sandralevv93
Fanka BB :)
Chyba nie wrzucalam jeszcze, na fejsie troche bylo linkow fajnychGdzie wrzucilas linki do cudów z alie? Szukam i nie mogę znaleźć:/
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Chyba nie wrzucalam jeszcze, na fejsie troche bylo linkow fajnychGdzie wrzucilas linki do cudów z alie? Szukam i nie mogę znaleźć:/
Ojcowski to nie to samo co tacierzynski. Mnie też sie to mylilo, ale wprowadza to niestety zamieszanie, jak ktos pierwszy raz sie z tematem styka
Nie wierzyłam ze są takie dzieci do momentu aż nie miałam spotkania z moja szwagierka i szwagrem- ich córka je, śpi, budzi się (wtedy leży w łóżeczku czy wózku ) potem sama zasypia. Ona ma prawie 3 miesiące- dwa całe weekendy miałam okazje ja obserwować i jest niesamowita! Oni w żaden sposob nie są nią zmęczeni, jeżdżą z nią na wesela, wczasy - na własnych chrzcinach nawet nie mruknęła, po prostu dziecko idealne! Stwierdziłam ze po mojej dwójce dzieci wymagających trzecie będzie takie samo. Prawdopodobieństwo trafienia na takiego Aniołka jest równe zero[emoji23]
Spokojnie dasz sobie radę !!!! Kwestia organizacji ! Ja po urodzeniu dziecka zaczynam ostatni rok magisterki wiec będzie mnie czekać w lipcu obrona i spokojnie widziałam nie jedna w takiej sytuacji i każda sobie radzi. Nawet w grupie mam dziewczynę która urodziła 1,5 miesiąca temu i wczoraj zakończyła sesje zaliczeniowa i wszystko ma już z głowy. Znam multum takich przypadków ! Nawet na poprzednich studiach miałam dziewczynę która w jeden weeekend była na uczelni z brzuchem a 2 tyg później już bez brzucha ;D inne dziewczyny odciągają pokarm na uczelni - maja fory, wykładowcy rozumieją i mogą opuszczać zajęcia żeby iść odciągnąć pokarm, pokarm zostawiają w Domu i tatuś karmi
Zawsze można znaleść jakieś rozwiązanie
Tacierzynski to chyba kiedy tata zostaje w domu z dzieckiem a mama pracuje, odpowiednik macierzynskiego?A to oprócz ojcowskiego istnieje też "tacierzyński"?? [emoji15] A czym się różni? Kurczę, zawsze myślałam, że to po prostu potoczna nazwa [emoji12]
Jak po wizycie?
@alina89 Ale Ty w ogóle masz odprowadzane chorobowe do ZUS z jakiejś umowy? W idei jest tak jak napisała @NaturalnaMama , w googlu na pewno znajdziesz sensowne opracowania tematu "tacierzyński a ojcowski".Tacierzynski to chyba kiedy tata zostaje w domu z dzieckiem a mama pracuje, odpowiednik macierzynskiego?