reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

Rozumiem Cię doskonale. U mnie ciągłe mdłości, wymioty. Ginekolog przepisał mi Torecan, ale póki pije, jem i radzę sobie jakoś nie wykupię recepty. Wolę to przetrwać. Wierzę, że wszystkie nasze dolegliwości miną w drugim trymestrze i będzie pięknie [emoji3590]
Ooo to może mój mi coś poleci. Mnie mdłości całkowicie wyłączają z życia. Już nawet poszłam na łatwiznę i kupiłam gotowe pierogi synowi żeby cokolwiek było do zjedzenia.

reklama
Rozumiem Cię doskonale. U mnie ciągłe mdłości, wymioty. Ginekolog przepisał mi Torecan, ale póki pije, jem i radzę sobie jakoś nie wykupię recepty. Wolę to przetrwać. Wierzę, że wszystkie nasze dolegliwości miną w drugim trymestrze i będzie pięknie [emoji3590]
Mnie męczy osłabienie i mdłości/wymioty ale wieczorami, tak do 16-17 czuję się w miarę ok.. Później jest już ciężko.. No i codziennie budzę się na siku koło 6 rano i już nie mogę spać, więc to też masakra ;) Ja wczoraj ściągnęłam sobie ciążowa siateczkę i już popylam w wygodnych ciążowych legginsach, od razu wygodniej ☺️ Ta wczorajsza wizyta taka radością mnie wypełniła, że nawet bjak wczoraj rzygałam to się cieszyłam sama do siebie ;)

Torecanu akurat nie polecam. Jednym z przeciwwskazań do stosowania leku jest ciąża, aczkolwiek jest stosowany w oddziałach szpitalnych. Lekarze wypisują receptę jeśli według nich korzyść ze stosowania leku przewyższa ryzyko, np jeśli wymioty są bardzo nasilone i może dojść do odwodnienia itp
Ooo to może mój mi coś poleci. Mnie mdłości całkowicie wyłączają z życia. Już nawet poszłam na łatwiznę i kupiłam gotowe pierogi synowi żeby cokolwiek było do zjedzenia.

Nie ma to jak wygodne spodnie :)
U mnie mdłości całodniowe, nawet w nocy [emoji2356] ale faktycznie po wczorajszej wizycie lepiej daję radę psychicznie. Zerkam co jakiś czas na zdjęcie fasolki i wiem, że zawsze warto [emoji847]
Mnie męczy osłabienie i mdłości/wymioty ale wieczorami, tak do 16-17 czuję się w miarę ok.. Później jest już ciężko.. No i codziennie budzę się na siku koło 6 rano i już nie mogę spać, więc to też masakra ;) Ja wczoraj ściągnęłam sobie ciążowa siateczkę i już popylam w wygodnych ciążowych legginsach, od razu wygodniej [emoji3526] Ta wczorajsza wizyta taka radością mnie wypełniła, że nawet bjak wczoraj rzygałam to się cieszyłam sama do siebie ;)

Torecanu akurat nie polecam. Jednym z przeciwwskazań do stosowania leku jest ciąża, aczkolwiek jest stosowany w oddziałach szpitalnych. Lekarze wypisują receptę jeśli według nich korzyść ze stosowania leku przewyższa ryzyko, np jeśli wymioty są bardzo nasilone i może dojść do odwodnienia itp
Właśnie czytałam. Może te gumy pomogą.

Mnie męczy osłabienie i mdłości/wymioty ale wieczorami, tak do 16-17 czuję się w miarę ok.. Później jest już ciężko.. No i codziennie budzę się na siku koło 6 rano i już nie mogę spać, więc to też masakra ;) Ja wczoraj ściągnęłam sobie ciążowa siateczkę i już popylam w wygodnych ciążowych legginsach, od razu wygodniej [emoji3526] Ta wczorajsza wizyta taka radością mnie wypełniła, że nawet bjak wczoraj rzygałam to się cieszyłam sama do siebie ;)
To ja cały dzień mam mdłości i osłabienie.
Zero energii , chęci i cały czas nie dobrze mi.

reklama
Do góry