reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

To byśmy się dogadali xD ja mam takie skojarzenia
Mojemu mężowi podoba się tylko jedno męskie imię Michał a ja od razu Michał 3 dni zdychał a po śmierci kluski łykał.

Ogólnie to z imionami mam duży problem bo wręcz nienawidzę starych imion totalnie nie rozumiem mody na nie a jak słyszę pierdyliardny raz imię Antoś czy Tosia to dostaje wysypki. No i bardzo nie lubię popularnych imion
Więc muszę grzebać w dość wąskiej grupie a tu już się ocieram o dziwaczne a takiego też nie chce
No i jak tu dogodzić

A mój mąż właśnie też nie lubi starych imion ale lubi klasyczne proste z imieniem dla córki mieliśmy olbrzymi problem
I jak córka ma na imię jeśli mozna wiedzieć?

reklama
Dla chłopca strasznie ciężko coś wybrac:-) jak nazywają się wasi synowie? Może akurat coś mi przypadnie do gustu bo jakoś tak mi się ten chłopiec upodobal że już się martwię ( albo ciesze:-p) że czekają mnie duże zakupy wyprawkowe:-)

Zawsze podobał nam się Wiktor ale ostatni o przestał...
My mamy Nikodema. Gdyby mój mąż nie miał na imię Piotr to mój syn nosiłby to imię. Mały Piotruś, Piotrek i pan Piotr, uniwersalne na każdy wiek.

A co Cię skłania do panoramy (vs inne NIPTy?)
Profesor, który wykonywał USG genetyczne stwierdził, iż w przypadku Nifty zdarzają się niestety błędy.
Porównywali w Instytucie różne testy na przestrzeni lat i najlepiej ponoć wypada Panorama i Harmony.
Nifty to chiński test a pozostałe dwa amerykańskie.
W moim przypadku zaleca Panoramę.
Także nie będę wymyślać tylko pozostanę przy tym.

A dla zainteresowanych wrzucam link porównujący testy.
Jest ich duuużo więcej niż te wymienione powyżej [emoji41]

Mój mąż też tylko uznaje imiona tradycyjne i normalne (cokolwiek znaczy normalne) Ale dał zgodę na Szymona i Adriana... także zobaczymy... może coś jeszcze wynegocjuje [emoji23][emoji23][emoji23]
To byśmy się dogadali xD ja mam takie skojarzenia
Mojemu mężowi podoba się tylko jedno męskie imię Michał a ja od razu Michał 3 dni zdychał a po śmierci kluski łykał.

Ogólnie to z imionami mam duży problem bo wręcz nienawidzę starych imion totalnie nie rozumiem mody na nie a jak słyszę pierdyliardny raz imię Antoś czy Tosia to dostaje wysypki. No i bardzo nie lubię popularnych imion
Więc muszę grzebać w dość wąskiej grupie a tu już się ocieram o dziwaczne a takiego też nie chce
No i jak tu dogodzić

A mój mąż właśnie też nie lubi starych imion ale lubi klasyczne proste z imieniem dla córki mieliśmy olbrzymi problem

To tak jak mój jak zaczęłam wymieniać imiona to od razu dopawiadal nazwiska albo jakieś przydomki... [emoji2356][emoji2356][emoji2356] No ja pierdziele z takim podejście to dziecko będzie miało imie XYZ [emoji2356]
Mój od razu ma do imienia które proponuje ma jakieś smieszne powiedzenie :-p
Np.bardzo się mi podoba Filip - a on mi mówi ( nie obrazajac nikogo) Filipie Filipie co siedzisz na lipie podrap mnie po .... [emoji23]

reklama
Do góry