reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Póki co nie wiem jak szyjka bo jutro usg dopiero. Dostałam kroplowke -magnez po którym brzuch się trochę stawia ale podobno to przejdzie. Dostaje to co 6h. Jak naraxie chyba porod się nie szykuje więc mogę trochę odetchnąć. Czekam na jutrzejsze badania

#Aga10_2018 #ranny.ptaszek pisałam wieczorem wczoraj.. Czekam na badania. Jakieś skurcze jeszcze miałam :( zobaczymy co mi powiedzą po usg co z szyjka i jak te wszystkie ktg powychodziły. Dzięki dziewczyny za wsparcie. Chętnie wrocilabym już dp domu leżeć i odpoczywać bo tutaj to wiadomo jak jest

reklama
Wiecie, ja prawie cały tydzień miałam deszczowy i zimny (w piątek zrobiło się jako tako dopiero) i ja naprawdę się cieszę ze mam teraz cieplej :D kiedyś byłam chlodolubem a po poprzedniej ciazy coś mi hormony się poprzestawialy i cała zimę i wiosnę spędziłam trzesac się pod kocami i w grubych swetrach. Jak czuje ciepelko i widzę sloneczko to jestem szczęśliwa [emoji14]

Mam dokładnie tak samo ;)
Bardzo się cieszę że znów jest słoneczko, od razu mam naładowane baterie :)

Najlepszą inwestycją ever było założenie klimy w mieszkaniu. W tej ciąży doceniam to najbardziej :D
I żeby nie było, jestem ciepłolubna, ale w ciąży słabo znoszę, nogi puchną, a K ciagle chce iść na dwór.
Teraz dwa tygodnie przerwy wakacyjnej w przedszkolu, jakoś musimy dać radę z pomocą jednej i drugiej babci na przemian:/

Wiesz, jak ja rodzilam i okazalo sie ze maly musi zostać w szpitalu dluzej, to przyszedl lekarz i na obchodzie mnie wprost zapytal czy chce wyjsc sama na święta do domu, czy zostac z maluszkiem. Oczywiście zostalam i nikogo to nie dziwilo. Nastepnego dnia jak ten lekarz zajrzal na sale i zobaczyl ze placze, a to byla wigilia to myslal ze jednak chcialam dostac wypis i zaczal mi tlumaczyc... ze oni sie zawsze staraja zeby matka mogla z dzieckiem zostac w szpitalu tyle ile trzeba... bo jak pozniej po porodzie dojezdzac, siedziec na krzeselku obok lozeczka, a co z kp itd? Plakalam z zupełnie innego powodu, ale w sumie dobrze wiedziec ze takie maja praktyki i nie zawsze chodzi o kase ;)
Dobrze. My byliśmy z bratem w inkubatorze 3 tyg. Moja mamę wypisali po tygodniu i codziennie z małego miasta do Strzelec Opolskich dojezdzala.
My waga 1600 i 2000 po 43 cm Ale 38 tc. Więc u rannego ptaszka jak przeczytałam te wymiary to takie jak moje a ile byłam "starsza". Pewnie gdyby mija mama mnie urodziła w 30 tc bym nie przeżyła.

Mąż dzisiaj ma wolne od jazdy autobusem Ale idzie do drugiej pracy. Na szczęście tak sobie poprzestawial że 9-13 i będzie w domu przez większość dnia. Młody mniej więcej o 11-12.30 ma drzemkę.
Mąż chciałby gdzieś isc itd. Myślałam o basenach inflandzka. Mały by sobie popluskal, ja bym poopalala nogi i ewentualnie stopy zmoczyla.
Boję się trache że jakaś infekcje dostanę Ale z drugiej strony na zakrutym basenie też można dostać a mówią że pływanie pomaga w ciąży i kobiety chodzą. Co myślicie? Czy jakaś mama warszawska może się też zbiera?

Dobrze. My byliśmy z bratem w inkubatorze 3 tyg. Moja mamę wypisali po tygodniu i codziennie z małego miasta do Strzelec Opolskich dojezdzala.
My waga 1600 i 2000 po 43 cm Ale 38 tc. Więc u rannego ptaszka jak przeczytałam te wymiary to takie jak moje a ile byłam "starsza". Pewnie gdyby mija mama mnie urodziła w 30 tc bym nie przeżyła.
I cale szczescie ze "poczekaliscie" do 38 :) ja sie bardzo ciesze ze nie żyjemy w tamtych czasach, ze jednak ta opieka i medycyna ida troche z duchem czasu, a nasze dzieci maja wieksze szanse.

Kurde teraz siedzę i patrzę na palce i sutki... O ile przed ciążą miałam malutkie tak teraz to chyba rozmiar kciuka [emoji15]
Ale sutek od podstawy bez otoczki? Jest tak to to może być M lub nawet L. Przed ciąża może ci się zgrubily aby potem bobas nie miał problemów z ciagnieciem pokarmu.
W pierwszej ciąży strzymalam się z kupnem kapturkow. W szpitalu dopiero wyszło ze mam chowajace się brodawki i mi doradca laktqcyjny powiedziała ze kapturki rozmiar s i widziałam ze przymierzyla najmniejszy palec. Tyle że każda z nas ma innej grubości palce. (ja mam bardzo małe, obrączka rozmiar 8)
Może też się wstrzymaj z kupnem i mąż ci kupi i dowiezie do szpitala?

reklama
Dzień dobry:)
@ranny.ptaszek pieknie walczycie! I jestem przekonana,że nim sie obejrzysz dostaniesz Tymka do piersi,a później pójdziecie do domu. Ja wiem,że wydaje się to bardzo odległe,ale już niedługo tak będzie :)

Ja ciągle cos dorzucam do koszyka na Gemini. Póki co mam 250 zł,ale w sum ie nie ma się co dziwić,że tak wychodzi. Tu paczka takich podpasek,tu siakich,tu podkłady itd. Dużo kupuje w wielopakach,no i aspiratorek Pingo(tu 100zł). Na razie nie wrzucam płynów i oliwek bo chciałabym te z Rossmana,ale ponoć nie wszystkie sa we wszystkich,więc najpierw sprawdzę stacjonarnie.
Do tego jeszcze zamówienie z AsPlaneta- butle,pojemniki na pokarm,wkładki laktacyjne,szczotka do włosków,nozyczki i rękawica bambusowa do mycia. No i kolejna 100 zł :)

Któraś z Was (chyba @pysia1986 ) miała w koszyku czopki dla dorosłych i tak sie zastanawiam czy na pewno chodzi o te dla dorosłych :p

Do góry