reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
No padoba mi sie coraz bardziej ten Bartek
A to Bartosz. I Bartłomiej to 2 różne imiona ????

Jeden sie leci przytulic..to zaraz musze szykowac drugie kolano i cala druga czesc ciala, bo i drugi leci sie przytulic... oni sa mali wiec oba sa przytulaczki....

Ale wrazliwszy i delikatniejszy jest starszy Tomek..~ on byl pierwszy syn... więc wychowywany w ciszy i spokoju... przewrocil sie to mama biegla z pomocą etc.. wychuchany :)

Drugie dziecko inaczej sie chowa...
Wojtek taki bardziej gruboskórny :) ledwo zaczal chodzic a byl pchniety...chcacy lub nie przez starszego brata... ciszy nie.mial na drzemkach.... czasem oberwal..czasem mu cos zabrano.... musial walczyc o swoje
. Ale juz potrafi zdzielic swojego starszego brata jak mu sie cos nie podoba.... brat go uksztaltowal na silniejssego...twardziej stapa po ziemi.. przewroci sie to nie wyje z byle powodu...nawet jak sie walnie.... Ja tez nie lece od razu ojojoj...tjak krwi nie ma a on nie placze... to nie bylo tematu..

Ale to chyba bardziej kwestia tego że jest drugim dzieckiem... ...
Trzecie jak bedzie.od 2 braci obrywac.. to jeszcze silniejsze z twarda dupa bedzie... nic go nie ruszy :)
Może i tak, choc u mnie tzn u braci to ten starszy jest Wojtek, a mlodszy Tomek i Tomek ten wrazliwszy i bardziej uczuciowy.
A co do imion to Bartek super by pasowal do Tomka i Wojtka :) mi sie podoba to połączenie.
A Bartosz i Bartłomiej to rozne imiona ale i tak koniec koncow mowi sie do dziecka Bartek Bartuś :)
Teraz nawet mozesz dac poprostu imie Bartek i takie bedzie w akcie :) wybor jest [emoji173]
A synkow masz slicznych :)

Zaparc nie mam... ale tak...... boje sie przec :) serio...
Mialam pisac kiedys o tym ale nie wiedzialam jak to ująć :)

W galileo jest odcinek o prawidlowej pozycji i najlepszej do wypróżniania..... daruje sobie opis dlaczego..... podescik dzieciowy pod nogi ten wyższy...
(Nam ciezko bo kolana brzuch by gniotly..ale nogi mozna rozstawic na boki
Podnóżek toaletowy! Ja posiadam o bardzo sobie chwale. Polecam dla osób zmagających sie z rożnymi problemami (w tym również z hemoroidami).

Ej a nie było przypadków, że poszła się wypróżnić i urodziła ;)
Strach się bać...:p

Co do imion to moim zdaniem
i Bartosz i Bartłomiej potocznie nazywani są Bartkiem...ale formalnie to dwa inne imiona.Aż ciężko uwieżyć! :)
Toz kiedys w wiadomosciach mowili, ze kobiete (chyba byla chora umyslowo ale nie jestem pewna) bardzo bolal brzuch i chciala kupe, nie mieli lazienki, wiec zalatwiali sie w korytarzu do wiadra i ona tam urodzila [emoji85] i zostawila tam noworodka, a potem matka bodajze tej kobiety wezwala karetke i ratownicy znalezli malucha [emoji85]

Mi Bartlomiej sie podoba... i tak rozkminiam...
Jak dam Bartosz... to zbyt podobne bedzie do Tomasz...
i wtedy Wojciech bedzie osamotniony

A tak kazdy to imie urzedowe będzie mial inne~ chodzi o koncówke..
Tomasz Wojciech i Bartłomiej...
A zdrobniale by mieli bardzo podobne
Tomek Wojtek Bartek
Ooo super Tomasz Wojciech i Bartłomiej [emoji173][emoji173]
Mojej kuzynki roczny Bartuś jest Bartłomiejem [emoji4]

Podobno może wywolac krwotok z uwagi na rozszerzenie naczyń. No i ma wplyw na odklejenie łożyska, tak jak nadmierne słońce.

Ja uwielbiam gorące kąpiele i saunę. A teraz tylko prysznic i czasem kąpiele w letniej wodzie.

Tyle sie slyszy zeby nie brac goracych kapieli....a ja je tak uwielbiam.. :(
A co moze spowodowac taka goraca kapiel? Bo ogolnie wiem że nie wolno, ale nie zaglebilam sie nigdy w temat dlaczego... na co to konkretnie szkodzi?

Może i tak, choc u mnie tzn u braci to ten starszy jest Wojtek, a mlodszy Tomek i Tomek ten wrazliwszy i bardziej uczuciowy.
A co do imion to Bartek super by pasowal do Tomka i Wojtka :) mi sie podoba to połączenie.
A Bartosz i Bartłomiej to rozne imiona ale i tak koniec koncow mowi sie do dziecka Bartek Bartuś :)
Teraz nawet mozesz dac poprostu imie Bartek i takie bedzie w akcie :) wybor jest [emoji173]
A synkow masz slicznych :)

Dziekuje :) dolaczy do nich 3 kopia...
No nie moge dac po prostu Bartek... bo musi byc sprawiedliwie...

Urzedowo...
Tomasz Wojciech Bartłomiej
(tak by kazdy mial swoja inna końcówkę... czyli Bartosz odpada..bo zbyt podobnie do Tomasz)

Młodzi
Tomek Wojtek Bartek

Dzieci
Tomuś Wojtuś Bartuś

Hmmm :)

Tyle sie slyszy zeby nie brac goracych kapieli....a ja je tak uwielbiam.. :(
A co moze spowodowac taka goraca kapiel? Bo ogolnie wiem że nie wolno, ale nie zaglebilam sie nigdy w temat dlaczego... na co to konkretnie szkodzi?

Rozszerza naczynia krwionośne. Rozpulchnia narządy rodne. Podnosi temperaturę ciała. We wczesnej ciąży może spowodować poronienia, późniejszej przedwczesny poród.
Ogólnie niefajnie Może spowodować omdlenia..
Nie wiem na ile to jest udowodnione naukowo ale może spowodować wady genetyczne. Kąpiel to jeszcze bo temperatura wody spada ale najgorsza jest sauna czy jacuzzi.

Trzeba uważać.
Więc teraz letnia. Bąbelki i otwarte drzwi w łazience.
Co w sumie nie jest trudne teraz bo gorąco niemiłosiernie.
:rofl:

reklama
Toz kiedys w wiadomosciach mowili, ze kobiete (chyba byla chora umyslowo ale nie jestem pewna) bardzo bolal brzuch i chciala kupe, nie mieli lazienki, wiec zalatwiali sie w korytarzu do wiadra i ona tam urodzila
emoji85.png
i zostawila tam noworodka, a potem matka bodajze tej kobiety wezwala karetke i ratownicy znalezli malucha
emoji85.png
To w uwadze bylo chyba.. ale tam to patologia byla jak sie tych ludzi oglądało.... w tym domu dobrze sie nie dzialo..
.to nie byl normalny dom.... nawet jako przykladu nie ma.co podawać

Do góry