Sabi32
Fanka BB :)
Ma, ale lekarz nie oblicza wg cyklu a wg samej om.Mmm A długość cyklu nie ma znaczenia?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ma, ale lekarz nie oblicza wg cyklu a wg samej om.Mmm A długość cyklu nie ma znaczenia?
W pierwszej ciąży też dostałam delikatnego krwawienia na początku. Byłam na IP chcieli mnie położyć na oddziale bo na USG nic nie było widac, ale odmowilam bo to były święta byłam młoda rodzice nie wiedzieli . Nie przepisali mi nic położna powiedziała, że tak się zdarza jeśli jest niewielkie i nie ma bólu to nie trzeba się martwić na zapas. Przeszło następnego dnia i urodziłam zdrowego syna w terminie więc spokojnie. Wszystko pewnie jest okeyDziewczyny ja niestety ze srednimi wiadomosciami sie witam, staram sie myslec pozytywnie, aczkolwiek wlasnie sie poryczalam. W nocy wstalam malej zrobić melko i czuje, ze cos ze mnie leci..niestety krwawie malutko,nic nie boli ale jednak..na zlosc wszystkiemu jestem sama, totalnie, maz dalego za Gliwicami, najwczesniej bedzie wieczorem. Tesciowej nie ma, nikogo nie ma staram sie nie panikowac, czytam o zagniezdzaniu i innych możliwościach krwawienia w 5-6 tyg... generalnie teraz jest spokoj, nie ma tego duzo, ale sam fakt, ze jest mnie przeraza
A tego to ja nie wiem ja mam 3cykl po odstawieniu antykoncepcji i były 31dniowe.Mmm A długość cyklu nie ma znaczenia?
Pocieszam sie ze bólu nie ma...ale siedze jak na bombie, wieczorem tak czy siak pojade na ip sprawdzic, bo w sumie nie bylam jeszcze u lekarza.W pierwszej ciąży też dostałam delikatnego krwawienia na początku. Byłam na IP chcieli mnie położyć na oddziale bo na USG nic nie było widac, ale odmowilam bo to były święta byłam młoda rodzice nie wiedzieli . Nie przepisali mi nic położna powiedziała, że tak się zdarza jeśli jest niewielkie i nie ma bólu to nie trzeba się martwić na zapas. Przeszło następnego dnia i urodziłam zdrowego syna w terminie więc spokojnie. Wszystko pewnie jest okey
Mój zawsze pytał od długości i termin ostatniej miesiączki. Wiadomo że są różnice kilku dni.Ma, ale lekarz nie oblicza wg cyklu a wg samej om.
U mnie kazda ciaza liczona tak samo, w sensie chodzi o termin jaki wpisuja do karty, to obliczali wg om, schematem plus 7dni i minus 3 mies.Mój zawsze pytał od długości i termin ostatniej miesiączki. Wiadomo że są różnice kilku dni.
Dziewczyny ja niestety ze srednimi wiadomosciami sie witam, staram sie myslec pozytywnie, aczkolwiek wlasnie sie poryczalam. W nocy wstalam malej zrobić melko i czuje, ze cos ze mnie leci..niestety krwawie malutko,nic nie boli ale jednak..na zlosc wszystkiemu jestem sama, totalnie, maz dalego za Gliwicami, najwczesniej bedzie wieczorem. Tesciowej nie ma, nikogo nie ma staram sie nie panikowac, czytam o zagniezdzaniu i innych możliwościach krwawienia w 5-6 tyg... generalnie teraz jest spokoj, nie ma tego duzo, ale sam fakt, ze jest mnie przeraza
Wlasnie nie umiem, znowu rycze mial byc mily weekend, bo starszych dzieci nie ma, mamy tylko najmlodsza i o.... stres. Wezme zaraz ksiazke moze uda sie poczytac :/Biedulka koszmar przechodzisz jak bym była bliżej to bym szybciutko przyjechała tulę na odległość musisz na czymś innym swoją uwagę skupić bo oszalejesz
@Rudaa94 a u ciebie co tam w ogóle córka wie ? Bo wspominałaś kiedyś ze masz córkę starsza 8lat chyba bo moja chrzesnica tyle ma to zapamiętałam.
Ogólnie z doświadczenia wiem ze tak ciężko jest nie podzielić się nowina ze się jest w ciąży chodzi mi o siostrę czy rodziców tylko ich .
Ale my czekamy aż do 16 tyg i to będzie ciężkie im nie powiedzieć [emoji85] ale mąż nie chce bo rodzice przeżyli moje straty bardzo mocno na tyle ze mi uzbierali na ivf - serio.
No to się zdziwia [emoji23]. Moja mama tak to przeżyła ze masakra tata tez chodził miesiąc jakby go nie było . Nie chce im tego robić kolejny raz jakby coś się stało nie chce żeby cierpieli mocniej niż ja . Bo ja się otrzasnelam i podnioslam a moja mama do tej pory o tym gada [emoji50]. Przylec do polski tu się tobą zajmą idź do dobrej kliniki.
Ciężko mi będzie ale musze jakoś wytrzymać na poprawę humoru kupiłam dwie kartki informujące ze będą dziadkami z takim bocianem wyślę do nich jak skończę 16tydzien ze za niecałe 5mies zostaną dziadkami i zdjęcia malucha włożę do środka. Napisze ze bardzo ich kocham i dlatego nie mogłam powiedzieć wcześniej żeby nie przeżywali mocno tak to im zostanie stresu 5mies a nie 8mies.