reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

reklama
W zyciu mnie tak glowa nie bolala, to bylo straszne 😒 Nie mialam nic innego, a nie bylam w stanie do apteki jechac i wzielam ibuprom. Max, choc wiem ze nie powinno sie go brać, ale na szczescie pomogl i po 2 zasnęłam. Nie we wiem co to bylo 🤦‍♀️
Mam nadzieję ze dzis bedzie lepiej no i juz zapobiegawczo wyslalam meza po apap...
Moze mi zmniejszona dawka przez endo lekow nie sluzy i tężyczka sie poglebila?! Ale to az wierzyc mi sie nie chce zeby az tak...
Milej środy, twórczych zabaw z maluchami. Moja pewnie pospi do 10-11 😁

Aaaa i ku przestrodze (pol zartem pol serio) ja sie cala ciaze zastanawialam czy bedzie podobne do mnie czy do tatusia i wyszla... Tesciowa w czystej postaci 😂😂😂 Mala Krystyna- skora zdjeta... Dopiero jak miala z 3 lata zaczela sie zmieniać troche, ale jednak dalej podobna do babci. I jak sama mówi - ona powstała w większości z plemnikow, bo podobna do tatusia 😁

Bylo paracetamol sprobowac :) mnue boli w ciagu dnia to w moment zasypiam byle nie czuc ... ale pozniej jest gorzej.... :/
No wlasnie pozniej tylko gorzej było...
Dobra dzis mam wolne, ale ide do kompa, bo wstawilam zdjecia naszych tablic manipulacyjnych i musze ledziom poodpisywac, moze w ciagu dnia sie przespie

No to wspolczuje :) to odpoczywaj ile mozesz dzis :) ja to do 13 moge sie poobijac bo maz w domu dzisiaj, a pozniej mam rajd po miescie.... do mamy zabrac pare rzeczy przez okienko, pozniej prenatalne.
W zyciu mnie tak glowa nie bolala, to bylo straszne [emoji19] Nie mialam nic innego, a nie bylam w stanie do apteki jechac i wzielam ibuprom. Max, choc wiem ze nie powinno sie go brać, ale na szczescie pomogl i po 2 zasnęłam. Nie we wiem co to bylo [emoji2356]
Mam nadzieję ze dzis bedzie lepiej no i juz zapobiegawczo wyslalam meza po apap...
Moze mi zmniejszona dawka przez endo lekow nie sluzy i tężyczka sie poglebila?! Ale to az wierzyc mi sie nie chce zeby az tak...
Milej środy, twórczych zabaw z maluchami. Moja pewnie pospi do 10-11 [emoji16]
No wlasnie pozniej tylko gorzej było...
Dobra dzis mam wolne, ale ide do kompa, bo wstawilam zdjecia naszych tablic manipulacyjnych i musze ledziom poodpisywac, moze w ciagu dnia sie przespie

u nas ja jasny blond i cera prawie biała a maz taczej sniady i ciemne wlosy... moze podobny jest bardziej niego ale jest blondyn i jest blady po mamusi :)
Ja to się zastanawiam do kogo nasze będzie podobne, ale coś czuję, że cały tatuś [emoji23] Ja jasna blondynka z szarymi oczami i jasną karnacją, a on kruczoczarne włosy, gęsta czarna broda, brązowe oczy i lekko ciemniejsza karnacja [emoji23] Ale chciałabym żeby było podobne do starego, zobaczymy [emoji38]

U nas problem jest taki że wszystko co my stosujemy,żeby ona była grzeczna to ona wykorzystuje przeciwko nam i to tak pięknie wie kiedy coś powiedziec,że czasami padam że śmiechu- Dzisiaj np.grozac mi palcem po tym jak kazalam jej wynieść zabawki do swojego pokoju mowi- mama masz karę- nie będziesz oglądała va banque 🤣🤣
O kurcze, ja zawsze myślałam że dziewczynki to takie grzeczne...? Ja mam synka prawie 4 lata i jest taki grzeczny że trudno byłoby mi znaleźć jakiś powód do narzekania na niego. Całe dnie pięknie się bawi, troche z nami, troche sam. Samochodzikami, puzzle, malowanki, klocki. Żadnych potworów, pistoletów, czy łobuzowania. W ciągu dnia często przychodzi żeby dać buziaka, przytulić się. Rano dziś przyszedł do sypialni i powiedział : "mamusiu zakrywam ci stópki kołdrą bo masz odsłonięte i będzie im zimno" 😍Może to jednak chłopcy są bardziej grzeczni? Ciekawa jestem jaki mi się drugi trafi. Ale widzę po znajomych, że często tak jest że jedno dziecko takie kochane a drugie diabeł wcielony choć geny i wychowanie to samo 😱

U mnie corka to istny szatan [emoji23] oby drugie grzeczne [emoji23]
O kurcze, ja zawsze myślałam że dziewczynki to takie grzeczne...? Ja mam synka prawie 4 lata i jest taki grzeczny że trudno byłoby mi znaleźć jakiś powód do narzekania na niego. Całe dnie pięknie się bawi, troche z nami, troche sam. Samochodzikami, puzzle, malowanki, klocki. Żadnych potworów, pistoletów, czy łobuzowania. W ciągu dnia często przychodzi żeby dać buziaka, przytulić się. Rano dziś przyszedł do sypialni i powiedział : "mamusiu zakrywam ci stópki kołdrą bo masz odsłonięte i będzie im zimno" [emoji7]Może to jednak chłopcy są bardziej grzeczni? Ciekawa jestem jaki mi się drugi trafi. Ale widzę po znajomych, że często tak jest że jedno dziecko takie kochane a drugie diabeł wcielony choć geny i wychowanie to samo [emoji33]

reklama
Ja biorę cały czas pregna plus i dołożyłam dha :)

Jeju mam 400 postów do nadrobienia [emoji2356] a nie lubię nie nadrabiać :D
Co do porodów to ja też urodziłam po terminie z om 10 dni, teraz mam nadzieję że nie przenoszę przez cukrzycę ciążową
Przy cukrzycy z reguły wywołują wcześniej, najwyżej kilka dni po terminie ☺

Do góry