Ja co prawda nie wymiotowalam, ale od dwoch dni tak zle sie czuje :-/ mdli mnie strasznie, nie mam na nic ochoty, a jak juz sie zmusze to potem przez pol dnia mi sie odbija jak jakiemus zulowi. Okropnie sie przez to czuje i to poteguje niechec do jedzenia

reklama
Do góry