reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

Czy jest tu mama która przyjmuje neoparin? To moja 2 ciaza z takimi zastrzykami. Wcześniej bralac clexane (czy jakoś tak) i były one spoko. Jednak podawanie Neoparinu jest katorga! Okropnie boli podanie tego dziadostwa w brzuch 😭 nie pamiętam aby przy poprzednich zastrzykach występowało coś takiego
Ja daje neoparin. Czasami nie czuje nic, nawet wkłucia a czasem boli. Samo podawanie i po raczej rzadko. Zaiważyłam że zależy od miejsca. Najlepiej wuchodzą mi w lini pępka (nie pod i nie nad). Raz jedna raz druga strona no i raz bliżej a raz dalej. 0 śladów po wkłuciach. Robie na siedząco, wbijam głęboko podskórnie (tak, że widać zagłębienie w skórze- ale ja mam naprawdę sporą izolację 😉). Po zastrzyku uciskam kilka sekund gazikiem.

reklama
Ja teraz pierwszy raz na zastrzykach i tak mam 8paczek clexana 0.4 i resztę w aptece mi dali neoparin bo nie mieli już clexana . Ale 20 sztuk neoparin miałam od roku ze w razie w jak zajde w ciążę to zacznę wbijać i te z przed roku super nawet sobie pomyślałam przeżyje to potem przyszła mi świeża dostawa z polski ale 3 op neoparin bo nie mieli clexana na tyle na stanie i zaczęłam od neoparin żeby je skończyć i zacząć clexane.
Daj spokój po każdym zastrzyki neoparin z nowej dostawy mam siniaka i ból taki ze .... ogólnie to 30min przed zastrzykiem musze się obyć ze zachwile będzie boleć a wcale tak nie było z tej starej dostawy rok temu co kupiłam super było .
Kuuurde może faktycznie coś w tym jest skoro jedni mówią że super i nie boli a tu z drugiej strony ból jednak jest 🙄 ja 3 paczki tego gówna mam jeszcze 🤦🏻‍♀️

@Ania7812 spokojnie będziemy Cię wirtualnie za rękę trzymac jak bedziesz na porodówce i razem z Toba ćwiczyć oddychanie.. damy rade w kupie sila w kupie moc
Ja z jednej strony jestem zadowolona bo po obserwacji juz mniej więcej wiem czego się spodziewać . Z drugiej strony każda juz przejdzie te 1sze badania ja nadal czekam 😅 ale ja nie narzekam. Najgorsze chyba to ze niektóre dziewczyny pisały o wymiotach dawno temu a ja dopiero wkroczylam w to . Ale ja tam zadowolona jestem bo jak czegoś nie będę wiedzieć to tyle dziewczyn juz będzie wiedzieć i mi podpowie zawsze wszystko ma swoje +/-
Potem z niemowlakiem ja będę czerpać wiedzę od was bo juz będziecie miały jakieś doświadczenia co do karmienia itp😊

Hmmm.. no to naprawdę nie wiem co Ci doradzić.. w poprzedniej ciąży miałam Clexane i dla mnie to w sumie bez różnicy było jeśli chodzi o odczucia bólowe..
Nic np przeżyje jakoś. Nie jest to zwlajace z nóg i nie do wytrzymania ale chciałam spytać czy ktoś ma podobne odczucia przy tym leku 😉 dam radę oczywiście 💪

reklama
Do góry