reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

Dokładnie każdy ma prawo mieć do swojego zdania ale z szacunkiem do drugiej osoby bo ostatnio to koleżanka ditta szacunku nie miała wyraziła zdanie moim zdaniem bardzo wulgarny sposób i w jednym zdaniu złamała regulamin BB dwa razy . Oczywiście można każda może wyrazić swoje zdanie ale z szacunkiem do drugiej dziewczyny to ze któraś ma odmienne zdanie nie oznacza ze ma nadawać na kościoły bo mnie to urazilo np to ze ditta chce zabić swoje dziecko jak będzie chore lub coś z genetyka czy co kolwiek nie musi tu aż tak ostro tego pokazywać ze kanibal itp itd może wyrazić swoje zdanie ale nie nadając tu na kościoły no sorry jak dla mnie dziewczyna przegiela nie jeden raz .
Twoja wypowiedź, że Dita chce zabić swoje dziecko nadaje się moim zdaniem na zbanowanie. I to dopiero jest naruszenie regulaminu. Zastanów się co piszesz. Gdy dziecko ma ciężkie wady genetyczne (nie masz widac pojęcia jakie mogą być, czasem dziecko rodzi się i od razu w męczarniach umiera), na szczęście póki co w tym kraju mamy prawo do TERMINACJI ciąży. Terminacja nie ma nic wspólnego z zabiciem dziecka.

Nie wiem też co Wy macie z tym nadawaniem na kościoły, przecież ona nie napisała, że wszyscy katolicy są fanatykami ani nic z tych rzeczy. Ja jestem wierząca i mnie jej wypowiedź nie uraziła. Ma rację, że trafiają się lekarze fanatycy, katolicy fanatycy, księża fanatycy i ludzie fanatycy. W każdej grupie społecznej znajdą się tacy ludzie. Tak jak jest mnóstwo przecudownych księży, lekarzy itp. Ona nie napisała tego do nikogo bezpośrednio, tylko, że cieszy się, ze trafiła na lekarza, który nie narzuca jej swoich poglądów.
I mogłabyś wyjaśnić o jakich niby kanibalach Dita pisała?

Ostatnia edycja:
reklama
Jestem wierzącà osoba wiec widzę ze cie bolą moje wypowiedzi. Myślę że osoby nie wierzące bada mieć odmienne zdanie. Dla mnie to zabójstwo i koniec kropka . Bardzo mnie Ditta obraziła nazwajac kościół jak nazwała dlatego ja mam swoje zdanie ty tez .
Jeśli chcesz zapytam mojego przyjaciela który jest księdzem co to jest determinacja zwłaszcza po 12tc bo wtedy się robi takie badanie . Dziecku trzeba oderwać nogi na żywca itp nawet nie chce o tym tu pisać to jest zabójstwo MOJE ZDANIE NIE MUSISZ SIĘ Z NIM ZGADZAĆ jeśli myślisz ze to tylko zabieg czy nie wiem co tam .
Wyraziłam ładnie swoje zdanie nie obrażając nikogo niestety przerwanie ciąży po 12tc to zabicie bo jak to nazwać ? Usmiercenie w sumie też może być pozbawienie życia tez w sumie
Najpierw się dowiedz co to jest determinacja, a co terminacja. Nie pisz bzdur, bo na tym forum są kobiety po takich traumach jaką jest terminacja ciąży. Nie ma ona nic wspólnego z odrywaniem dziecku nóg!!!! O tym na czym ten zabieg polega chyba powinnaś pytać lekarza nie księdza.

