reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Hej. Byłam dziś na usg (III prenatalne), u mnie na zwykłym aparacie w ramach abonamentu Medicover, ale lekarz z odpowiednimi certyfikatami.
Dziś 28,1 tc ale synek do przodu z pomiarami o 9 i 10 dni. Waga 1420 g. Wszystko ok, chociaż ułożony poprzecznie twarzą do mojego wnętrza więc bardzo trudno było zmierzyć.
Mówił, że przy takim ułożeniu ruchy mogą być bardzo słabo wyczuwalne i faktycznie nie narzekam na kopniaki.
Także duże ufff :)
Zobacz załącznik 880906
Wow super waga.
Dobrze, że wszystko ok :) Oby tak dalej.

Ja w gemini się wstrzymuję bo mam w koszyku ponad 300,- więc I tak przesyłka za free.
A tak dużo bo termometr zamawiam, kilka pierdół porodowych, zapas leków dla Michaśka które nawet o 10zł droższe na miejscu kupuję.

Mi te wit D twist off zawsze do buziaka wpadały. Kupuję Vigantol w kroplach bo to lek a nie suplement. Kosztuje ok 10zeta.
A starszemu czasem DVitum kupuję bo już ogarnia twist offy i ma frajdę z obgryzania rybce głowy :pZobacz załącznik 880934

Mojej znajomej w tym tyg w 36tc z miednicowego na główkowe się przekręcił dzieć :)
Ja tą witaminę D biorę [emoji16]

Moj lobuz nie chce isc na drzemke bez smoczka :/ tzn niby chce... Gdyby dostal to by spal od 11, chodzi ziewa, a jak probuje go polozyc to zwiewa. Wczesniej nawet polezal grzecznie pol godziny, ale znudzilo mu sie i wstal. Chyba sobie daruje, najwyzej pojdzie spac szybciej wieczorem...

reklama
Ciekawe czy to genetycznie jest uwarunkowane to ułożenie pośladkowe...
Mam w pracy koleżankę.
Ma dwóch braci i wszystkich ich mama rodziła SN w pośladkowym ułożeniu-takie były czasy-ciąża bez usg.
Ona sama niedawno była w ciąży i jej córa też pośladkowo ułożona była.

Do góry