reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

Dziewczyny jak radzicie sobie ze stresem ? Ja dobry rok temu na początku ciąży poroniłam i teraz sie tak boje ze nie potrafię sie cieszyć :sad::sad: nie mogę spac, poce sie jak mysz. Dobrze ze do pracy chodzę bo bym oszalała.
Ja mam to samo. Budzę się w nocy z 1h nawet dziwie. Nie mogę spać w ogóle. Tez miałam poronienia nawet 2 i teraz to moja 3cia ciąża dzieci nie mam to będzie 1sze. Boje się bardzo ale mąż powtarza mi w kolko ze się teraz uda i juz mówi np ze jak będziesz w 16tyg to wtedy powiemy rodzica wyślemy im zdjęcie z usg i mnie pozytywnie nakręca. Ogólnie myślę co ma być to będzie . Humor mam nie specjalny tez budzę się mokra imco rano robie testa czy jeszcze jestem w tej ciąży czy jak .
Mam schize lekką ale są rzeczy na które nie mamy wpływu biorę luteine pod język do tego acard i to mnie uspokaja trochę ze to może pomóc. Wizytę mam w niedziele to będzie 4+4 bardziej żeby sprawdzić jak tam polipy nie oczekuje cudów ze coś tam zobaczę potem mam na 6tydzien i 8 tydzień żeby być spokojna. 3mam kciuki za ciebie nie ma rady jak poradzić sobie ze stresem może herbata miętowa czy zielona odpoczynek i forum wygadać się to też pomaga

reklama
Ja m Ci powiem że na mojego nie narzekam. Chodzę do niego od 18 roku życia. Zna mnie. Jest na miejscu, nie muszę jeździć nigdzie. Sprzęty tutaj mają na miejscu wszystkie później KTG na miejscu. Kumpela chodziła prywatnie i stwierdziala że przy drugim już by chodziła do nas [emoji4] Powiedział mi że wszystko jest ok. Poprawie zagniezdzony zarodek, serduszko bije więc jestem spokojna [emoji4][emoji7] Ale pewnie jakby miała taka sytuacje jak Ty to też bym poszła prywatnie [emoji4]
Mnie chodzi że jakbym miała dobrego na NFZ tak dobrego jak tego to też bym chodziła.
Tu mam plus że pracuje w szpitalu,codziennie ktoś mnie przyjmie,w razie czego nie muszę na IP itp

Ja to się cieszę,że wzięłam to wolne bo masakra dzisiaj.
Po wodzie łazienka, zjadłam śniadanie łazienka.
Czuje się strasznie.
To będzie córka.[emoji23][emoji23]
U mnie cały czas mi się wydaje ze dziewczyna u mnie siedzi a oglądam niebieskie rzeczy 🤔 co kolwiek by nie było będę kochać najbardziej na świecie i się cieszyć jak mi się uda donosic

Dziewczyny w jakich dniach robiliście pierwsze usg ?

ja mam wizytę na piątek 28.02 - będzie 6+0 / 5+7 :)
Trochę szybko ale później nie mam jak - wyjeżdżam na tydzień a chciałabym przed wyjazdem wiedzieć czy wszystko ok. Któraś z Was robiła tak szybko?

Ja robiłam 6+2, ale wiem ze ciąża młodsza bo badałam paskami owulacyjnych i u mnie było właśnie 5+7, było serduszko ale sprzęt był dobry. Dużo zależy od sprzętu.

Ja mam to samo. Budzę się w nocy z 1h nawet dziwie. Nie mogę spać w ogóle. Tez miałam poronienia nawet 2 i teraz to moja 3cia ciąża dzieci nie mam to będzie 1sze. Boje się bardzo ale mąż powtarza mi w kolko ze się teraz uda i juz mówi np ze jak będziesz w 16tyg to wtedy powiemy rodzica wyślemy im zdjęcie z usg i mnie pozytywnie nakręca. Ogólnie myślę co ma być to będzie . Humor mam nie specjalny tez budzę się mokra imco rano robie testa czy jeszcze jestem w tej ciąży czy jak .
Mam schize lekką ale są rzeczy na które nie mamy wpływu biorę luteine pod język do tego acard i to mnie uspokaja trochę ze to może pomóc. Wizytę mam w niedziele to będzie 4+4 bardziej żeby sprawdzić jak tam polipy nie oczekuje cudów ze coś tam zobaczę potem mam na 6tydzien i 8 tydzień żeby być spokojna. 3mam kciuki za ciebie nie ma rady jak poradzić sobie ze stresem może herbata miętowa czy zielona odpoczynek i forum wygadać się to też pomaga
A myslalam ze ja tylko taka spanikowana, staram sie myśleć pozytywnie ale jeszcze nigdy tak nie miałam.

Ja będę szła systemem łączonym. Usg, prenatalne itd prywatnie, a zwykle wizyty w ramach nfz.
Dzień dobry :)
Dopytam się dziewczynki jak będziecie prowadzić wasze ciążę? NFZ? Czy prywatnie?

Czy jestem panikara jak wybiorę prywatnie a oprócz tego będę 'sprawdzac się' w Medicover?
Za coś te składki się płaci. myślę że większość badań, choćby tych z krwi się powieli [emoji846] 12 marca czeka mnie wizyta priv, a na usg z medicover chce się wbić koło 5.6 marca, poluje na termin [emoji846]

Żaden lekarz ginekolog w medicover nie skradł mego serca. Testowałam wielu. Czasami wizyty wyglądały tak że dobrze, że dał się ubrać w gabinecie xD ta presją czasu.. A może któraś z was korzysta w Warszawskim Medicover z dobrego gina?

Słodkiego [emoji507][emoji507][emoji507]

Mam wyniki toxo brak ,tarczyca piękna i wszystko ok.
Glukoza(Ale nadal w normie) mogłaby być lepsza,Ale co się dziwić.
Muszę iść po skierowanie do diabetologa,bo ja obciążenia Glukoza nie mogę robić.

reklama
Do góry