Sabi32
Fanka BB :)
Dzięki, to bedzie ciezki tydzien :/No to wszystkie z Tobą czekamy do wtorku w każdym razie..
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dzięki, to bedzie ciezki tydzien :/No to wszystkie z Tobą czekamy do wtorku w każdym razie..
Ale trzeba być dobrej myśli [emoji178]Dzięki, to bedzie ciezki tydzien :/
Ja temperaturę mierze od 6 cykli,prowadzę wykresy,więc myślę, że coś o tym trochę wiem [emoji6] dzięki temu wiedziałam zawsze kiedy dostanę okres, bądź czy odbyła się w danym cyklu owulacja. Wykres tem dopiero jest miarodajny po 3 cyklach obserwacyjnych. Temp bada się najlepiej w pochwie. Pod językiem może być przekłamana,ponieważ w zależności od odległości od języka temp może pokazywać inną wartość.
Plamień na szczęście nie ma. Do tego mdłości od kilku dni, co mnie nastraja o tyle pozytywnie że wszystko powinno być w porządku [emoji846] oby wytrwać do 19.02 i mam nadzieję że będzie serduszko, to będzie 7t4dJa nie mam w ogóle boli brzucha, ale w sumie nigdy w ciążach mi się nie zdarzało, więc taka uroda.. Jak boli brzuch, ale nie ma plamien, to podobno normalne, bo wszystko się tam rozciąga..
MozbaJa mam czuły termometr bo w urządzeniu ladycomp, którym badam się od ośmiu cykli. Temperaturę można badać zarówno w ustach jak i pochwie lub odbycie. Jak kto lubiW ustach jest zawsze wyższa niż w pochwie ale wystarczy trzymać się jednego miejsca żeby badanie było miarodajne. Różne szkoły. Przy badaniu pod językiem wykrywa skoki i są bardzo wyraźne.
Temperatura w ustach jest zawsze niższa niż w odbycie i pochwie.Ja mam czuły termometr bo w urządzeniu ladycomp, którym badam się od ośmiu cykli. Temperaturę można badać zarówno w ustach jak i pochwie lub odbycie. Jak kto lubi [emoji846] W ustach jest zawsze wyższa niż w pochwie ale wystarczy trzymać się jednego miejsca żeby badanie było miarodajne. Różne szkoły. Przy badaniu pod językiem wykrywa skoki i są bardzo wyraźne.
Mozba
Temperatura w ustach jest zawsze niższa niż w odbycie i pochwie.
Oto wycinek nt porownania temp z artykuły nt pomiaru temperatury
, Miejsca pomiaru temperatury ciała – wartości prawidłowe:
pod pachą: u dzieci małych w pachwinie 36,4°C (35,5–37°C)
na skórze czoła: 36,4°C
w ustach: 36.8°C
w odbycie: 37,6°C
w uchu: 37,6°C
w pochwie: 37,6°C.
Dziewczęta, z innej beczki. Kogo wybieracie na lekarza prowadzącego? Tzn co decyduje? Mam ogromny dylemat, z jednej strony lekarz bardzo troskliwy i spokojny, fajny człowiek pracuje w szpitalu- młody i uwielbiamy przez pacjentki- zreszta słusznie bo wprowadza dobra energię i w miare spoko atmosfere jak na te warunki. Z drugiej strony profesor, niby świetne opinie, człowiek wzbudzający zaufanie, jednak w szpitalu warszawskim ordynator- czyli dla mnie z Lublina małe pocieszenie..
Dziewczęta, z innej beczki. Kogo wybieracie na lekarza prowadzącego? Tzn co decyduje? Mam ogromny dylemat, z jednej strony lekarz bardzo troskliwy i spokojny, fajny człowiek pracuje w szpitalu- młody i uwielbiamy przez pacjentki- zreszta słusznie bo wprowadza dobra energię i w miare spoko atmosfere jak na te warunki. Z drugiej strony profesor, niby świetne opinie, człowiek wzbudzający zaufanie, jednak w szpitalu warszawskim ordynator- czyli dla mnie z Lublina małe pocieszenie..
Ja wybralam w tamtej ciazy ordynatora mojego szpitala i dobrze zrobilam, mialam jego wsparcie i mysle troszke moglam wiecej, np wybrać sobie date ccDziewczęta, z innej beczki. Kogo wybieracie na lekarza prowadzącego? Tzn co decyduje? Mam ogromny dylemat, z jednej strony lekarz bardzo troskliwy i spokojny, fajny człowiek pracuje w szpitalu- młody i uwielbiamy przez pacjentki- zreszta słusznie bo wprowadza dobra energię i w miare spoko atmosfere jak na te warunki. Z drugiej strony profesor, niby świetne opinie, człowiek wzbudzający zaufanie, jednak w szpitalu warszawskim ordynator- czyli dla mnie z Lublina małe pocieszenie..