reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

A wiadomo czemu już jest konflikt? Ja też mam Rh minus i ryzyko konfliktu ale narazie nie mam przeciwciał. Mam wziąć immuglubuline w 28t.c gdyby doszło do mikrouszkodzenia łożyska przed porodem.

Ja mam tak częste usg bo mamy konflit. Mam przeciwciala przeciwko krwi dziecka. Albo poczatki tego albo wirusowe cos. Ale modle sie by sie wchłonęło i juz nie zagrażało synkowi.

reklama
Nie wiem czy to od tego zalezy. Wydaje mi sie ze waga rodzicow nie ma zbytnio zwiazku. My z mezem oboje urodzilisy sie malutcy. Ja 2600 on 2800, a nasze corki pierwsza 3360 a druga 3500. Wydaje mi sie ze bardziej ma wplyw odzywianie kobiety w ciazy, stan zdrowia i inne czynniki srodowiskowe. Moja siostra byla np 2400 a jeh pierwszy syn 4 kg.
Troche jednak geny tez robia swoje. Kolezanka wazyla 2500 jej mąż 4200 a corka 2600, a jadla normalnie, przytyla normalnie :)

Cześć dziewczyny;) ja się znow urlopuje tym razem na wsi , z mega kiepskim zasięgiem wiec ciężko mi nadrobić to co pisalyscie , bo ciągle mnie wyrzuca z forum.

Ja już powoli zaczęłam zakupowe szaleństwo;)
Mamy już czesc ubranek. W weekend będziemy mieć szafę i komode , bo akurat wrócimy z urlopu. ;)
No i mam juz nawet materacyk chociaz łóżeczka nie mam, no bo była okazja ;)
Powiedzcie mi jakie kupujecie rozmiary ubranek ?
Wiekszosc osob mowi, zeby nie kupowac 56 , bo lepiej większe niż mniejsze.. A ja z kolei boje sie , ze te ubranka będą za duże. Kupilam kilka 62 czesc odkupilam za grosze prawie nie używane A takie wyjściowe to nowe kupuje ale tak naprawdę to jak przyloze jedne śpiochy do drugich to i tak nie są równe;p
Juz sama nie wiem co kupowac...
A co najważniejsze to nie wiem ile ;p widzę te listy wyprawkowe, ale tak naprawdę to wydaje mi się to za mało, a maz znow mówi, że przesadze ... zwariować można;)

Ps. Swoją drogą jest ktoś kto jest w ok 21 tc i nie czuje ruchów? Tzn regularnych kopniakow itp tylko od czasu do czasu "cos tam zabulgocze" i tyle...?
Ja też zaszalalam wczoraj, były zniżki w h&m online i poplynelam i dla starszego syna i trochę dla niuni :) Ja kupuje po kilka szt body, półspiochow, pajaców na 56, wiem że to będzie max na 3-4 tygodnie ale wolę żeby było.
Wczoraj też pierwszy raz kupiłam coś używanego, śliczny kombinezon jesienno -zimowy za 10 zł, ponoć jak nowy, jak przyjdzie to zdam relacje czy warto było :)

Ja już po połówkowym :) lekarz mnie trochę zdenerwował, bo skończył USG, mówi że mogę się wycierać z żelu, a w trakcie nic o płci nie mówił.. pytam się go, może płeć by mi pan jakaś powiedział? On na to: a co ma pani w domu? Mówię , że chłopaka, a on : to jest szansa na dziewczynkę :) ja mówię, no ale pewności nie mam? 80% , może być? ;) Także tego... Więc pewna nie jestem i nie wiem czy kupować różowe ubranka :p chociaz przy Wiktorze pokazywał mi siusiaka na USG a pozniej powiedział mężowi , jak się dopytywał czy na pewno, to że pewny będzie jak się urodzi ;) waży 350g, a dziś mam 20t2d :)
Mi w pierwszej ciąży dopiero w 26tyg powiedział że bedzie chłopak . A vo wizytę wypytywalam. Mówił że jak bedzie na 100% pewien to mi poeie. Twój pewnie ma takie samo podejście

A z jaka waga sie dzieci rodzily....?
Moze kazdy powinien wlasnie spojrzec po rodzinie. Czy MY rodzice jestesmy drobni czy tez na odwrót... moze sugerowac sie waga z usg..czy idzie powyzej sredniej czy poniżej

Wiadomo ze odchyly sa potem ..o waga urodzeniowa sie rozni z tego usg.....a 500g robi roznice..u mnie waga sie zgadzala z ta oszacowana a u pierwszego syna 150g wiecej było...
Też tak myślę że trzeba patrzeć na wagę i długość rodziców. Już kiedyś pisałam ale ja wazylam 1600 a mąż 3500, kość Budowa na iść u syna pokazywała ze bedzie długi ale w 38 tc szacowana miał wagę 2915. Wiedziałam że na bank będzie większy po tatusiu, ja byłam z bliźniaków więc nieco inaczej muszę na swoją wagę urodzeniowa patrzeć. Ja długość 46 mąż 56. A syn urodził się 3450 i 56 cm :)

reklama
Ja już po połówkowym :) lekarz mnie trochę zdenerwował, bo skończył USG, mówi że mogę się wycierać z żelu, a w trakcie nic o płci nie mówił.. pytam się go, może płeć by mi pan jakaś powiedział? On na to: a co ma pani w domu? Mówię , że chłopaka, a on : to jest szansa na dziewczynkę :) ja mówię, no ale pewności nie mam? 80% , może być? ;) Także tego... Więc pewna nie jestem i nie wiem czy kupować różowe ubranka :p chociaz przy Wiktorze pokazywał mi siusiaka na USG a pozniej powiedział mężowi , jak się dopytywał czy na pewno, to że pewny będzie jak się urodzi ;) waży 350g, a dziś mam 20t2d :)
A jeszcze zdradz mi na kiedy masz termin? Ja mam dziś 19t6d a termin na 7.10, przypuszczam że p. Dr trochę sie kopsła i urodze pod koniec pazdziernika, o ile nie w listopadzie :/

Do góry