reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

Jakos te oddzialy gdzie sa najciezsze przypadki mnie przerazaja. Na szczescie nie jestem personelem medycznym a jedynie referentem :) wiec bardzo rzadko bywam na oddzialach :)

reklama
Ale zapewne wiesz jak funkcjonuje (nie funkcjonuje) ochrona zdrowia, więc pewnie mnie trochę rozumiesz ;)
Jakos te oddzialy gdzie sa najciezsze przypadki mnie przerazaja. Na szczescie nie jestem personelem medycznym a jedynie referentem :) wiec bardzo rzadko bywam na oddzialach :)

SORy kompletnie nie spełniają swoich funkcji. Mam nadzieję, że kiedyś się coś zmieni. Z resztą nawet na zwykłą wizytę u lekarza czeka się niewiadomo ile, więc nie ma o czym mówić. Większość i tak chodzi prywatnie. Ja mam zamiar spróbować poprowadzić ciążę systemem łączonym, częściowo nfz i częściowo prywatnie. Mam nadzieję, że mi się to uda, bo nie każdy lekarz się godzi na taką opcję.
Wiem :) dlatego ciesze sie ze mnie tam aktualnie nie ma :) bo u nas afera z SOR :)

Tez mam zamiar tak sprobowac. Tylko i tak po wynik cyto mam sie zglosic gdzies w okolicy 5-6tydz do lekarza ktory przyjmuje od reki, a pozniej bede zalatwiac.
SORy kompletnie nie spełniają swoich funkcji. Mam nadzieję, że kiedyś się coś zmieni. Z resztą nawet na zwykłą wizytę u lekarza czeka się niewiadomo ile, więc nie ma o czym mówić. Większość i tak chodzi prywatnie. Ja mam zamiar spróbować poprowadzić ciążę systemem łączonym, częściowo nfz i częściowo prywatnie. Mam nadzieję, że mi się to uda, bo nie każdy lekarz się godzi na taką opcję.

Dziewczyny mam taka prośbę
Czy któraś robiła betę w diagnostyce ? Mogłybyście mi napisać zakres referencyjny? Wykonano mi u lekarza badanie, miałam powtórzyć ale zrobiłam to w innym laboratorium (akurat takie mam pod domem)
Żeby się nie stresować chciałabym sobie porównać ;p

Juz wrzucam :) ja robilam
Dziewczyny mam taka prośbę
Czy któraś robiła betę w diagnostyce ? Mogłybyście mi napisać zakres referencyjny? Wykonano mi u lekarza badanie, miałam powtórzyć ale zrobiłam to w innym laboratorium (akurat takie mam pod domem)
Żeby się nie stresować chciałabym sobie porównać ;p

Juz wrzucam :) ja robilam
Tu masz zakresy.
Screenshot_20200129-091441_Photos.jpeg

reklama
Do góry