reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

Zaczniemy robic zakupy to wtedy bedzie mozna podpatrzec jedna od drugiej co kto kupuje i do czego :) ja sie na "nowinki" raczej nie bede potrafila przestawic :) tak jak mi przyjaciolka zapowiedziala ze mi kupi elektroniczna nianie.... zastanawiam sie jaki to ma sens przy mieszkaniu 48 metrow gdzie nawet w spokoju pierdnac nie mozna za przeproszeniem bo wszystko slychac [emoji23]
Kurcze to dobra cena, ja widziałam jakieś tetry bawełniane muślinowe po 39zl, chyba muszę się tu wśród Was rozeznać bo zostanę z dwiema pieluchami [emoji23]

reklama
Zgadzam się w zupełności
To prawda, ze mozaiki są "fajniejsze", tzn. Mają mniej cech ZD, przeważnie mają wyższe IQ niż dzieci z pelnoobjawowym ZD. Powiem wam z obserwacji, że bez względu na to w jakim wyjściowo stanie jest takie chore dziecko, to efekt końcowy to niewyobrażalny ogrom wysiłku rodziców. Choc przy dzieciach z niższym IQ efekty końcowe nigdy nie będą tak dobre jak u tych z wyższym.

ja od niemowlaka kąpie w wanience z Ikei za 20 zł [emoji23][emoji23] najprostsze rozwiazania przeważnie sa najlepsze i najbardziej praktyczne :)
Nawet w tamtym roku przekonalam sie o tym dosc brutalnie [emoji23] dali mi dziecko do wykapania , na jakichs gabkach.... gąbki szybko poszly won a ja zgodnie ze starymi nawykami pieluszka i bez żadnych gabek [emoji14] tak samo z termometrem ;) na lokiec sprawdzalam wode :) no patrzyli jak na wariatke :)

Zaczniemy robic zakupy to wtedy bedzie mozna podpatrzec jedna od drugiej co kto kupuje i do czego :) ja sie na "nowinki" raczej nie bede potrafila przestawic :) tak jak mi przyjaciolka zapowiedziala ze mi kupi elektroniczna nianie.... zastanawiam sie jaki to ma sens przy mieszkaniu 48 metrow gdzie nawet w spokoju pierdnac nie mozna za przeproszeniem bo wszystko slychac [emoji23]
No tak elektryczna niania no raczej lepiej na większe odległości. Ja miałam przy synku ale mieszkam w domu więc jak maluszek spał to spokojnie mogliśmy iść coś robić nawet pod domem bo niania na 30 metrów była

Dokladnie :) no mi pomagala mama przy corce wiec nie bylo raczej kupowanych zadnych "udziwnien" :) wiec ja szlam trybem z roku 94 :) z tym luksusem ze sa juz pampersy jednorazowe :) i tak juz mi weszlo chyba w krew :) no i jedynie mysle ze docenie dostawke do lozka bo pelnowymiarowe lozeczko bym musiala na srodku pokoju postawic [emoji23]
ja od niemowlaka kąpie w wanience z Ikei za 20 zł [emoji23][emoji23] najprostsze rozwiazania przeważnie sa najlepsze i najbardziej praktyczne :)

To prawda, ze mozaiki są "fajniejsze", tzn. Mają mniej cech ZD, przeważnie mają wyższe IQ niż dzieci z pelnoobjawowym ZD. Powiem wam z obserwacji, że bez względu na to w jakim wyjściowo stanie jest takie chore dziecko, to efekt końcowy to niewyobrażalny ogrom wysiłku rodziców. Choc przy dzieciach z niższym IQ efekty końcowe nigdy nie będą tak dobre jak u tych z wyższym.
Dokładnie, ogrom wysiłku. Bardzo dużo zależy od rodziców. Poznałam kiedyś na praktykach na pediatrii Zosię z ZD. Jej mama prowadzi konto na fb "Zosia - happy 21", wstawiają filmiki z efektami wspólnej pracy. Polecam zajrzeć, dla zainteresowanych :)

reklama
ja z jednej strony łóżka mam już łóżeczko na poziomie łóżka i mały w nim śpi.. jak go nie oduczę to bede musiała z drugiej strony drugie postawić [emoji23][emoji23][emoji23]

no i jedynie mysle ze docenie dostawke do lozka bo pelnowymiarowe lozeczko bym musiala na srodku pokoju postawic [emoji23]

Do góry