reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Witaj w klubie. Widzę że u Ciebie też przerażenie[emoji33] ja dziś wózek jadę oglądać i może z neta już część zamówię ręczniki kosmetyki pieluszki itp macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę na allegro? Apteka to gemini rzeczywiście jest taniej. Zastanawiam się nad termometrem dla dzidziusia macie jakieś polecane. ?

Hubiworld

reklama
no właśnie najbardziej polecany jest microlife! u mnie w mieście 99% właśnie matek go poleca.... sama mam ale nie wiem czy jestem do końca zadowolona...

No właśnie ja się zasugerowałam opiniami z internetu i kupiłam niedawno ten termometr Microlife nc 200 .Byliśmy wszyscy w maju chorzy ,a tak w ogóle to pomyślałam że przyda się do takich szybkich pomiarów przy maluszku. Niestety jestem mega zawiedziona ,każdy odczyt był inny .Jak dla mnie strasznie przekłamuje :(

Gabki sa do kitu, nie dosc ze caly syf na nich zostaje i się mnozy (ja kupilam taka ktora mozna prac w pralce) to jeszcze nie da sie na tym dziecka polozyc zeby sie nie utopilo. Trzeba podtrzymywac i tak i tak. Probowalam go na tym kapac kilka razy i nijak nie szlo. Co do plastikowych nie wiem, ale mialam jeszcze taki lezaczek (drut obciagniety materialem), z ktorego sie sciaga materiał po kazdej kapieli, pierze i suszy. Z tego tez nie bylam zadowolona bo najpierw byl za maly żeby z tego korzystac (zapadal sie w to i zjezdzal), a później juz siedział i nie bylo sensu ;) moim zdaniem najpewniej jest na rece trzymac.
O gabce wiem:) ale szukam alternatywy

Jaki depresyjny dzien dzisiaj :shocked2: pada i przestaje i tak w kolko. Boli mnie glowa, kregoslup, gardlo (chociaz dentosept dziala calkiem niezle), jestem niewyspana, nie mam sily. Maz wstal chory ale do pracy i tak poszedł, wiec wroci jeszcze gorszy i mi przy mlodym nie pomoze :(

Oj chory mąż to gorzej jak dziecko czasem...powodzenia

Moja mama z 3 dzieci dawała radę. Pamiętam jak podpisywala w księgarni papier ze za książki co miesiąc będzie część długu splacala bo nie było stać aby na raz wszystkich kupić. Do mopsu po to abyśmy mieli za darmo obiady w szkole. Pisała różne pisma o wspomaganie. Jak to moja mama mówi że kobieta jak musi Dax dzieciom jeść to da, nawet odmawiając sobie jedzenia. Do teraz mam straszny żal do ojca jak wysmial ją gdy poprosiła o podniesienie alimentów ugodowo. Nie chciał Dax na swoje dzieci :/ więc poszła do sądu. A teraz dziwi się czemu nie chcemy z nim utrzymywać "dobrych kontaktów". Jak moja siostra jedzie na obóz i pyta się taty czy zapłaci połowę pieniędzy to powiedział "nie uważam aby było ci to potrzebne" a swojej pasierbicy organizuje huczne urodziny w sierpniu, opłaca internat co miesiąc 500 zł itd a nam ma żal raz na rok na wycieczkę Dac.
I za to mamie się medal należy:)

Tak już czytałam i dziękuję skorzystam. Jeszcze ten termometr i do odciagania kataru wiem że jest takie urządzenie pod odkurzacz ale w nocy nie do końca się sprawdza. Jak macie mamusie to wrzucić na wyprawkowy jakieś opinie.
Termometr mam bezdotykowy Microlife Nc 150 z polecenia..i mi tez on odpowiada

Katarek mam ten pod odkurzacz..ale bede kupowac na baterie... one sa.mniej wydajne... ale jak sie frida psiknie to i gesty katar wyciagnie.... i nie obudze 2 pozostalych dzieci przy tym

reklama
O kurcze tam na prawdę jest tanio. I powyżej 500 zł przesyłka gratis [emoji1] [emoji1] A coś czuję że się uzbiera [emoji15] tylko pieluchy tetrowe kupiłam w normalnym sklepie dzieciowym taniej po 2,29. Ale już tetrowe we wzorki kupiłam po 3,80.
Tylko że tetra tetrze nierowna ;) moze sie okazać ze te ktore kupilas sa duzo lepszej jakości. Ja mialam kilka z pepco i te biale byly kiepskie, kolorowe ok. Za to biale z innego sklepu o 1 zl droższe na sztuce sa super.

Do góry