reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
U nas rano 36 stopni...I mimo że lubię ciepelko nie odważyłam się wyjść.Po południu burze, właśnie ruszam z chłopakami po zakupy, bo
Druga, ta prawa jedynka jest mleczna czy już stała?
Pamiętacie nasza akcje z pierwszym ruszajacym się mleczkiem? Ku przestrodze...
Zostawiłam go, niech sam wypadnie. Minął miesiąc. W tym czasie zaczął wychodzić drugi ząb... I co? Wcale nie wybił mleczaka. Wyszedł za nim, pod kątem, w tyl. :( dzisiaj dopiero wyrwalam mleczaka, w sumie miesiąc się ruszał. Popatrzcie jak to teraz wygląda :(Zobacz załącznik 863131

U nas było podobnie, wyrównało się jak sąsiedni ząb wypadł.

@NaturalnaMama
Serio nie martw się.Mleczaki wypadają i otworki po nich są małe, nowe żeby to łopaty, rosną krzywo, ale jak obok wypadnie kolejny mleczak to na ogół się prostuja.
Owszem nie zawsze, nie zawsze idealnie,.ale.odczekaj i zobacz.Mojemu synowi wyszły łopaty takie jak królikowi i krzywe, a gdy wypadły dwójki to nagle mu się żeby poprzesuwały.
Znowu młodszemu jedynki wyrosły tak że szkoda gadać.Jedna mniejsza prosto, druga wieksza krzywo i z wielką szpara.
Nadal jeden ząb ma większy, drugi mniejszy ale są prosto jak wyrosły dwójki to się ustawiły i szparka jest dużo mniejsza.
Wszyscy mówią że to urocze, ale początkowo byliśmy przerażeni z mężem.Bo chłopakom żeby rosły w tym samym czasie.
Ja mam żeby idealnie równe, proste duże a mąż niestety ma krzywe i baliśmy się że to po nim, ale na szczęście nie.
Dentystka mówiła że to się zmienia i dopiero jak jest większość zębów stałych i nadal są mocno.krzywe to aparat.Kolo 10 czy 11 roku życia najszybciej.

@NaturalnaMama
Serio nie martw się.Mleczaki wypadają i otworki po nich są małe, nowe żeby to łopaty, rosną krzywo, ale jak obok wypadnie kolejny mleczak to na ogół się prostuja.
Owszem nie zawsze, nie zawsze idealnie,.ale.odczekaj i zobacz.Mojemu synowi wyszły łopaty takie jak królikowi i krzywe, a gdy wypadły dwójki to nagle mu się żeby poprzesuwały.
Znowu młodszemu jedynki wyrosły tak że szkoda gadać.Jedna mniejsza prosto, druga wieksza krzywo i z wielką szpara.
Nadal jeden ząb ma większy, drugi mniejszy ale są prosto jak wyrosły dwójki to się ustawiły i szparka jest dużo mniejsza.
Wszyscy mówią że to urocze, ale początkowo byliśmy przerażeni z mężem.Bo chłopakom żeby rosły w tym samym czasie.
Ja mam żeby idealnie równe, proste duże a mąż niestety ma krzywe i baliśmy się że to po nim, ale na szczęście nie.
Dentystka mówiła że to się zmienia i dopiero jak jest większość zębów stałych i nadal są mocno.krzywe to aparat.Kolo 10 czy 11 roku życia najszybciej.
Dziękuję. Akurat w poniedziałek mamy plombowanie to zapytam dentystki co ona myśli. Ale się przerazilam, że ten jeden tam z tyłu rośnie, a drugi jak wyrośnie prawidłowo to będzie wielka różnica...

Ja miałam Cipropol500 mg na e.coli.
Mój mąż też. Bakteria dosyć powszechna.
Byłam wtedy w ciąży o której jeszcze nie wiedziałam. Nie wiem czy antybiotyk i ta bakteria miała wpływ ale ciążę niestety straciłam :(
O nie :( przykro mi ale mam nadzieje ze to tylko zbieg okoliczności. Ktory to był tc?

reklama
Serio jest szansa, że się to wyrówna? Wydaje się bardzo duża ta różnica odległości :(
Wyrówna się. Mojej mamie krzywo wyszly górne jedynki, moja babcia jej codziennie naciskala na zęby aby były w jednej Lini z innymi, po pół roku już nie wyłożyć widać a późno zauważyli ich krzywizne.
U nas to rodzinne bo i ja mam jedynki wysuniete, ale moja siostra to już w ogóle. Miałyśmy aparatu Ale wracają na swoje miejsce. A naciskanie palcem u mojej mamy pomogło

Do góry