reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

reklama
Ja bym jeszcze zaczekała z zamknięciem wątku dopiero połowa miesiąca wie o ciąży, jeszcze dużo dziewczyn dołączy

@Matka.Wariatka a ja się boje właśnie że mi nie dadzą skierowania na cesarkę właśnie bo pierwsza cesarka była nie planowana i był brak postępu porodu i nagła decyzja i teraz wolałabym cesarkę po prostu wybieram poród bez bolu, a cesarka taka właśnie dla mnie była.
Tyle że mam obawy że mi nie dadzą skoro pierwsza była wynikiem porodu a nie ciąży bo ciąża to była książkowa.
Dokładnie, po co tak szybko zamykać wątek? 🙄
I cesarka niby bez bólu ale później... 🙄 Doszłam do siebie bardzo szybko jednak jej skutki odczuwam do dziś... Zrosty, ból kręgosłupa po znieczuleniu. Po cc też nie udało mi się karmić piersią ☹️ wolę próbować naturalnie, może ze znieczuleniem - czasami już podają po cesarce jak się rodzi naturalnie. Ale to zobaczymy wszystko "w praniu". U mnie cc z powodu Cholestazy. Brr aż mnie ciarki przeszły jak sobie przypomniałam te okropne swędzenie całego ciala 😳. Mam nadzieję, że nie powróci w tej ciąży już 🙂

Wątek pewnie pod koniec miesiaca bedzie zamykany jak juz dojdziemy do terminu 31.10 :)
Dokładnie, po co tak szybko zamykać wątek? [emoji849]
I cesarka niby bez bólu ale później... [emoji849] Doszłam do siebie bardzo szybko jednak jej skutki odczuwam do dziś... Zrosty, ból kręgosłupa po znieczuleniu. Po cc też nie udało mi się karmić piersią [emoji3525] wolę próbować naturalnie, może ze znieczuleniem - czasami już podają po cesarce jak się rodzi naturalnie. Ale to zobaczymy wszystko "w praniu". U mnie cc z powodu Cholestazy. Brr aż mnie ciarki przeszły jak sobie przypomniałam te okropne swędzenie całego ciala [emoji15]. Mam nadzieję, że nie powróci w tej ciąży już [emoji846]

A mi to spoko opcja... Ja Ci powiem że jak sobie przekalkulowalam to będzie gruba kasa za to, a mogłabym mieć tyle rzeczy dla dzidziusia za to... tym bardziej że jeszcze kończy mieszkanie... [emoji58][emoji52]
Ja sie zastanawiam czy nie odlozyc ze zwrotu podatku i odszkodowan za to kolano.

No ja na szczescie wiekszosc mam. Tak smiechem zartem brakuje mi .... fotelika/nosidełka.
A mi to spoko opcja... Ja Ci powiem że jak sobie przekalkulowalam to będzie gruba kasa za to, a mogłabym mieć tyle rzeczy dla dzidziusia za to... tym bardziej że jeszcze kończy mieszkanie... [emoji58][emoji52]

My w lipcu zaczynamy budowe. Wiec sie okaze jak to bedzie. Ale jakos juz nie mam zaufania do lekarzy na nfz od momentu chodzenia z peknieta koscia w nadgarstku a pan"doktor" odeslal mnie do psychologa/psychiatry "bo mi sie wydaje"

reklama
Do góry