reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

Też nie czuję się ze sobą estetycznie.
Włosy ciągle związane.
Zero makijażu, jakieś pryszcze się zdarzają.
Pocieszam się, że i tak nikt poza chłopcami mnie nie ogląda [emoji41] a psu i kotom to obojętne [emoji16]

O, dzisiaj mi strzeliła hybryda na jednym paznokciu. Zaczyna się.
Do końca pandemii będę straszyć jak M. Rozenek. Dobrze, że nie instaluję sztucznych rzęs a odrost sama sobie pokrywam [emoji854]

I żeby nie było. Lubię Rozenek a ona sama ostatnio drwiła na Insta z rozpadającego się jej wyglądu.

Hahah wyobraziłam sobie te czarownice z filmu które się rozpadają! Koronawirus nas obnaży [emoji23]

reklama
W pierwszej ciąży rzuciłam po pierwszym teście, który wzięłam na poważnie... czyli to było 12dpo. I nie wróciłam, dopiero jak skończyłam karmić. Teraz rzuciłam parę miesięcy wcześniej. I przyznam, że te stresy ciągną do fajek... ale oczywiście nie ma mowy. Tak wyczekiwałam na tę ciążę, przeżyłam rollercoaster i zrobiłabym wszystko, żeby tylko wszystko było dobrze. Na więcej dzieci się nie zdecyduje.
To mi się udało rzucić palenie gdy zaczęliśmy starania czyli z początkiem listopada 2018 r. Ciągnęło mnie dosłownie dwa razy w ciągu 14 miesięcy i zapaliłam dwa papierosy. Od tamtego zapalenia miałam już takie obrzydzenie i płytki oddech, że nigdy więcej. Nawet stresy mnie nie ciągną. Widocznie nie byłam tak uzależniona od nikotyny od 5 lat palenia jak sądziłam.

Ja na początku jeszcze popalałam ale od jakiegoś 6-7 tygodnia już ani jednego fajka :)
Wybrałam się dzisiaj na pocztę (awizo, ostatni dzień do odbioru, lubego posłać nie mogę). Godzina stania w kolejce, na szczęście ludzie daleko od siebie poustawiani. I dopiero przy okienku okazało się że zostawiłam portfel z dowodem w domu... :(

Też nie czuję się ze sobą estetycznie.
Włosy ciągle związane.
Zero makijażu, jakieś pryszcze się zdarzają.
Pocieszam się, że i tak nikt poza chłopcami mnie nie ogląda [emoji41] a psu i kotom to obojętne [emoji16]

O, dzisiaj mi strzeliła hybryda na jednym paznokciu. Zaczyna się.
Do końca pandemii będę straszyć jak M. Rozenek. Dobrze, że nie instaluję sztucznych rzęs a odrost sama sobie pokrywam [emoji854]

I żeby nie było. Lubię Rozenek a ona sama ostatnio drwiła na Insta z rozpadającego się jej wyglądu.
Ja na szczęście nawet włosów nie farbuje, chodzi o samą facjate [emoji2356] malować się nie mam ochoty, bo i tak nic innego nie robię tylko od rana bawię się pociągami z synkiem [emoji849] włosy jak zawsze żyją swoim życiem, no i wyskakuje mi coś na twarzy co jakiś czas, co bez ciąży się prawie nie zdarza [emoji849]

Hahah wyobraziłam sobie te czarownice z filmu które się rozpadają! Koronawirus nas obnaży [emoji23]
Dla mnie to też straszne...na szczęście rzesy mam zrobione,A moja kosmetyczka przyjmie mnie i tak wieczorem u siebie,to chociaż tyle. Paznokcie już się robią dramatyczne,ale mam zestaw do hybrydy,ponieważ stopy robię sobie sama,to może i z dłońmi sobie jakoś poradzę 😉 jedynie na fryzjera musze cierpliwie czekać 😔

Ja mialam wlosy sciac na sezon zimowo wiosenny bo mi sie strasznie kołtunia :/ i tylko w tym okresie.... nie zdazylam [emoji23] do hybryd nie mam weny przysiasc, bo musialabym przedluzyc, a mi sie po prostu nie chce :) moze drugi trymestr da troche wiatru w zagle [emoji23]
Dla mnie to też straszne...na szczęście rzesy mam zrobione,A moja kosmetyczka przyjmie mnie i tak wieczorem u siebie,to chociaż tyle. Paznokcie już się robią dramatyczne,ale mam zestaw do hybrydy,ponieważ stopy robię sobie sama,to może i z dłońmi sobie jakoś poradzę [emoji6] jedynie na fryzjera musze cierpliwie czekać [emoji17]

reklama
U mnie na razie wygrywa dziewczynka, ale jedna kobita dodała 2 różne sugestie do 2 zdjęć bo dodałam 2, do jednego ze dziewczynka do drugiego ze chłopiec
U mnie też 1 osoba pod 2 zdjęciami napisała 2 płcie. Dałam w sumie 3 zdjęcia 6+2 (5 girl); 7+5 (3 girl, 1 boy) i z 10+5 (3 girl). Przy tych wczesnych usg ważne jest żeby napisać czy było przez brzuch czy dopochwowe.

Do góry