reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

Wizyte ma teraz za pare dni czuje takie delikatne ruchy ale tez waze troszke bo ponad 90kg
To też może chodzi o wagę no trudno mi powiedzieć ale na pewno wszystko jest dobrze bo czujesz lekkie ruchy nie potrzebnie się denerwujesz mi martwisz. Pewnie wszystko jest z maluszkiem dobrze 😊 Ja nim poczułam ruchy kupiłam sobie detektor mierzenia tętna płodu i mnie to uspokajalo. Użyłam go może z dwa razy bo za chwilę maluszek zaczol się ruszać 😉 ale byłam spokojniejsza.

reklama
Jesteście w stanie określić jak czujecie ruchy? Tzn wszędzie piszą o bąbelkach, przelewaniu, tak samo mówiła lekarka. Ja natomiast czasem czuje delikatne puknięcia od środka, jakby naciskania palcem. Czy to właśnie ruchy dziecka? Jestem w 19+6 tc.

Jesteście w stanie określić jak czujecie ruchy? Tzn wszędzie piszą o bąbelkach, przelewaniu, tak samo mówiła lekarka. Ja natomiast czasem czuje delikatne puknięcia od środka, jakby naciskania palcem. Czy to właśnie ruchy dziecka? Jestem w 19+6 tc.
Pewnie tak bo ja też tak miałam na początku lekkie pukanie 😊😊😊 Albo muskanie takie lekkie😁😁

Tak🙂 to pewnie są ruchy dziecka🙂 ja na początku czułam takie jakby muskanie, ocieranie a potem wlasnie pukanie🙂

reklama
Ja tym razem pierwsze ruchy poczulam w 16 tygodniu (3 ciaza) i tak z 10 dni bylo spokojnie a pozniej znow a teraz juz codziennie 🙂najczesciej po 21 fika chociaz w ciagu dnia tez sie zdaza. Obecnie jestem w 21 tygodniu ale jeszcze nie wyczuwalne sa ruchy z zewnatrz ale mam wieksza wage I moze jeszcze nie ma sily przebicia 😄

Do góry