reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

Dziewczyny jestem po wynikach prenatalnych, FHR 155 ud/min, CRL 77mm, NT 1,5mm, BPD 24mm. Wolne beta-hCG 1,842MoM, PAPP-A 0,594MoM. I tyle wiem, że nic nie wiem. Lekarka powiedziała,że jest ok i tyle z nią rozmowy.
Trochę dziwna interpretacja PAPP-A.
Ja mam beta Hcg 1,295 białko PAPP-A 0,709 i dostałam info, że warto się przebadać dalej.
Czytałam w necie, że białko PAPP-A powinno być wyższe niż 0,5
Im wyższa wartość tym lepiej [emoji849][emoji848]

reklama
Od dzis niekotore calodobowe szczegolnie w okresie swiatecznym, a tak do 24 , tak samo biedronki :)
Dostałam właśnie kasę i umówiłam się na wykonanie testu PANORAMA na poniedziałek [emoji4]
Tym samym będę miała cały pakiet badań [emoji41]

Muszę jechać do Lidla a tak mi się nie chce [emoji849]
W nocy moze mniejsze tlumy beda

Tak to racja wiele zależy od dziecka
Powiem Wam z tym usypianiem dzieci tyle teorii, a wszystko zalezy od Dziecka... Od jego. Charakteru, poczucia bezpieczeństwa, od relacji z rodzicami, od potrzeb... Nasza Zu pieknie spala w swoim pokoju w łóżeczku, jak miala 3 lata przeprowadzilismy się do nowego domu, gdzie juz nie bylo.lozeczka tylko lozko. Od tamtej pory zasypia u siebie, ale co noc ok 2 wedruje do nas... Bierze swoja poduche, pieluche, 2 króliki i ładuje sie do naszego łóżka - a my? Uwielbiamy te jej przychodzenie [emoji3531]

To podobno normalne, bo wszystko się rozciąga 😉.. Mi się czasem zdarza, że złapie mnie taki ból-skurcz jakby, ale po chwili przechodzi.. Ale ja raczej od początku nie miałam żadnych specjalnych nieprzyjemnych bóli..
Mnie od początku boli brzuch ale z przerwami i nie kiedy są takie dni że nie boli wogole.

reklama
Jutro będą 4 :)
i tak, mówili mi w klinice że w ciągu tygodnia dostają zawsze a w przypadku testów w poniedziałki zdarzały się wyniki już w piątek, tu na wątku Ania robiła we wtorek a wyniki miała w poniedziałek z samego rana.
No to byłoby fajnie mieć wcześniej [emoji3]

Do góry