NaturalnaMama
Fanka BB :)
Wszystkie mleczne, to był pierwszy
Druga, ta prawa jedynka jest mleczna czy już stała?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Pamiętacie nasza akcje z pierwszym ruszajacym się mleczkiem? Ku przestrodze...
Zostawiłam go, niech sam wypadnie. Minął miesiąc. W tym czasie zaczął wychodzić drugi ząb... I co? Wcale nie wybił mleczaka. Wyszedł za nim, pod kątem, w tyl. dzisiaj dopiero wyrwalam mleczaka, w sumie miesiąc się ruszał. Popatrzcie jak to teraz wygląda Zobacz załącznik 863131
No to spokojnie. Można 3xdziennie po 15min czystym palcem masować, wyciągając, wypychając ją w dobrą stronę.Wszystkie mleczne, to był pierwszy
Serio jest szansa, że się to wyrówna? Wydaje się bardzo duża ta różnica odległościNo to spokojnie. Można 3xdziennie po 15min czystym palcem masować, wyciągając, wypychając ją w dobrą stronę.
Stajesz z tyłu za małą lub sadzasz na kolanach i masujesz ten jeden ząbek.
Dziękuję, widzę światełko w tunelu [emoji173]️U nas rano 36 stopni...I mimo że lubię ciepelko nie odważyłam się wyjść.Po południu burze, właśnie ruszam z chłopakami po zakupy, bo
U nas było podobnie, wyrównało się jak sąsiedni ząb wypadł.
Dziękuję. Akurat w poniedziałek mamy plombowanie to zapytam dentystki co ona myśli. Ale się przerazilam, że ten jeden tam z tyłu rośnie, a drugi jak wyrośnie prawidłowo to będzie wielka różnica...@NaturalnaMama
Serio nie martw się.Mleczaki wypadają i otworki po nich są małe, nowe żeby to łopaty, rosną krzywo, ale jak obok wypadnie kolejny mleczak to na ogół się prostuja.
Owszem nie zawsze, nie zawsze idealnie,.ale.odczekaj i zobacz.Mojemu synowi wyszły łopaty takie jak królikowi i krzywe, a gdy wypadły dwójki to nagle mu się żeby poprzesuwały.
Znowu młodszemu jedynki wyrosły tak że szkoda gadać.Jedna mniejsza prosto, druga wieksza krzywo i z wielką szpara.
Nadal jeden ząb ma większy, drugi mniejszy ale są prosto jak wyrosły dwójki to się ustawiły i szparka jest dużo mniejsza.
Wszyscy mówią że to urocze, ale początkowo byliśmy przerażeni z mężem.Bo chłopakom żeby rosły w tym samym czasie.
Ja mam żeby idealnie równe, proste duże a mąż niestety ma krzywe i baliśmy się że to po nim, ale na szczęście nie.
Dentystka mówiła że to się zmienia i dopiero jak jest większość zębów stałych i nadal są mocno.krzywe to aparat.Kolo 10 czy 11 roku życia najszybciej.
Dziękuję. Akurat w poniedziałek mamy plombowanie to zapytam dentystki co ona myśli. Ale się przerazilam, że ten jeden tam z tyłu rośnie, a drugi jak wyrośnie prawidłowo to będzie wielka różnica...
O nie przykro mi ale mam nadzieje ze to tylko zbieg okoliczności. Ktory to był tc?Ja miałam Cipropol500 mg na e.coli.
Mój mąż też. Bakteria dosyć powszechna.
Byłam wtedy w ciąży o której jeszcze nie wiedziałam. Nie wiem czy antybiotyk i ta bakteria miała wpływ ale ciążę niestety straciłam
Wyrówna się. Mojej mamie krzywo wyszly górne jedynki, moja babcia jej codziennie naciskala na zęby aby były w jednej Lini z innymi, po pół roku już nie wyłożyć widać a późno zauważyli ich krzywizne.Serio jest szansa, że się to wyrówna? Wydaje się bardzo duża ta różnica odległości