reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

reklama
Dziewczyny mam częściowe wyniki badań i u mnie wynik

Toxoplasma gondii IgM

Przeciwciała w kl. IgM

Wynik:0,258 S/CO

Z tego 08.-1.0 jest niejedonoznaczne
Pozyzej 1 jest reaktywny
Czyli u mnie tez dupa czekam na IgG

0,258 to jest niereaktywny w przedziale 0,8-1 musiałabyś mieć 0,858
Czytamy z uwaga nim się wykończymy

Pewnie masz racje ja juz nie ogarniam baba dając mi te wyniki patrzala na mnie jak na wyrok śmierci wiec ja juz chyba nie ogarniam

Pewnie masz racje ja juz nie ogarniam baba dając mi te wyniki patrzala na mnie jak na wyrok śmierci wiec ja juz chyba nie ogarniam

Mam taki wynik jak Ty i jestem już po konsultacjach, wszystko Ok [emoji846] Każda z nas się denerwuje, tylko spokoj nas uratuje! Musimy to zrobic dla swoich maleństw [emoji846]

Tylko dlaczego w innych wynikach jest napisane niereaktywny a przy tych wynikach jest podany wynik.. nie czaję już chyba nawet prosta matematyka jest za trudna w tym momencie
Mam taki wynik jak Ty i jestem już po konsultacjach, wszystko Ok [emoji846] Każda z nas się denerwuje, tylko spokoj nas uratuje! Musimy to zrobic dla swoich maleństw [emoji846]

Ostani okres 23.01 cykle 30dniowe.
Mam syna Bartosza z sierpnia 2013, aniołka z sierpnia 2017 (*), Macieja z sierpnia 2018...
Cieszę się ogromnie, że nam się udało. Marzyłam o takiej rodzince. I mam nadzieję, że będzie chłopak [emoji65] [emoji4][emoji4][emoji4][emoji4]
U mnie skład taki sam tylko z innym wiekiem Adrian 2007, Filip 2009,aniolek 2019(*) ostatnia miesiączka 21/01 cykle 27-28 dni

Dziewczyny mam częściowe wyniki badań i u mnie wynik

Toxoplasma gondii IgM

Przeciwciała w kl. IgM

Wynik:0,258 S/CO

Z tego 08.-1.0 jest niejedonoznaczne
Pozyzej 1 jest reaktywny
Czyli u mnie tez dupa czekam na IgG
Ten wynik oznacza,że nie jesteś zarażona toxoplazmozą. Nie mniej jednak niski wynik przeciwciał, świadczy o tym ,że przy możliwym kontakcie z patogenem jest bardzo prawdopodobne zakażeniem nim. Jeśli masz dobrego lekarza ginekologa,to w takim przypadku będzie on kierował Cię raz w miesiącu na powtórzenie tego badania,aby w razie zarażenia się w ciąży moc włączyć leczenie.

reklama
Ok już bardziej rozumiem... a na ten wynik IgG dlaczego sie tak długo czeka? On moze coś zmienic w ogólnym wyniku toxo ? Wiecie co badania powinien dostawac lekarz bez możliwości wglądu dla zainteresowanego tak bym poszla do gina w piatek i sie nie stresowala, a tak nie wiem co myslec
Ten wynik oznacza,że nie jesteś zarażona toxoplazmozą. Nie mniej jednak niski wynik przeciwciał, świadczy o tym ,że przy możliwym kontakcie z patogenem jest bardzo prawdopodobne zakażeniem nim. Jeśli masz dobrego lekarza ginekologa,to w takim przypadku będzie on kierował Cię raz w miesiącu na powtórzenie tego badania,aby w razie zarażenia się w ciąży moc włączyć leczenie.

Do góry