reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

reklama
A czy ustawodawca nie wspomina o miesiącu poprzedzającym rozpoczęciu zwolnienia?
Bo patrząc wstecz na czas kiedy pracodawca wylicza podstawę zasiłku chorobowego to jak ma wyliczać z 'przyszłych okresow'? :p a od maja19 do kwietnia20 jest jakby nie liczyć 14 okresów rozliczeniowych

Dobra ustalę z kadrowa i dam Wam znać 😁

jesli na L4 pójdziesz w maju to okres do średniej liczy się od maja 2019 do kwietnia 2020 :) (chyba że w ciągu ostatnich 3 miesięcy byłaś na L4 wtedy okres wcześniejszy)

Hej ciesze się że napisałaś to ci napisalas ja mam takie same mysli co ty wiem jestem mlodsza o sporo lat ale niestety ta ciaza jest dla mnie szokiem i mimo ze lekarz wczoraj stwierdzil 9 tyg4 d to nadal nie moge sie ogarnac z myslalami ze ta ciąża isteniej nie potrafie sie cieszyc z niej nie ten moment życia za duzo problemow z partnerem kocham go ale tak naprawdę nie powinnismy być razem.. nie wiem co dalej. W pracy powiedzieć nie moge co mnie dodatkowo stresuje, musze byc na 100% aktywna w pracy ryzykuje duzo ale nie mam wyboru. Mam takie wyrzuty sumienia ze jestem wyrodna matka ze zostane za to ukarana. Mam taki mętlik w glowie.. nie jestem zbyt wierzaca za duzo w zyciu przeszłam zeby wierzyc w szczescie i laske Bożą.. boje się swoich mysli i braku emocji tych pozywtywnych zwiazanych ciaza
Dziękuję, to bardzo miłe co napisałaś [emoji4]

Uważam za ogromną niesprawiedliwość fakt, że te kobiety które chcą nie mogą zajść w ciążę, a te co nie chcą/nie planują/są patologią zachodzą bez problemu.

A moje pierwsze USG dopiero w czwartek 😋 będę wtedy 6t 4d chwilami zapominam ze to się wszystko dzieje.

Nie mam większych stresów z tym związanych (jeszcze). Wierzę że wszystko jest ok😉

Mam nadzieję że wtedy to już na pewno będzie

Trzymam kciukiiiii 😘

Daj znać kochana po wizycie czekamy i 3mamy kciuki.

A moje pierwsze USG dopiero w czwartek 😋 będę wtedy 6t 4d chwilami zapominam ze to się wszystko dzieje.

Nie mam większych stresów z tym związanych (jeszcze). Wierzę że wszystko jest ok😉

Mam nadzieję że wtedy to już na pewno będzie

Trzymam kciukiiiii 😘
To 3mam kciuki za ciebie kochana. Pewno jeśli ktoś bezstresowo przechodzi to jest dużo dużo łatwiej.
Ja się budzę w nocy i mam koszmary ze juz poronilam. Ale ja nie mam wpływu na to . To się samo dzieje porostu się boje . Jakby coś się stało to będzie mi ciężko teraz . Ja mam wizytę w poniedziałek (5+6) a potem za tydzień tez w poniedziałek (6+6) .

reklama
To 3mam kciuki za ciebie kochana. Pewno jeśli ktoś bezstresowo przechodzi to jest dużo dużo łatwiej.
Ja się budzę w nocy i mam koszmary ze juz poronilam. Ale ja nie mam wpływu na to . To się samo dzieje porostu się boje . Jakby coś się stało to będzie mi ciężko teraz . Ja mam wizytę w poniedziałek (5+6) a potem za tydzień tez w poniedziałek (6+6) .
Mam to samo... Też mam koszmary. Strasznie się boję.

Do góry