Mama2012/2020/2022
Fanka BB :)
Ja jod biorę bo Endo kazał.Bierzecie Jod dodatkowo?? Prenatal uno nie mogę brać ma dwie formy kwasu foliowego sztuczny i metylowany.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja jod biorę bo Endo kazał.Bierzecie Jod dodatkowo?? Prenatal uno nie mogę brać ma dwie formy kwasu foliowego sztuczny i metylowany.
Spokojnie możesz jutro rano zrobić i już będziesz miała pewność, nie musisz czekać do wtorku..Hmmm no ja zaczęłam wczoraj krwawic w nocy, wuec teoretycznie o 18 tez chyba powinna byc nizsza...ech metlik w glowie mam, ale racja jutro przeciez byloby wszystko jasne, caly czas cos tam krwawie, wiec beta jutro bylaby nizsza jak cos nie tak. Ide jutro, bede może spokojniejsza
Najlepiej sobie zrobić badania z krwi i dobierać ilości do wyników.. Niestety czasem kumulujące się witaminy są szkodliwego.. Ja biorę 1xkwas foliowy codziennie, no i Wit.B12 co drugi dzień, bo miałam przekroczone normy.. Wit.B6 odstawiłam po teście ciążowym, bo to jednak była znacznie wieksza ilość niż zalecana, ale ale biorąc MagneB6, też sobie dostarczam jakieś jej ilości.. Biorę też jod ze względu na niedoczynność no i Wit.D 2000 j. Poprzednia donoszona ciążę brałam te miksy np.pregna plus i prenatal Duo, no i miałam super wyniki homocysteiny itd., a mam taką samą mutację jak Ty, też homozygotyczna, więc po 12 tygodniu raczej się na to przerzuce, żeby nie brać tak dużo różnych tabletek i nie musieć o tym pamiętać.. A po swoim organizmie wiem, że mi te witaminy służyły i dobrze się czułam..Hej powiedzcie czy w te dni co miało się owulację dni płodne bolą jajniki. Czy to normalne. Dzisiaj coś wstałam i prawy jajnik pobolewa. A tak to czuję się dobrze. Tylko dzisiaj miałam zły sen i trochę się martwię. Powiedzcie bo mój lekarz powiedział że metyle i witaminy mogę brać jak chce. Ile bierzecie B12, kwasu foliowego, B6, b complex na dzień , multiwitaminę na noc , inozytol i choliny. Badania mam mieć we wtorek. Na razie biorę po jednej tabletce dziennie. Czy to prawda że w ciąży nie można brać witaminy A?
Ja pierwsza wizytę miałam 5+4, a serduszkowa będzie 7+4Biorę swanson B12, kwas foliowy, nordic omega 3, bicaps bcomplex, żelazo Tardyferon, inozytol 250mg i cholina 250mg nów, d3 dr best, magnez swanson. Boję się że przesadzę z tym inozytol em i cholina brałam dwa razy dziennie. Witaminy k nie mogę brać że względu na moje mutację genetyczne. Mthfr c677 homozygota zespół antyfosfolipidowy, trąbofilie podejrzenia. Biorę heparyne dwa razy dziennie 0,4 i aspirynę 100. A ile czekacie na pierwszą wizytę do ginekologa?? Mam pierwsza wizytę 9 marca.
Badania mam we wtorekNajlepiej sobie zrobić badania z krwi i dobierać ilości do wyników.. Niestety czasem kumulujące się witaminy są szkodliwego.. Ja biorę 1xkwas foliowy codziennie, no i Wit.B12 co drugi dzień, bo miałam przekroczone normy.. Wit.B6 odstawiłam po teście ciążowym, bo to jednak była znacznie wieksza ilość niż zalecana, ale ale biorąc MagneB6, też sobie dostarczam jakieś jej ilości.. Biorę też jod ze względu na niedoczynność no i Wit.D 2000 j. Poprzednia donoszona ciążę brałam te miksy np.pregna plus i prenatal Duo, no i miałam super wyniki homocysteiny itd., a mam taką samą mutację jak Ty, też homozygotyczna, więc po 12 tygodniu raczej się na to przerzuce, żeby nie brać tak dużo różnych tabletek i nie musieć o tym pamiętać.. A po swoim organizmie wiem, że mi te witaminy służyły i dobrze się czułam..
Tak zamierzam, z rana zrobie na spokijnie badanie i bede miala jutro wynik.Spokojnie możesz jutro rano zrobić i już będziesz miała pewność, nie musisz czekać do wtorku..
Dlaczego dopiero po 12 tug zaczniesz brac pregna? Mi gin juz teraz zalecila pregna dha i pregna plus. Zastamawiala sientylko nad jodem bo to endo powinien stwierdzić, do tego biore stale leki euthyrox 137, wit D 2000 i alfadiolNajlepiej sobie zrobić badania z krwi i dobierać ilości do wyników.. Niestety czasem kumulujące się witaminy są szkodliwego.. Ja biorę 1xkwas foliowy codziennie, no i Wit.B12 co drugi dzień, bo miałam przekroczone normy.. Wit.B6 odstawiłam po teście ciążowym, bo to jednak była znacznie wieksza ilość niż zalecana, ale ale biorąc MagneB6, też sobie dostarczam jakieś jej ilości.. Biorę też jod ze względu na niedoczynność no i Wit.D 2000 j. Poprzednia donoszona ciążę brałam te miksy np.pregna plus i prenatal Duo, no i miałam super wyniki homocysteiny itd., a mam taką samą mutację jak Ty, też homozygotyczna, więc po 12 tygodniu raczej się na to przerzuce, żeby nie brać tak dużo różnych tabletek i nie musieć o tym pamiętać.. A po swoim organizmie wiem, że mi te witaminy służyły i dobrze się czułam..
Ja od tamtej niedzieli od pozytywnego testu mialam taki dyskomfort i ucisk w okolicy prawego jajnika (owulacja była z lewego) Pojawiał się w różnych momentach, ale najgorzej było popołudniu bo wtedy tez dochodzil ból pleców przechodziło jak leżałam. Lekarka powiedziała że tak we wczesnej ciąży się zdarza i żeby się nie martwić i brać sobie no spe.Mnie podbrzusze nie boli,ale za to jajnik czuje,tą okolicę. Ale ja jestem po operacji.
To idziemy razem[emoji178]
Która godz?
Ja 17.15