reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

Ciemne mocne włosy sa najlepsze do depilacji laserowej. Niektóre kliniki dają gwarancję, więc polecam, chyba, że masz zaburzenia hormonalne.
Myślałam że mam... ale zbadałam hormony testosteron mam wysoki ale i tak jest w normie.
Słyszałam właśnie o tej teorii że grube włosy najlepiej reagują na laser.
Sprawdzę to na pewno. Bo jak chodziłam to byłam raptem kilka razy a to zdecydowanie za mało żeby był trwały efekt

reklama
Orangutan jak ja cię rozumiem mi też nie pomogło po 5 mcach miałam spowrotem
5:1 albo 4:1 już nie pamietamSuper że wszystko ok:) i że masz już za sobą
Co do depilacji w czasie karmienia to można ja robiłam tylko trzeba wiedzieć jaki laser bo nie wszystkimi można
Ale nie pomogło mi ja to jestem jak orangutan więc ciężko trochę

U mnie po usg też z dziećmi wszystko dobrze. Lekarz nie badał wszystkich parametrów, bo jak to stwierdził skoro nie robię pappa to nie ma potrzeby [emoji848]
Kość nosową było widać tylko u jednego malucha, drugi był pupą odwrócony. Przeziernosc karkowa też nie była badana, ale stwierdził że ogólnie widać że wszystko jest dobrze.
Ostatnie usg miałam ponad 4 tyg temu, także dla mnie to mega ulga usłyszeć że jest dobrze

Ale im mniej osób wie do pewnego momentu tym lepiej. Nie chciałam oznajmiać od razu, bo wiedziałam, że to nic pewnego.
Wszystko w swoim czasie [emoji4]
Teraz izolacja plus to, że zdarza mi się chodzić w zimowym płaszczu.
Jak opuszczę jaskinię to sąsiadki się zdziwią. Chłopa nie ma, ciąża jest [emoji16]

Dziewczyny, czy robicie sobie depilację intymną woskiem? Jestem fanką depilacji brazylijskiej. Korzystam z salonów Time for Wax, ale w obecnej sytuacji to awykonalne.
Jutro lekarz i muszę przeprosić się z maszynką [emoji849]
Nie, wosk mnie przeraża. Kiedyś przeszłam serię depilacji laserowej i tak raz na rok trzeba podejść jednorazowo, bo część mieszków hibernuje i niestety "coś" rośnie. Teraz dokaszam maszynką właśnie.

Ja dopiero Was nadrobiłam ;)

U mnie na prenatalnych wszystko pięknie, maluch 6 cm, wypada na trzy dni starszego czyli 12+4. Przezierność karkowa 1,7 mm, kość nosowa jest, inne parametry też idealnie, także ryzyko wad malutkie [emoji3526][emoji3526] Dodatkowo maluszek ruszał się pięknie, machał rączkami [emoji3526] Odetchnęłam z ulgą dziś zdecydowanie [emoji6]

A co do depilacji, to po ciąży/karmieniu (bo nie wiem czy można) robię sobie laser pachy+nogi+głębokie bikini, już postanowiłam [emoji6]
Super, bardzo się cieszę że wszystko ok :) i taką samą przeziernosc mają nasze maluchy, u nas też wyszło 1,6-1,7 :)
Kiedy następna wizyta?

Pytanie! Jaki macie nastrój w ciąży? Macie może zauważalna hustawke nastroju? Jesteście może bardziej poddenerwowane? Ja jestem strasznie nerwowa, w sekundę mi się w środku zagotowuje. Nie wiem, czy to przez hormony,czy ta kwarantanna tak mi bokiem wychodzi,czy może 2w1[emoji6] zawsze należałam do raczej wybuchowych kobiet,ale teraz to jest jakiś Meksyk. [emoji6][emoji854]
2w1[emoji3] poprzednio też byłam wybuchowa, mini iskra wystarczała żeby podpalić lont, a wystrzał jak z armaty[emoji23] teraz póki co nie, bo jestem jeszcze ma hormonach. Jak zejdę to pewnie znowu się zacznie [emoji6]

U mnie po usg też z dziećmi wszystko dobrze. Lekarz nie badał wszystkich parametrów, bo jak to stwierdził skoro nie robię pappa to nie ma potrzeby [emoji848]
Kość nosową było widać tylko u jednego malucha, drugi był pupą odwrócony. Przeziernosc karkowa też nie była badana, ale stwierdził że ogólnie widać że wszystko jest dobrze.
Ostatnie usg miałam ponad 4 tyg temu, także dla mnie to mega ulga usłyszeć że jest dobrze
Super że maluchy rosną dobrze :)
Szkoda że nie pomierzył przeziernosc, czy ja wiem czy jest sens tylko z pappa? Raczej nie, bo nawet jak ktoś się nie decyduje na krew to i tak prenatalne mają konkretne punkty które muszą być omówione na takiej wizycie [emoji848]

Ja dopiero Was nadrobiłam ;)

U mnie na prenatalnych wszystko pięknie, maluch 6 cm, wypada na trzy dni starszego czyli 12+4. Przezierność karkowa 1,7 mm, kość nosowa jest, inne parametry też idealnie, także ryzyko wad malutkie [emoji3526][emoji3526] Dodatkowo maluszek ruszał się pięknie, machał rączkami [emoji3526] Odetchnęłam z ulgą dziś zdecydowanie [emoji6]

A co do depilacji, to po ciąży/karmieniu (bo nie wiem czy można) robię sobie laser pachy+nogi+głębokie bikini, już postanowiłam [emoji6]
A jak u Ciebie z przrbarwieniami na skórze? Ja bikini i pachy mam zrobione ale nóg się bałam, bo są dość kolorowe.

reklama
Do góry