reklama
Igorowelove
Moderatorka
Max 42 tygAaa i ja jeszcze pytanie/newsa mam.
Moja teściowa-pielęgniarka wszystko oczywiście wie najlepiej. W lab babki mówią mi,że hemoglobine mam za niską w ciąży,ona ze mam ją ok i to nie jest problem. Ale ostatnio powiedziała mojemu niemezowi,ze ciąża trwa 42 tygodnie. Zdębiałam. Szukałam w internetach,sprawdzalam w aplikacji i nic o tym nie ma.
Powiedzcie mi,slyszalyscie taką teorie?
Margonelka
Fanka BB :)
No nie właśnie,że prawidłowa ciąża to 42 tygodnie.No może w takim sensie, ze jak sie samo nie urodzi do 42 tc, to trzeba je wygonic.
W ogóle wkurza mnie ta baba już.
Gada bzdury i tyle,np.odnośnie karmienia. Lekko się zdziwiła jak jej powiedzialam,że ja mam zamiar jeść wszystko podczas karmienia jeśli Małemu będzie to pasować.
Igorowelove
Moderatorka
Z tym jedzeniem podczas kp to nie przetlumaczysz, mialam to samo z mama i tesciowa... Tego nie, po tym bedzie bolal brzuszek.. a jak juz zjadlam surowke z kapusty i akurat tego dnia mlody cos poplakiwal to od razu padlo "bo jadlas kapuste!" [emoji23]No nie właśnie,że prawidłowa ciąża to 42 tygodnie.
W ogóle wkurza mnie ta baba już.
Gada bzdury i tyle,np.odnośnie karmienia. Lekko się zdziwiła jak jej powiedzialam,że ja mam zamiar jeść wszystko podczas karmienia jeśli Małemu będzie to pasować.
Margonelka
Oj to może i tak,ale jej się nie zgadzał moj tp,ze to jeszcze za wcześniej na poródMax 42 tygdlatego, ze po 40 tyg czeka sie max 2 tyg i porod trzeba wywolac.
vihrea
Niezle, skalpela bym sie bala, ale zobacze ta angelike, siedze na tym L4 i czuje ze niefajnie sie zastalam, przydaloby sie wzmocnic kregoslup i ogolnie bardziej sie rozruszac. Wiem, ze sa jakies Mamy po fizjoterapii, podpowiecie jakis fajny, bezpieczny zestaw cwiczen przygotowujacy nasze cialo do ciazy i porodu? Ktoras z dziewczyn pisala tez ze wrzuci cos o cwiczeniu kegla. Bylabym bardzo wdzieczna[emoji5]Na zmianę skalpel Chodakowskiej i Angelika pióra 2 trymestr( dość mocno obciąża ten trening nogi ale też fajnie rozciąga ) [emoji4]
Margonelka
Ale to widzisz,nie jakiś laik tylko kobieta,ktora pracuje w zawodzie ale zatrzymała się w latach 90. Ja rozumiem,że doświadczenie,ale litości....świat poszedł naprzódZ tym jedzeniem podczas kp to nie przetlumaczysz, mialam to samo z mama i tesciowa... Tego nie, po tym bedzie bolal brzuszek.. a jak juz zjadlam surowke z kapusty i akurat tego dnia mlody cos poplakiwal to od razu padlo "bo jadlas kapuste!" [emoji23]
aspekt
Eee no jak ogromna firma, to powinnaś dostać normalnie do 10.Laski powiedzcie mi macie wypłaty z Zusu? Ja na zwolnieniu od końca lutego i zawsze wypłata do 10 go od pracodawcy, a to ogromna firma. Nie to ze narzekam ale myślałam i się nastawialam, że będę czekala na kasę z zusu
Nadawca tego przelewu jest wtedy pracodawca, nie ZUS.
reklama
alina89
Ja też się pochwalę, że mam super teściową, jest jak druga mamaJa sie przyłączam. Moja teściowa tez jest super.
![Red heart :heart: ❤️](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/2764.png)
Ja słyszałam coś takiego od znajomej, która to usłyszała od prowadzącej na studiach pedagogicznych, ale jak ją pytałam, jak to ma działać, skoro jednak wychodzi 40, to nie potrafiła mi powiedziećAaa i ja jeszcze pytanie/newsa mam.
Moja teściowa-pielęgniarka wszystko oczywiście wie najlepiej. W lab babki mówią mi,że hemoglobine mam za niską w ciąży,ona ze mam ją ok i to nie jest problem. Ale ostatnio powiedziała mojemu niemezowi,ze ciąża trwa 42 tygodnie. Zdębiałam. Szukałam w internetach,sprawdzalam w aplikacji i nic o tym nie ma.
Powiedzcie mi,slyszalyscie taką teorie?
To co napisała @aspekt brzmi prawdopodobnie, słyszałam, że łożysko pod koniec ciąży przestaje być już w pełni funkcjonalne i że po iluś tam tygodniach trzeba wywołać poród, żeby nie było problemu.
@Igorowelove co do mojego tp to ja go nie podałam, bo go ostatecznie nie ustaliłam