A jakie soczki marchewkowe warto pic właśnie żeby nie miały tej chemii ?
Tak naprawdę to wszystko co ma smak inny niż naturalnie (naturalny smak ma woda i soki jednodniowe wyciskane z samych owoców) to ma jakiś dodatek "chemii" - z reguły cukru i dodatków smakowych, także konserwantów.
Ale dodam, że to nie jest tak, że wszystko co nie jest naturalne to od razu nam zaszkodzi...
- prawie wszystko ma konserwanty, bo inaczej by się zepsuło (nie bez powodu naturalne soki są JEDNODNIOWE
), uwaga: sól w składzie też jest konserwantem - bo ona też konserwuje
- ostatecznie wszystko to chemia i chemia przecież nie zawsze musi być zła - bardzo się demonizuje te E w składzie, a wiele z nich to po prostu "urzędowe" nazwy na substancje występujące w przyrodzie
Jest taki cytat z Paracelsusa - wszystko jest trucizną, decyduje tylko dawka... po prostu czasem żeby zaszkodzić potrzebna jest bardzo mała dawka (np. alkohol w ciąży), a czasem bardzo duża i przez długi okres czasu i wtedy jeśli coś się je okazjonalnie to myślę, że nie ma się co przejmować
Dziewczyny pytanie z innej beczki bo zasnąć nie moge. Ma któraś detektor tętna dziecka? Możecie się podzielić opiniami, warto? Przepraszam jak temat już był ale mam opcje kupić Angelsounds. Strasznie długie przerwy między tymi wizytami i może by mnie trochę uspokoił
Ja mam taki chiński za 30 parę złotych, ale daje radę
Mnie bardzo uspokaja, czasem znajdę tętno od razu, a czasem się trochę naszukam, ale nawet jak usłyszę je bardzo cichutko to od razu jestem spokojniejsza
Mój mąż się śmiał, czy taki tani przypadkiem nie będzie miał po prostu nagranego bicia serca, ale nie, działa normalnie
Polecam, może na aliexpress będzie jakiś niedrogi!