reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

To oczywiste!l że zawsze dla mnie będzie najlepsze! [emoji173][emoji173] Ja w klasie nie miałam 2 Weroniki, choć wtedy były dość popularne...
Wiem właśnie [emoji2356] Moja w grupie nie ma zadnej Zuzi, ja jak chodzilam do szkoky to przez wszytskie klasy mialam jeszcze 2 inne Moniki... Ale wiesz-Twoje dziecko i tak bedzie niepowtarzalne, wyjatkowe [emoji3531]

reklama
Moja jest Zosia - po zmarlej tesciowej ,wiec nie wybieralismy za duzo.

W byłam pewna że będzie pełno Zosiek a okazuje się że przynajmniej w naszej okolicy ciężko spotkać.W przedszkolu w grupie jest jedną, a są aż 4 Julki,na placu zabaw też są Julki, Zosia jedna.
Drugie dzieciatko też musi mieć imię proste to pewne.

Chociaż moja Zosia mówi że ma na imię Asia :-)

Ja mam bardzo popularne imię dlatego dziewczynką wybierałam miej spotykane.
I tak mam Patrycje (Pati) i Maje.
Teraz już Mai jest sporo ale 11 lat temu znałam tylko 1.

U mnie starsza Pati mówi że będzie Danuta i Ignas...... No napewno nieeeee
Młodsza chciałaby Kaje ale dla mnie też odpada.
Ja jestem za Dominikiem i Alicja bądź Natalka
Mąż chce Dawida

Ojjjjj będzie ciężko

Moja jest Zosia - po zmarlej tesciowej ,wiec nie wybieralismy za duzo.

W byłam pewna że będzie pełno Zosiek a okazuje się że przynajmniej w naszej okolicy ciężko spotkać.W przedszkolu w grupie jest jedną, a są aż 4 Julki,na placu zabaw też są Julki, Zosia jedna.
Drugie dzieciatko też musi mieć imię proste to pewne.

Chociaż moja Zosia mówi że ma na imię Asia :-)
Przynajmniej pozostaje przy dobrej plci,:) mojej koleżanki córka każe na siebie wołać Franek
Ma 2 latka i tak się przedstawia każdemu

Dziewczyny ja już jestem po [emoji7][emoji173] Wszystko dobrze... Jeden taka szczęśliwa, jak dojadę do domku to wstawię wam fotki i opis... Bardzo ruchliwe dziecko za mną, cały czas ruszalo rączkami i nóżkami [emoji173][emoji173][emoji173] No i będzie synuś na 100%... Mąż mega szczęśliwy [emoji7][emoji173]

Suuuuuper [emoji16]

Profesor, który wykonywał USG genetyczne stwierdził, iż w przypadku Nifty zdarzają się niestety błędy.
Porównywali w Instytucie różne testy na przestrzeni lat i najlepiej ponoć wypada Panorama i Harmony.
Nifty to chiński test a pozostałe dwa amerykańskie.
W moim przypadku zaleca Panoramę.
Także nie będę wymyślać tylko pozostanę przy tym.

A dla zainteresowanych wrzucam link porównujący testy.
Jest ich duuużo więcej niż te wymienione powyżej [emoji41]

Coś wyszło nie tak w badaniach, że chcesz pogłębiać diagnostykę? Nie wiem,czy dobrze kojarzę, ale Ty chyba byłaś aż 2 razy na prenatalnych?

reklama
Moja ginekolog też powiedziała, że jak męczą mnie mdłości to mam nie brać witamin bo mogą to jeszcze nasilić, a dziecko sobie poradzi i weźmie co trzeba. Do skończenia 12tygodnia byłam twarda i brałam Prenatal uno, teraz z powodu tyreotoksykozy mam się wstrzymać do czasu wizyty u endokrynologa i brać tylko kwas foliowy i wit D3 :) trochę się stresuję, że nie dostarczam dziecku tego co potrzebne, ale lekarz chyba nie mówiłby mi o odstawieniu witamin gdyby organizm sam nie miał sobie poradzić. Przynajmniej tak to sobie tłumaczę.
Mi też endokrynolog zakazał brać całego składu witamin z powodu wola guzowatego biorę wit b kwasy dha i naturalne foljany

Do góry