reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2021

Witam wszystkie dziewczyny, postanowiłam się dołączyć do was:) TErmin mam wyznaczony wg kalkulatora na 17.10.2021 a do lekarza na pierwszą wizytę idę 19.02.2021. Jest to moja druga ciąża po... 10 latach i tego się niestety obawiam czy będzie wszystko ok. Mam pytanie ile kwasu foliowego bierzecie?
Witaj! 😊
Coraz nas więcej, super 😊
Ja jedyne co biorę to pregna plus, w zasadzie biorę od czerwca gdzieś 🤔 z tego co widzę to kwasu foliowego ma 600.

reklama
Dzięki za wszystkie historie porodowe :)

Ja biorę mama DHA premium plus czy jakoś tak. Dwie tabletki dziennie :) to jest łącznie 800mg kwasu foliowego

Dzień dobry [emoji3059]
Za godzinę mam wizytę [emoji33] z wrażenia nie śpię od 5
Trzymam kciuki, daj znać po wizycie. Na pewno będzie wszystko ok. Ja też się stresowalam przed pierwszą wizyta jakby to była moja pierwsza ciąża [emoji28]
Chyba pociągnę na pączkach do końca ciąży. Zjadłam dziś trzy, wchodzę teraz na wagę a tu kilogram mniej [emoji3]
U mnie apetyt dużo mniejszy ostatnio i waga też delikatnie spadła, chociaż po wczorajszych paczkach nie sprawdzałam [emoji28]

Witam wszystkie dziewczyny, postanowiłam się dołączyć do was:) TErmin mam wyznaczony wg kalkulatora na 17.10.2021 a do lekarza na pierwszą wizytę idę 19.02.2021. Jest to moja druga ciąża po... 10 latach i tego się niestety obawiam czy będzie wszystko ok. Mam pytanie ile kwasu foliowego bierzecie?
Ja biorę 800 :)

Cześć dziewczyny, ja również według kalkulatorów mam termin na październik. To moja pierwsza ciąża wiec bardzo się stresuje. Badałam już beta hcg, pierwszy wynik wynosił 357 a drugi po 72 h tylko 641. Byłam tez w ginekologa. Stwierdził 2 mm pęcherzyk w macicy, beta radził się nie przejmować. Czy sprawdzać jeszcze betę czy czekać na badanie usg za tydzień?

reklama
Cześć dziewczyny, ja również według kalkulatorów mam termin na październik. To moja pierwsza ciąża wiec bardzo się stresuje. Badałam już beta hcg, pierwszy wynik wynosił 357 a drugi po 72 h tylko 641. Byłam tez w ginekologa. Stwierdził 2 mm pęcherzyk w macicy, beta radził się nie przejmować. Czy sprawdzać jeszcze betę czy czekać na badanie usg za tydzień?
To tez moja pierwsza ciąża, ja bety w ogóle nie robiłam. Tylko 3 test zrobiłam w odstępach kilku dniowych. Skoro lekarz kazał się nie przejmować, ja bym nie robiła, to dodatkowe koszty. A w którym tygodniu jesteś? Kiedy kolejna wizyta?
Będzie dobrze ! ☺️

Do góry