reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Witaj w klubie. Widzę że u Ciebie też przerażenie[emoji33] ja dziś wózek jadę oglądać i może z neta już część zamówię ręczniki kosmetyki pieluszki itp macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę na allegro? Apteka to gemini rzeczywiście jest taniej. Zastanawiam się nad termometrem dla dzidziusia macie jakieś polecane. ?

Hubiworld

reklama
no właśnie najbardziej polecany jest microlife! u mnie w mieście 99% właśnie matek go poleca.... sama mam ale nie wiem czy jestem do końca zadowolona...

No właśnie ja się zasugerowałam opiniami z internetu i kupiłam niedawno ten termometr Microlife nc 200 .Byliśmy wszyscy w maju chorzy ,a tak w ogóle to pomyślałam że przyda się do takich szybkich pomiarów przy maluszku. Niestety jestem mega zawiedziona ,każdy odczyt był inny .Jak dla mnie strasznie przekłamuje :(

Gabki sa do kitu, nie dosc ze caly syf na nich zostaje i się mnozy (ja kupilam taka ktora mozna prac w pralce) to jeszcze nie da sie na tym dziecka polozyc zeby sie nie utopilo. Trzeba podtrzymywac i tak i tak. Probowalam go na tym kapac kilka razy i nijak nie szlo. Co do plastikowych nie wiem, ale mialam jeszcze taki lezaczek (drut obciagniety materialem), z ktorego sie sciaga materiał po kazdej kapieli, pierze i suszy. Z tego tez nie bylam zadowolona bo najpierw byl za maly żeby z tego korzystac (zapadal sie w to i zjezdzal), a później juz siedział i nie bylo sensu ;) moim zdaniem najpewniej jest na rece trzymac.
O gabce wiem:) ale szukam alternatywy

Jaki depresyjny dzien dzisiaj :shocked2: pada i przestaje i tak w kolko. Boli mnie glowa, kregoslup, gardlo (chociaz dentosept dziala calkiem niezle), jestem niewyspana, nie mam sily. Maz wstal chory ale do pracy i tak poszedł, wiec wroci jeszcze gorszy i mi przy mlodym nie pomoze :(

Oj chory mąż to gorzej jak dziecko czasem...powodzenia

Moja mama z 3 dzieci dawała radę. Pamiętam jak podpisywala w księgarni papier ze za książki co miesiąc będzie część długu splacala bo nie było stać aby na raz wszystkich kupić. Do mopsu po to abyśmy mieli za darmo obiady w szkole. Pisała różne pisma o wspomaganie. Jak to moja mama mówi że kobieta jak musi Dax dzieciom jeść to da, nawet odmawiając sobie jedzenia. Do teraz mam straszny żal do ojca jak wysmial ją gdy poprosiła o podniesienie alimentów ugodowo. Nie chciał Dax na swoje dzieci :/ więc poszła do sądu. A teraz dziwi się czemu nie chcemy z nim utrzymywać "dobrych kontaktów". Jak moja siostra jedzie na obóz i pyta się taty czy zapłaci połowę pieniędzy to powiedział "nie uważam aby było ci to potrzebne" a swojej pasierbicy organizuje huczne urodziny w sierpniu, opłaca internat co miesiąc 500 zł itd a nam ma żal raz na rok na wycieczkę Dac.
I za to mamie się medal należy:)

Tak już czytałam i dziękuję skorzystam. Jeszcze ten termometr i do odciagania kataru wiem że jest takie urządzenie pod odkurzacz ale w nocy nie do końca się sprawdza. Jak macie mamusie to wrzucić na wyprawkowy jakieś opinie.
Termometr mam bezdotykowy Microlife Nc 150 z polecenia..i mi tez on odpowiada

Katarek mam ten pod odkurzacz..ale bede kupowac na baterie... one sa.mniej wydajne... ale jak sie frida psiknie to i gesty katar wyciagnie.... i nie obudze 2 pozostalych dzieci przy tym

reklama
O kurcze tam na prawdę jest tanio. I powyżej 500 zł przesyłka gratis [emoji1] [emoji1] A coś czuję że się uzbiera [emoji15] tylko pieluchy tetrowe kupiłam w normalnym sklepie dzieciowym taniej po 2,29. Ale już tetrowe we wzorki kupiłam po 3,80.
Tylko że tetra tetrze nierowna ;) moze sie okazać ze te ktore kupilas sa duzo lepszej jakości. Ja mialam kilka z pepco i te biale byly kiepskie, kolorowe ok. Za to biale z innego sklepu o 1 zl droższe na sztuce sa super.

Do góry