reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

To są przesady i nie ma to żadnego wpływu na płeć. Wypryski na twarzy i gorsza cera, to poklosie rewolucji hormonalnej. Znam wiele osób,które urodziły dziewczynkę i nie miały ani jednego pryszcza i wyglądały pięknie. Ale życzę upragnionej płci. Siła podświadomości ma wielką moc 😉
Dokładnie. Ja w pierwszej ciąży czułam sie i wygladałam dobrze, żadnych bólów piersi, mdłości, wyprysków. Teraz od początku nudności aż do teraz i kilka pryszczy na buzi, napiecie w piersiach i drugi synek 😂

reklama
Dziewczyny wyniki przyszly dzwoniła moja gin.. wszystko co zbadali jest ok.. jutro prześlę mi wyniki na maila... plci nie znam bo luby patrzył na mnie krzywo bo chce siw razem ze mna dowiedzieć, a nie ze ja sama przez telefon.. ale jutro już bede wiedziała [emoji3059]
Najważniejsze, ze dzidzia zdrowa

Hej dziewczyny czy ma któraś magiczny sposób na napuchnięta krwawiące dziąsła? W pierwszej ciąży tak nie miałam teraz mam wrażenie ze moje dziąsła są spuchnięte, jak myje to jest jedna wielka krew [emoji37] nie mogę się do żadnego dentysty dostać na kontrole jedynie ostry dyżur ale wiadomo
... 3 dzień ledwo jem,budzi mnie ból dziąseł [emoji24]płuczę narazie eludrilem i szałwia
Psikałam unibenem bo mnie bolały, jakby stan zapalny... Uniben przynosił ulgę

Cudownie [emoji7]
Dziewczyny wyniki przyszly dzwoniła moja gin.. wszystko co zbadali jest ok.. jutro prześlę mi wyniki na maila... plci nie znam bo luby patrzył na mnie krzywo bo chce siw razem ze mna dowiedzieć, a nie ze ja sama przez telefon.. ale jutro już bede wiedziała [emoji3059]

No właśnie jak poczytałam to się zdołowałam że badanie może być niedokładne, siedzę i płaczę mam 37 lat i to druga ciąża 10 lat po pierwszej wymarzona upragniona i w strachu że połowy mogę się na badaniu nie dowiedzieć wrrrrrr
Kurcze no nie wiem jakie są zasady, ja czytałam, że to genetyczne i to jeszcze prywatne jest nagrywane... Zapytam się a jak mi nie dadzą to nagram telefonem... Przecież nawet męża być tam nie może bo zakaz osób towarzyszących to chociaż by sobie filmik zobaczył :(

Ja wiem, że bez tego można przezyc i w moim mlodym wieku bez czynnikow ryzyka tez moge sobie odpuscic to badanie teoretycznie, ale lekarz chcial zebym je zrobila, nastawilismy sie, ze bedzie w 3D/4D, ze zobacze moze buzie cokolwiek, albo uslysze, ze na 80% to dziewczynka lub chlopiec, i przede wszystkim uslysze ze jest zdrowe, a teraz nagle okazuje sie, ze zamiast skupic sie na zapewnieniu testow dla chorych na koronawirusa i odpowiednich warunkow w szpitalach to im sie za przeproszeniem nudzi i postanowili „zalecic” odebranie ciezarnym mozliwosci wykonania w pelni pierwszego z trzech podstawowych badan USG... Rewelacja. Oby tak dalej... Ciekawe co z polowkowym.

Ja to tam pal licho, ale jak ktoś jest w grupie ryzyka i nie bedzie mial mozliwosci wykonania pelnego badania ze wszystkimi parametrami to dla mnie jest to po prostu kpina.

reklama
To wspaniale kochana ze już są wyniki

Do góry