Ostatnia edycja:
Ja kupiłam wszystko. Niani ę, podgrzewacz wyparzacz, zestaw butelek, laktator, pieluchy flanelowe i tetrowe tanie i drogie lepsze.
No i tak niania uratowała mój spokój nie tylko w domu ale i u dziadków i na wakacjach więc zakup 100% trafiony.
Laktator na początek elektryczny słaby a potem drugi na większym wypasie - przydał mi się już w szpitalu ratując mnie od zapalenia a potem prawie dwa lata ciagniecia - zakup którego nie żałuję.
Podgrzewacz i wyparzacz - niezbędne przy laktatorze - też nie zaluje. Gdyby nie odciaganie to podgrzewacz byłby zbędny bo wodę do mleka z proszku można łatwo przygotować inaczej a wyparzacz do przemyślenia.
Zestaw butelek kupiłam akurat avent. Nieporozumienie. Zaczynając od tego że musiałam młoda długo namawiać na butelkę to jak już w końcu się udało to smoczki jej nie pasowały i cały zestaw avent leży sobie w szafie a ja kupiłam jedna butelkę nuk i zestaw smoczków. Tak więc warto było poczekać.
Pieluchy tetrowe drogie - kupiłam cztery i szybko się okazało że młoda ulewala okropnie przez pierwsze 4 miesiące i trzeba było dokupić. Tylko że potrafiła w ciągu godziny zużyć ich nawet 5 i okazało się że te tanie tak samo wchłaniają albo i lepiej niż te drogie.
Pieluchy flanelowe robiły za wszystko prześcieradło ręcznik kocyk latem wyściółka na przewijam i inne więc też warto było mieć kilka.
Pieluchy duże bambusowe miałam dwie z Lidla i świetnie sprawdziły się latem do przykrycia jak było już tak mega ciepło.

Takie tam przemyślenia :)

Myślę, że swoimi postami nikogo nie obraziłam.Przepraszam ,ale ja też nie mam ochoty peewnych tematow które są tu roztrzasane czytać, forum ma dotyczyc ciąży i mieć pozytywny wydźwięk, i kazdyvpoglad powinien byc uszanowaby czyż nie tak? Jeśli każda z nas by o tym pamiętała to naprawdę zrobiło by się tu o wiele milej.
Nigdzie nie jest napisane, że forum ma mieć pozytywny wydźwięk. Są kobiety po przejściach, poronieniach i one mają cicho siedzieć, bo Ty nie masz ochoty tego czytać? Zrobiłoby się o wiele milej gdyby ciagle ktoś nie narzucał tematów o których wolno/nie wolno pisac. Z ciążą wiążą się różne obawy, wątpliwości, złe samopoczucia, a czasem także niestety to najgorsze. Po to powinno być forum, żebyśmy mogły porozmawiać o wszystkim i o pierdołach i ważnych rzeczach. Jak ktoś nie ma ochoty pewnych rzeczy czytać, to niech ich nie czyta, a nie narzuca innym, że mają tego nie pisać.

Przepraszam, że tak po czasie odniosłam się do tych wypowiedzi, gdy już załagodziłyście sytuację, ale czytałam i odpowiadałam na bieżąco, nie widząc dalszego ciągu. Sytuacja bardzo mnie zbulwersowała. Pamiętajmy, że na baby boomie są wątki o terminacjach ciąży, które zawsze są dla rodziców traumą na całe życie, a wypowiedzi o zabiciu dziecka dodatkowo wbijają im nóż w serce.

Dziewczyny, czy któraś miała już usg genetyczne?? Ja mam w środę ale boję się, że odwolaja w związku z wirusem, co myślicie? Jutro tam zadzownie, bo miała dzwonić sekretarka na wywiad przed wizytą, tak mówił lekarz przy rejestracji ale cisza do tej pory
To znowu ja proszę o odpowiedź, może któraś z Was jest lub była przed usg genetycznym w czasie koronowirusa i też się wypowie
🙏🙏🙏

To znowu ja proszę o odpowiedź, może któraś z Was jest lub była przed usg genetycznym w czasie koronowirusa i też się wypowie
🙏🙏🙏

ja co prawda nie miałam ale mam 10.04 i 16.04 a za równo tydzień mam w tej samej klinice badania nifty - dzwoniłam i zapewniają, że wszystko zgodnie z planem, tyle, że bez osób towarzyszących.

🙏🙏🙏
Idę w czwartek na usg. Krew na test pappa pobierałam dwa dni po zamknięciu szkół, pobrali bez problemu. Na wizycie mam mieć już wynik tak, aby lekarz omówił całość. Póki co nikt nic nie odwołał i liczę, że tak zostanie. Na dzień przed wizytą mam dostać sms przypominający. Wchodziłam na stronę mojego lekarza i póki co nie wstawił żadnych informacji o odwołanych wizytach. Moje badanie ma się odbyć w domowym gabinecie, nie wiem jak z badaniami w klinikach itd

reklama
Do góry