reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Dziekuje za wasze kciuki.... jutro dopiero będą przetaczać krew bo dziś robili dodatkowe badania z krwi.... ja się czuje w miarę , młoda okresowo ma tętno ok 100 ... wiec co jakiś czas kontrolują ... jutro wyjaśni się co i jak ....najgorzej ze jutro mój mąż wyjeżdża i zostaje sama, syna oddałam dziadkom i jakoś muszę wytrwać do jutra

reklama
Każda z nas przybiera inaczej więc się nie przejmuj. Jeśli wyniki masz ok to wszystko jest w najlepszym porządku:D wakacje?? Gratuluję energii!:D mieliśmy jechać z mężem na weekend nad morze.. Wszystko zalatwione już a ja stwierdziłam, ze nie ogranę 350 km i wędrówek po plaży:p i spędziliśmy miły weekend w domku :D

Haha no korci nas żeby gdzieś jechać, tylko nie wiemy gdzie, ale głównie myślimy o leżeniu i minimalnym chodzeniu :D

Dziekuje za wasze kciuki.... jutro dopiero będą przetaczać krew bo dziś robili dodatkowe badania z krwi.... ja się czuje w miarę , młoda okresowo ma tętno ok 100 ... wiec co jakiś czas kontrolują ... jutro wyjaśni się co i jak ....najgorzej ze jutro mój mąż wyjeżdża i zostaje sama, syna oddałam dziadkom i jakoś muszę wytrwać do jutra
Trzymamy mocno kciuki✊✊✊️ i szybko wracaj do zdrowia a malutka niech jeszcze wytrzyma w brzuszku. Jutro będzie lepiej

Ja też dziś po wizycie bałam się okropnie po moich wyczynach sprzataniowych. Wszystko jest ok. Mała waży między 1700 a 1800 gr. Dziś 30 +5. Termin na 4.10 mam i tego się trzyma. Wyniki krwi po konsultacji ok. Toxo też ok. Następna wizyta za 3 tyg i wtedy umowie się na pierwsze KTG. Mam już liczyć ruchy dzidzi 3 razy w ciagu dnia. Mega szczęśliwa jestem i jeszcze raz Wam przypominam żeby na siebie mega uważać 7 i 8 miesiąc to mega ważny czas dotrwamy do 9 i potem będziemy się rozpakowywać wg listy z naszej pierwszej strony. [emoji10]
a z jakiego powodu musisz liczyć ruchy?

Trzymam kciuki żeby wszystko było ok !

a z jakiego powodu musisz liczyć ruchy?

Trzymam kciuki żeby wszystko było ok !
Kontrolnie mam to robić podobno w zaawansowanej ciąży to normalne. Jak będzie w ciągu godziny mniej niż 6 to w następnej godzinie mam ja pobudzić i znowu liczyć ale moja gwiazda ma 6 ruchów na minutę póki co [emoji7] trzy razy w ciągu dnia mam sprawdzać rano po śniadaniu po obiedzie i po kolacji. Jeśli ruchy będą słabo wyczuwalne to do szpitala na kontrolę . Kazał dużo pić i brać magnez b6

Same dobre myśli. Jutro przekroczą krew i wszytko się unormuje. Myślimy o Was i kciuki trzymamy. Badz silna [emoji123][emoji123]

Dziewczyny mam pytanie, czy któraś z Was odczuwa ból pępka? Ogólnie to od jakiś dwóch tygodni czuję takie mocniejsze rozciąganie w tej okolicy a od dwóch dni to boli szczególnie przy chodzeniu i podnoszeniu się :( pępek mam schowany, więc to raczej nie to że się podrażnia
Też mam ból pępka czuję jak się rozciąga boli mnie jak chodzę schylam się wstaje z łóżka muszę lekarza się zapytać czy to nie przepuklina jeszcze dwa miesiące [emoji15] do porodu

Wszystko będzie dobrze! Na tym etapie już nie ma innej opcji! :)
Trzymaj Polę u siebie jak najdłużej!

reklama
Do góry