reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Hej dziewczyny. Ja dzisiaj w końcu polowkowe o 16:40.
Trochę mnie martwi to, że nie dostałam wczoraj smsa z potwierdzeniem terminu - wszystkie prywatne przychodnie do tej pory, czy to endo, czy kardio, czy nawet gin (gin na NFZ, ale klinika prywatna) wysyłały smsa dzień wcześniej. Termin ustalalam w kwietniu.... Zadzwonię tam o 9 jak już otworzą, potwierdzić ta wizytę, ale trochę się zaczęłam stresować :/
Zadzwoń sie upewnic zebys do tej 16'40 sie nie stresowala. I trzymam kciuki

reklama
Ja mam bardzo krótkie włosy, przez dłuższy czas miałam irokeza a z boku nawet wzorki powycinane:tak: uwielbiałam tą fryzure ale kilka lat ją nosiłam i mi się znudziła :-p ale teraz troszkę zapuscilam, niestety już mi strasznie przeszkadzają więc wracam do bardzo krótkich, zobaczę co mi fryzjerka zrobi :rofl:kolor też robięja mam ciemne swoje włosy a robię kolor taki ostry rudo-czerwony 8-) więc liczę na pomysły fryzjerki a idę do niej pierwszy raz więc zobaczymy :)
Powodzenia. Moze podeslesz fotkę pozniej.zebt sie pochwalic jak.wyszlo?
Ja mialam dlugo farbowane na czarno. Ponad 13 lat. Az mnie uczulila ciemna farba. Zawsze chcialam rudy e ciezko bylo zejsc z czarnego samemu a szkoda mi bylo kasy az tyle na.fryzjera. w zeszlym roku mowie mam.urodziny i taki prezent chce. Sciagnela kolor nalozyla rudy i pasemka miedziane, no bosko wyszedl. Zaplacilam 250zl ale bylam mega zadowolona. Pol roku pozniej poszlam.poprawić i z tego zrobila mi jakisc zzolkniety blond i zaplacilam 200zl. Powiedzialam nigdy wiecej. I sama pofarbowalam ale wyszedl rudy az neonowy taki paskudny..wiec na.to karmel i koleżanka pasemka zrobila mi i jest spoko ale rudy mi sie marzy nadal

Załączniki

• 1528786774780-1223269869.jpg
    1528786774780-1223269869.jpg
    334,6 KB · Wyświetleń: 86
Odebrałam wyniki morfologii i moczu i mam ochotę tej mojej byłej ginekolog je zanieść i pokazać. Bo morfologia identyczna jak w kwietniu, a ona twierdziła, że to niemożliwe, że mam tak dobre wyniki. No ale jak ona oceniła mnie na podstawie tatuaży, to pewnie też myślała, że pije i biorę dragi i Bóg wie co jeszcze.... :/

Hahaha no ja ostatnio jak obcinałam włosy z takich do pasa na takie do łopatek to był wielki szok.

Dla mnie ceny fryzjerów są masakryczne. Ostatnio chciałam zejść z odrosnietego sombre na jasny blond który mam na włosach wiec w sumie wystarczyło położyć rozjaśniacz na chwile na włosy które były robione na brąz i położyć farbę a fryzjerzy 250-300 zł sobie zażyczyli. To ja dziękuje bardzo.
Sama kupiłam sobie farbę fryzjerska która wcześniej farbowałam włosy na jasny blond (25zl) i sobie zrobie
Ja z takich do pasa przeszlam najpierw do ramion, pozniej jeszcze do żuchwy. Teraz znowu mam do lopatek, nie powiem ma to swoje plusy, jak goraco zawsze latwiej zwiazac, zaplatac do gory i juz chlodniej. Przy maluszku tez w porzadku bo wtedy mniejsze ryzyko ze paluszki wplacze, a wtedy ciazko sie uwolnic.

Ja z takich do pasa przeszlam najpierw do ramion, pozniej jeszcze do żuchwy. Teraz znowu mam do lopatek, nie powiem ma to swoje plusy, jak goraco zawsze latwiej zwiazac, zaplatac do gory i juz chlodniej. Przy maluszku tez w porzadku bo wtedy mniejsze ryzyko ze paluszki wplacze, a wtedy ciazko sie uwolnic.

Ja sama czasem miałam problem się uwolnić z moich długich do pasa włosów [emoji23] na dodatek ciagle się plątały bo ja bardzo jasny blond nosze, zahaczały o lancuszek, wchodziły w zasuwaki od bluz, ciagle musiałam je wyciągać to zza stanika, zza koszuli, swetra itd wiec znów musiałam je potem czesać, potem się zaczynały elektryzować na zimowe i latały dosłownie w kosmosie [emoji23]

Suszenie ich to katorga była wiec głównie chodziłam w wilgotnych włosach .... masakra dla mnie [emoji23]

reklama
@NaturalnaMama trzymam kciuki za wizytę:)

Mnie dziś krocze boli jak chodzę, o masakra:( Natalka się mocno w nocy wiercila, wczoraj kopala mnie nisko, więc wnioskuję, że była nóżkami do dołu, dziś już kopie wysoko, więc pewnie się tak przekrecala i teraz mnie ciśnie tam:/

Eh co do włosów, to ja mam też ciekawie. Idę w piątek znów do kogoś innego, bo żaden fryzjer nie chce zająć się moimi włosami tak, jakbym chciała. Nie powinnam narzekać, bo mam tych włosów dużo, są bardzo gęste, no ale przy okazji wyglądają jak siano po suszeniu. Wywijaja sie na wszystkie strony, odgniataja, bo są bardzo miękkie i to co "uwielbiam" najbardziej to beznadziejne odrosty na czole, takie krotkie, cienkie odrastajace włoski. Jak sie uczesze w kucyk to te włosy mi stoją jak rogi, no porażka.
Do farbowania nie mogę się przekonać, chyba jestem zbyt leniwa i za bardzo nie lubie chodzić do fryzjerów, żeby potem dbać o kolor.
I od 15 lat mam ciągle tak samo obcinane włosy i zawsze słyszę ten sam tekst: u pani to tylko cieniowanie. A ja chcę wreszcie czegoś innego. I najgorsze są wizyty, po których wychodzi się z podcietymi końcówkami o 130 zl mniej w portfelu...ostatnio mnie zatkało normalnie, noe widziałam żadnych efektów po strzyżeniu, a babka mi zaśpiewała tyle kasy, bo mam tak dużo włosów i ona się naciela, biedactwo:wściekła/y:

Do góry