reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Jest coś takiego jak wymrażanie takich brodawczaków. Najczęściej wystarcza jedna wizyta i nic nie trzeba smarować.

To moja ówczesna ginekolog chyba nie robiła tego. Przepisała mi taki płyn były w zestawie takie plastikowe patyczki i sobie jechałam z lusterkiem codziennie wieczorem [emoji23]
Ale jakoś nie było to dla mnie uciążliwe. Chociaż no wiadomo super wypróżnić i mieć od razu z głowy .... mam nadzieje ze już nie będzie dawne mi spróbować i ze nie wróci to do mnie

reklama
To moja ówczesna ginekolog chyba nie robiła tego. Przepisała mi taki płyn były w zestawie takie plastikowe patyczki i sobie jechałam z lusterkiem codziennie wieczorem [emoji23]
Ale jakoś nie było to dla mnie uciążliwe. Chociaż no wiadomo super wypróżnić i mieć od razu z głowy .... mam nadzieje ze już nie będzie dawne mi spróbować i ze nie wróci to do mnie
Kwasem w ciąży nie można. Jego skład przechodzi do krwi i przedostaje się do dziecka. W takiej sytuacji tylko kriotrapia w razie czego.

Taki upał od rana ze syn ubudzil się o 6, 7-9 drzemka, teraz zasnął o 11-13.30 i nadal śpi. A mąż wrócił wczoraj w pracy po północy. A młody go obudził. :/ przynajmniej wszyscy się jeszcze po 7 zdzemnelismy
Zazdroszczę, że wam śpi w ogóle :-) Moja odkąd skończyła 1,5 roku nie śpi w dzień. A jak jej się zdarzy drzemeczka, to jeszcze gorzej, bo zasypia na noc po 23.

Tak, ja generalnie jeśli chodzi o kosmetyki i jedzenia to mam chopla.Czytam etykiety i staram się filtrować informacje. A Sroka o jest super. Słońca unikam, żałuję że nie zaszła w ciążę w lipcu byłoby łatwiej.
Tez wyglądam młodziej, może to jednak przez unikanie opalania. I od kiedy pamiętam pije 2 litry wody dziennie. Ogólnie pije głównie wodę. Kawy nie pije, od herbaty mnie odrzucilo. Zostaje woda, soki domowej roboty i kawa zbożowa.

Ja mam sporo książek z żywienia dzieci i zdrowia. Ale to bardziej literatura medyczna, myślę że będzie najsluszniejsza.

Widzę, że są tutaj też fanki Sroka O :) Właśnie u niej znalazłam tą Sunbrellę, akurat wersja dla dzieci mi pasuje, bo mogę też córkę tym smarnąć. Na siebie na pewno nie zużyję całej tubki, od wielu lat unikam słońca. I wszystkim szczęka opada jak mówię, że mam 32/33 lata, bo wyglądam na 10 lat mniej. Zresztą - w ciąży słońce może powodować przebarwienia i opuchliznę.

Ja czytałam "Pierwszy rok życia dziecka". Grubaśna i dokładna książka. Dość stara pozycja, ale myślę, że wciąż aktualna. Mi się bardzo przydała, bo miałam zielone pojęcie o dzieciach...

Ja jako naczelny alergik:) polecam Ci krem na twarz firmy Avene 50+ MINERALNY.
Jedyna jego wada, to że twarz na poczatku jest trochę blada/biała oczywiście zależy od nałożone ilości.Jest bardzo wydajny, koszt 52zl. Ja używam tylko mineralnych bo chemiczne mnie uczulają i nie są obojętne dla skóry. Zwłaszcza te z firmy parmaceris to mega dziadostwo.

Popieram , Avene ma świetne kosmetyki.

Ja z twarzą jakoś sobie radzę .... estee lauder double wear daje jakoś rade z moimi pryszczami , nawet brzuch mi nie przeszkadza ..... ale te cycki .... nóż kuzwa czuje się jak krowa , jakbym się spasla sto kilo i to nie przez brzuch a właśnie przez cycki czuje się okropnie gruuuba :szok::-( :(
To podklad?

reklama
Do góry