reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

Zaczniemy robic zakupy to wtedy bedzie mozna podpatrzec jedna od drugiej co kto kupuje i do czego :) ja sie na "nowinki" raczej nie bede potrafila przestawic :) tak jak mi przyjaciolka zapowiedziala ze mi kupi elektroniczna nianie.... zastanawiam sie jaki to ma sens przy mieszkaniu 48 metrow gdzie nawet w spokoju pierdnac nie mozna za przeproszeniem bo wszystko slychac [emoji23]
Kurcze to dobra cena, ja widziałam jakieś tetry bawełniane muślinowe po 39zl, chyba muszę się tu wśród Was rozeznać bo zostanę z dwiema pieluchami [emoji23]

reklama
Zgadzam się w zupełności
To prawda, ze mozaiki są "fajniejsze", tzn. Mają mniej cech ZD, przeważnie mają wyższe IQ niż dzieci z pelnoobjawowym ZD. Powiem wam z obserwacji, że bez względu na to w jakim wyjściowo stanie jest takie chore dziecko, to efekt końcowy to niewyobrażalny ogrom wysiłku rodziców. Choc przy dzieciach z niższym IQ efekty końcowe nigdy nie będą tak dobre jak u tych z wyższym.

ja od niemowlaka kąpie w wanience z Ikei za 20 zł [emoji23][emoji23] najprostsze rozwiazania przeważnie sa najlepsze i najbardziej praktyczne :)
Nawet w tamtym roku przekonalam sie o tym dosc brutalnie [emoji23] dali mi dziecko do wykapania , na jakichs gabkach.... gąbki szybko poszly won a ja zgodnie ze starymi nawykami pieluszka i bez żadnych gabek [emoji14] tak samo z termometrem ;) na lokiec sprawdzalam wode :) no patrzyli jak na wariatke :)

Zaczniemy robic zakupy to wtedy bedzie mozna podpatrzec jedna od drugiej co kto kupuje i do czego :) ja sie na "nowinki" raczej nie bede potrafila przestawic :) tak jak mi przyjaciolka zapowiedziala ze mi kupi elektroniczna nianie.... zastanawiam sie jaki to ma sens przy mieszkaniu 48 metrow gdzie nawet w spokoju pierdnac nie mozna za przeproszeniem bo wszystko slychac [emoji23]
No tak elektryczna niania no raczej lepiej na większe odległości. Ja miałam przy synku ale mieszkam w domu więc jak maluszek spał to spokojnie mogliśmy iść coś robić nawet pod domem bo niania na 30 metrów była

Dokladnie :) no mi pomagala mama przy corce wiec nie bylo raczej kupowanych zadnych "udziwnien" :) wiec ja szlam trybem z roku 94 :) z tym luksusem ze sa juz pampersy jednorazowe :) i tak juz mi weszlo chyba w krew :) no i jedynie mysle ze docenie dostawke do lozka bo pelnowymiarowe lozeczko bym musiala na srodku pokoju postawic [emoji23]
ja od niemowlaka kąpie w wanience z Ikei za 20 zł [emoji23][emoji23] najprostsze rozwiazania przeważnie sa najlepsze i najbardziej praktyczne :)

To prawda, ze mozaiki są "fajniejsze", tzn. Mają mniej cech ZD, przeważnie mają wyższe IQ niż dzieci z pelnoobjawowym ZD. Powiem wam z obserwacji, że bez względu na to w jakim wyjściowo stanie jest takie chore dziecko, to efekt końcowy to niewyobrażalny ogrom wysiłku rodziców. Choc przy dzieciach z niższym IQ efekty końcowe nigdy nie będą tak dobre jak u tych z wyższym.
Dokładnie, ogrom wysiłku. Bardzo dużo zależy od rodziców. Poznałam kiedyś na praktykach na pediatrii Zosię z ZD. Jej mama prowadzi konto na fb "Zosia - happy 21", wstawiają filmiki z efektami wspólnej pracy. Polecam zajrzeć, dla zainteresowanych :)

reklama
ja z jednej strony łóżka mam już łóżeczko na poziomie łóżka i mały w nim śpi.. jak go nie oduczę to bede musiała z drugiej strony drugie postawić [emoji23][emoji23][emoji23]

no i jedynie mysle ze docenie dostawke do lozka bo pelnowymiarowe lozeczko bym musiala na srodku pokoju postawic [emoji23]

Do góry