reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

reklama
Ja temperaturę mierze od 6 cykli,prowadzę wykresy,więc myślę, że coś o tym trochę wiem [emoji6] dzięki temu wiedziałam zawsze kiedy dostanę okres, bądź czy odbyła się w danym cyklu owulacja. Wykres tem dopiero jest miarodajny po 3 cyklach obserwacyjnych. Temp bada się najlepiej w pochwie. Pod językiem może być przekłamana,ponieważ w zależności od odległości od języka temp może pokazywać inną wartość.

Ja mam czuły termometr bo w urządzeniu ladycomp, którym badam się od ośmiu cykli. Temperaturę można badać zarówno w ustach jak i pochwie lub odbycie. Jak kto lubi [emoji846] W ustach jest zawsze wyższa niż w pochwie ale wystarczy trzymać się jednego miejsca żeby badanie było miarodajne. Różne szkoły. Przy badaniu pod językiem wykrywa skoki i są bardzo wyraźne.

Ja nie mam w ogóle boli brzucha, ale w sumie nigdy w ciążach mi się nie zdarzało, więc taka uroda.. Jak boli brzuch, ale nie ma plamien, to podobno normalne, bo wszystko się tam rozciąga..
Plamień na szczęście nie ma. Do tego mdłości od kilku dni, co mnie nastraja o tyle pozytywnie że wszystko powinno być w porządku [emoji846] oby wytrwać do 19.02 i mam nadzieję że będzie serduszko, to będzie 7t4d

Ja mam czuły termometr bo w urządzeniu ladycomp, którym badam się od ośmiu cykli. Temperaturę można badać zarówno w ustach jak i pochwie lub odbycie. Jak kto lubi
emoji846.png
W ustach jest zawsze wyższa niż w pochwie ale wystarczy trzymać się jednego miejsca żeby badanie było miarodajne. Różne szkoły. Przy badaniu pod językiem wykrywa skoki i są bardzo wyraźne.
Mozba
Ja mam czuły termometr bo w urządzeniu ladycomp, którym badam się od ośmiu cykli. Temperaturę można badać zarówno w ustach jak i pochwie lub odbycie. Jak kto lubi [emoji846] W ustach jest zawsze wyższa niż w pochwie ale wystarczy trzymać się jednego miejsca żeby badanie było miarodajne. Różne szkoły. Przy badaniu pod językiem wykrywa skoki i są bardzo wyraźne.
Temperatura w ustach jest zawsze niższa niż w odbycie i pochwie.
Oto wycinek nt porownania temp z artykuły nt pomiaru temperatury
, Miejsca pomiaru temperatury ciała – wartości prawidłowe:
pod pachą: u dzieci małych w pachwinie 36,4°C (35,5–37°C)
na skórze czoła: 36,4°C
w ustach: 36.8°C
w odbycie: 37,6°C
w uchu: 37,6°C
w pochwie: 37,6°C.

Mozba
Temperatura w ustach jest zawsze niższa niż w odbycie i pochwie.
Oto wycinek nt porownania temp z artykuły nt pomiaru temperatury
, Miejsca pomiaru temperatury ciała – wartości prawidłowe:
pod pachą: u dzieci małych w pachwinie 36,4°C (35,5–37°C)
na skórze czoła: 36,4°C
w ustach: 36.8°C
w odbycie: 37,6°C
w uchu: 37,6°C
w pochwie: 37,6°C.

Przepraszam, oczywiście ze niższa! To myślałam ze napisałam, a jednak i mnie ta ciąża otępia, już trzeci dzień przekrecam zdania lub tracę wątek [emoji846]

Dziewczęta, z innej beczki. Kogo wybieracie na lekarza prowadzącego? Tzn co decyduje? Mam ogromny dylemat, z jednej strony lekarz bardzo troskliwy i spokojny, fajny człowiek pracuje w szpitalu- młody i uwielbiamy przez pacjentki- zreszta słusznie bo wprowadza dobra energię i w miare spoko atmosfere jak na te warunki. Z drugiej strony profesor, niby świetne opinie, człowiek wzbudzający zaufanie, jednak w szpitalu warszawskim ordynator- czyli dla mnie z Lublina małe pocieszenie..

Ja z prywatnych wybralam poki co lekarza ktory ma dobre opinie od pacjentek ktore potrafiły panikowac. Kontaktowosc, usposobienie, wiedza.
Ten do ktorego na nfz chodze to szkoda gadac.

A na czym sie skonczy nie wiem bo chce zasiegnac jezyka o jeszcze innym lekarzu.
Dziewczęta, z innej beczki. Kogo wybieracie na lekarza prowadzącego? Tzn co decyduje? Mam ogromny dylemat, z jednej strony lekarz bardzo troskliwy i spokojny, fajny człowiek pracuje w szpitalu- młody i uwielbiamy przez pacjentki- zreszta słusznie bo wprowadza dobra energię i w miare spoko atmosfere jak na te warunki. Z drugiej strony profesor, niby świetne opinie, człowiek wzbudzający zaufanie, jednak w szpitalu warszawskim ordynator- czyli dla mnie z Lublina małe pocieszenie..

Początkowo chciałam wybrać lekarza, do którego chodzę od lat i który prowadził moją pierwszą (kompletnie bezproblemową) ciążę. Jednak z braku terminów trafiłam do lekarza z miasta obok na nfz. Prawdopodobnie u niego zostanę. Poszłam tam w ciemno i bez opinii, ale poczułam dobrą nić porozumienia. Może to źle zabrzmi, ale z racji zawodu mam wrażenie, że lekarze traktują mnie inaczej niż wcześniej, raczej rzadko wciskają mi kit (bo i ja nie dam go sobie wcisnąć), wtedy współpraca układa się lepiej. Lubię takiego, który odpowiada na pytania, a pytam dużo, i widzę, że wie o czym mówi, a nie udaje. Po pierwszej wizycie oceniłam pozytywnie, gdy zmienię zdanie poszukam innego.

reklama
Ja wybralam w tamtej ciazy ordynatora mojego szpitala i dobrze zrobilam, mialam jego wsparcie i mysle troszke moglam wiecej, np wybrać sobie date cc ;)
Odwiedzal mnie po cieciu, interesowal sie. Ogolnie fajnie chodzic do lekarza ktory pracuje w szpitalu w ktorym chcemy rodzic. Teraz tez do niego ide, zreszta już dzis sie z nim widzialam w szpitalu.

Do góry