Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja myślę, że po niedzieli mimo wszystko będzie spokojniej, bo te pierwsze dni ludzie się rzucili na wszystko, przerażeni zamykaniem szkół, przedszkoli, uniwersytetów i żłobków, bojąc się, że sklepy również zamkną.. Choć mam wrażenie, że w Krakowie nie jest źle, nie wiem jak w mniejszych miejscowościach..U mnie w okolicy w urzędach każą poczta wysyłać dokumenty, zamykają salony fryzjerskie itp, a tata dziś nie dostał w piekarni chleba
Farciara u nas pustki po południuW sumie w markecie nie byłam, ale wczoraj warzywniaki, mięsne i piekarnie były ok, byłam koło 15:00 i wszystko było
Będziesz robić ten pro ?
Ja myślę, że po niedzieli mimo wszystko będzie spokojniej, bo te pierwsze dni ludzie się rzucili na wszystko, przerażeni zamykaniem szkół, przedszkoli, uniwersytetów i żłobków, bojąc się, że sklepy również zamkną.. Choć mam wrażenie, że w Krakowie nie jest źle, nie wiem jak w mniejszych miejscowościach..
Ja mam swoją działalność więc i tak i tak dadzą mi na macierzyńskim jakąś najniższą podstawę więc nie mam akurat tego problemu.jednak spanikowalam tym wirusem i narazie 2 tyg zostaje w domu:-)Pamiętajcie dziewczyny, że jak pójdziecie na l4 po czym wrócicie do pracy to Wasz macierzyński będzie obliczany z 3 ostatnich miesięcy poprzedających L4 (chyba że będziecie pracować ponad 3 miesiące to wtedy z całych 12 miesięcy).
Także np. u mnie nie opłaca się wracać do pracy bo np. w grudniu i lutym nie miałam premii składkowych, a za to miałam je w inne miesiące.