reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

Meldujemy iz jestesmy rozpakowani.Znioslam zle sama cesarke i znieczulenie. Pozniej bylo lepiej, a teraz goraco jak cholera plus cialo swedzi. Maly na noc zabrany przez polozne zebym mogla pospac, a tym bardziej ze nas nie pionizowano. O tyle dovrze ze po 12 godzinach kaca w ustach pozwolili na wode :)

Aleksander 3650g i 56cm.

Fotki bezposrednio z bloku ;) Zobacz załącznik 1183270
Super gratuluje :)

reklama
Dziś w nocy mialam okropne bóle miesiączkowe i to nie były skurcze tylko ciągły bol i to dość mocny . Przeszło na tyle ze moglam zasnąć i od rana to samo .
Czy któraś z was tez ma takie bóle i wie może co to oznacza . Położna mam dopiero na 15:40 a nie wiem czy siać panikę już teraz :p
Ja mam :) To właśnie skurcze :) Macica ćwiczy :)

hey dziewczyny, czy wasz lekarz kazał Wam od któregoś momentu przychodzić na KTG np. co tydzień?
Bo właśnie zastanawiam się jak to jest.. bo byłam półtora tygodnia temu na wizycie.. i lekarka powiedziała, że to nasza ostatnia wizyta i teraz w dniu terminu mam się zgłosić do szpitala.. i tyle.. i trochę mnie to dziwi, że zamiast jakoś bardziej zagęścić opiekę w końcówce powiedziała że mam nie przychodzić... co Wy na to?
Ja też nie mam KTG.

Meldujemy iz jestesmy rozpakowani.Znioslam zle sama cesarke i znieczulenie. Pozniej bylo lepiej, a teraz goraco jak cholera plus cialo swedzi. Maly na noc zabrany przez polozne zebym mogla pospac, a tym bardziej ze nas nie pionizowano. O tyle dovrze ze po 12 godzinach kaca w ustach pozwolili na wode :)

Aleksander 3650g i 56cm.

Fotki bezposrednio z bloku ;) Zobacz załącznik 1183270
Śliczny chłopczyk 😍 Gratuluję i dużo zdrówka dla Was 😊

To ja już nie wiem co z tym KTG.. teoretycznie termin mam za 10 dni.. więc może już nie powinnam się rzucać.. ale nie wiem czy finalnie nie zacznę ściemniać że się czegoś wystraszyłam i nie pójdę we wtorek.. :D tak po prostu dla siebie.

aww dzieci śliczne! <3 gratuluję Wam serdecznie!
Niech rosną zdrowo.
Za resztę mam 3mam kciuki!

To ja już nie wiem co z tym KTG.. teoretycznie termin mam za 10 dni.. więc może już nie powinnam się rzucać.. ale nie wiem czy finalnie nie zacznę ściemniać że się czegoś wystraszyłam i nie pójdę we wtorek.. :D tak po prostu dla siebie.

Niech rosną zdrowo.
KTG nie jest obowiązkowe, jeśli wszystko jest dobrze, ciąża przebiega prawidłowo a Ty czujesz regularnie ruchy dziecka :) Ja tam się cieszę, że nie muszę latać :D

KTG nie jest obowiązkowe, jeśli wszystko jest dobrze, ciąża przebiega prawidłowo a Ty czujesz regularnie ruchy dziecka :)

Tak, tak tylko mam ten problem, że ja nie wiem kiedy je czuję a kiedy nie.. w sensie może to dziwne.. no wiem, że się rusza.. ale ona ma np. takie dni, że się nie rusza.. albo rusza się tylko ja nie zwracam uwagi.. no i np. ostatnio tak było - przeczekałam to.. no i właśnie nie wiem, czy ja dobrze robię, że tak sobie czekam jak coś wydaje się, że nie jest tak jak powinno być.. - wiem.. dziwne.. ahahah

Tak, tak tylko mam ten problem, że ja nie wiem kiedy je czuję a kiedy nie.. w sensie może to dziwne.. no wiem, że się rusza.. ale ona ma np. takie dni, że się nie rusza.. albo rusza się tylko ja nie zwracam uwagi.. no i np. ostatnio tak było - przeczekałam to.. no i właśnie nie wiem, czy ja dobrze robię, że tak sobie czekam jak coś wydaje się, że nie jest tak jak powinno być.. - wiem.. dziwne.. ahahah
To możesz ściągnąć sobie apkę do liczenia ruchów, wyznacz sobie 3 razy w ciągu dnia pory kiedy dziecko jest najbardziej aktywne, i klikaj każdy ruch. W ciągu godziny musi być 10 ruchów. Leż na boku. Jak nie zliczysz do 10 to zjedz coś słodkiego. A jak dalej nie będzie ruchów i będziesz się niepokoić, to leć na IP na KTG :) Ja dostałam takie zalecenia :)

reklama

Niech rosną zdrowo.
Dla swojego spokoju ja bym poszła ona musi Ci zrobić naprawdę ja się nie spotkałam z czymś takim żeby nie robili ktg! Chociaż idź raz i będziesz czuła się lepiej ja już byłam 3 razy dzisiaj mija mi pierwszy termin w niedzielę mam drugi jak nie urodzę to 8 następne ktg moim zdaniem też powinna Ci robić. Idź normalnie w poniedziałek i powiedz że chcesz żeby Ci zrobiła bo chciała byś wiedzieć czy wszystko jest dobrze

Do góry