reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Dziewczyny ktore beda rodzic 3 dziexko.....
Czy u was 3 dzodzia w brzuchu wazy wiecej niz w 2 pierwszych ciazach na tym etapie ??
Ja mam wrazenie ze więcej...musze sprawdzic dokladnie

reklama
Drugie pytanie do wszysykichile wazyly wasze dzidzoe w ok 21 tc ??? Chce porownac z wami :)
My dzis 21 i 4 dni to waga byla 450 g

A u Was jak???? Tc i waga?

Ja jak przykładam 62 z Niemiec A np takie nasze z f&f albo jakiegos polskiego producenta to mam wrażenie, że to dwa różne rozmiary[emoji23][emoji23]
Ka mam po 2 chlopakach pierdyliard tych ciuchow..poczawszy od h&m i markowych sklepow..przez lidla...pepco. i full innych polskich producentow.... to taka mieszanka rozmiarowa.... a jeszcze po praniu w 60st bo raz na jakis czas na tyle wstawiam... to niektorw sie skurcza... niektore zostaja w swym rozmiarze....efekt jest taki...ze niektore 62 i 68 to to samo :) malo tego niektore 62 jest wieksze niz 68... no i tyle... pierwszy dziec wychuchany ...przechodzil z rozmiaru na kolejny rozmiar....a drigi nie raz nosi t shirt po starszym bracie i jak maly skejt wyglada :) hehehe ..zyja sa szczęśliwi :)

Ja już po połówkowym :) lekarz mnie trochę zdenerwował, bo skończył USG, mówi że mogę się wycierać z żelu, a w trakcie nic o płci nie mówił.. pytam się go, może płeć by mi pan jakaś powiedział? On na to: a co ma pani w domu? Mówię , że chłopaka, a on : to jest szansa na dziewczynkę :) ja mówię, no ale pewności nie mam? 80% , może być? ;) Także tego... Więc pewna nie jestem i nie wiem czy kupować różowe ubranka :p chociaz przy Wiktorze pokazywał mi siusiaka na USG a pozniej powiedział mężowi , jak się dopytywał czy na pewno, to że pewny będzie jak się urodzi ;) waży 350g, a dziś mam 20t2d :)

A w ogole jestem taki nieogar, ze dzis dopiero zauwazylam jak miesiąc temu czekalyscie i pisalyacie na fb pyt o plec u mnie :))))
Dzis Wam odpisalam ...hehe ..wybaczcie mi....to przez remonty i gosci i to łożysko...tak mnie wtedy dobilo...ze plec na prawde nie miala znaczenia... na szczescie idzie w dobrym kierunku

Pamietacie post o plci...kazda obstawiala płeć
Uzupelnijcoe co Wam wyszlo..zobaczymy ile trafnych przeczuc było....
Ja zle obstaewlam..ale jestem mega szczesliwa ze los zdecydowal inaczej.... ;)))

reklama
Ja mam dziś 23+1 i nie czuję dalej dobrze ruchów, a jak już czuję to pojedyncze. Mam łożysko na przedniej ścianie, dodatkowy tłuszczyk może też tak samo amortyzować.

Co do rozmiaru - moja córka urodziła się z wagą 3500 i 56 cm, a i tak 2 miesiące chodziła w rozmiarze 56. Miałam jakieś 3 sztuki na 50 cm i oddałam je dziewczynie w szpitalu, która urodziła maluszka. Ale u nas może się urodzić też maluszek na 50 cm. Ja tyle miałam (i 3 kg wagi), a urodziłam się po terminie. Moja siostra jeszcze mniejsza była. W rodzinie męża za to wszystkie dzieci 4 kg i 60 cm. Wszystko zależy więc od tego po której rodzinie pójdzie. Choć moja mama twierdzi, że drugie dziecko jest zawsze większe :-)

Do góry