reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2020

U mnie w okolicy w urzędach każą poczta wysyłać dokumenty, zamykają salony fryzjerskie itp, a tata dziś nie dostał w piekarni chleba :no:

reklama
U mnie w okolicy w urzędach każą poczta wysyłać dokumenty, zamykają salony fryzjerskie itp, a tata dziś nie dostał w piekarni chleba :no:
Ja myślę, że po niedzieli mimo wszystko będzie spokojniej, bo te pierwsze dni ludzie się rzucili na wszystko, przerażeni zamykaniem szkół, przedszkoli, uniwersytetów i żłobków, bojąc się, że sklepy również zamkną.. Choć mam wrażenie, że w Krakowie nie jest źle, nie wiem jak w mniejszych miejscowościach..

W nd ma być orędzie Prezydenta będzie gorszy szał niz teraz.. ale mnie to wnerwia, że nie moge zrobić normalnie zakupów.. wrrr
Ja myślę, że po niedzieli mimo wszystko będzie spokojniej, bo te pierwsze dni ludzie się rzucili na wszystko, przerażeni zamykaniem szkół, przedszkoli, uniwersytetów i żłobków, bojąc się, że sklepy również zamkną.. Choć mam wrażenie, że w Krakowie nie jest źle, nie wiem jak w mniejszych miejscowościach..

Pamiętajcie dziewczyny, że jak pójdziecie na l4 po czym wrócicie do pracy to Wasz macierzyński będzie obliczany z 3 ostatnich miesięcy poprzedających L4 (chyba że będziecie pracować ponad 3 miesiące to wtedy z całych 12 miesięcy).

Także np. u mnie nie opłaca się wracać do pracy bo np. w grudniu i lutym nie miałam premii składkowych, a za to miałam je w inne miesiące.
Ja mam swoją działalność więc i tak i tak dadzą mi na macierzyńskim jakąś najniższą podstawę więc nie mam akurat tego problemu.jednak spanikowalam tym wirusem i narazie 2 tyg zostaje w domu:-)

ja siedziałam ostatni tydzień w domu dziś wyszłam do biedronki bo skończyły mi sie owoce.. wydaje mi sie ze ta panika na zakupy bierze się stąd ze ludzie robia zakupy z dnia na dzień... ja zawsze robie wieksze zakupy na 2/3 miesiące.. cukier mąka, wszystkie suche kasze ryże makarony puszki, cala chemia papier toaletowy i środki do prania. . zamrażarka pełna mięsa ryb i owoców.. także no ten to zalezy jak kto się organizuje...

dostosujmy sie do wytycznych nie mysimy to nie wychodzimy :) napewno sobie tak nie zaszkodzimy a możemy pomóc :)

reklama
Drogie nowe mamusie proszę o info na priv w celu zapisania do tabelki..
Proszę abyście ułatwiły mi wpisanie was więc podajcie w wiadomości: date ostatniej @, date porodu wg ostatniej @, date porodu wg usg, date wizyt, ile macie lat oraz miejscowość..
Dziekuje za uwage [emoji23][emoji7][emoji8]

Do góry