reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

A pewnie na NFZ chodzisz teraz tak ?
No słabe to jest że nie miałas USG a następna wizyta tak późno ??? :eek:

Ja mam co 3 tygodnie średnio ale prywatnie i na każdej usg robi , ale pewnie tak często mam bo kasę na tym robi ...

A swoją drogą ? Do dziewczyn prywatnie ktore chodzą , jak macie zawsze USG to zawsze drukuje Wam zdjęcie z wizyty bobasa ??? :confused:
Ja chodzę prywatnie, usg co wizyte mam ale dlatego ze dopłacam (100 zl wizyta + 50 zl usg). A zdjęcia nie dostaję co wizytę - mam wrazenie ze jak mu soe przypomni to daje :)

reklama
Ja to muszę kupić jakaś sukienkę na koniec maja ... bo idziemy na imprezę kończąca sezon ekstraklasy .... a na tych imprezach te wszystkie laski piłkarzy takie wystrojone ze szok :o

Właśnie ja nie mam , mam z prenatalne tylko zdjęcie plytke ...muszę się upomnieć teraz że też chce na pamiątkę...

O ile ma sprzęt i drukarke... o_O

W sprzęcie usg jest już wszystko wbudowane wystarczy nacisnąć jeden przycisk i drukuje. Nie widziałam jeszcze nigdzie sprzętu do usg bez możliwości wydrukowania zdjęcia ;>

Ostatnio jedno sobie nawet zostawił z dzieckiem ale mial tam pomiar szyjki

Ja chodzę prywatnie, usg co wizyte mam ale dlatego ze dopłacam (100 zl wizyta + 50 zl usg). A zdjęcia nie dostaję co wizytę - mam wrazenie ze jak mu soe przypomni to daje :)

Serio Tyle
Płacisz ? U mojego tez tyle kosztuje wizyta i usg ale skoro prowadzę u niego ciąże to bierze tylko za wizytę a usg mam zawsze tak jakby w gratisie ;P

Serio Tyle
Płacisz ? U mojego tez tyle kosztuje wizyta i usg ale skoro prowadzę u niego ciąże to bierze tylko za wizytę a usg mam zawsze tak jakby w gratisie ;P
Ja chodze do przychodni w ktorej on przyjmuje - u nas w mieście wszędzie jest tak samo jeśli chodzi o ceny.

Zawsze dostaje jedno zdjęcie. Chociaż na jednej wizycie mi nie wydrukował ale powiedziałam ze chce i pamięci usg wydrukowal

Wkurzyłam się , o czym ja myślę na tych wizytach i za co tyle kasy płace prywatnie ! Chce mieć zdjecia !!! :realmad: teraz sprawdziłem w kalendarzu , już 3 racy u niego byłam :szok:
Ale sierota ze mnie....

No ja już dawno taniej niż 180 zł za wizytę z krótkim podglądem USG nie trafiłam. A u profesora 230 zł za 8 minut.

Ja już widziałam zacinające się drukarki w USG (o braku papieru nie wspomnę, bo to jednak zaniedbanie ludzkie), a ostatnio już u kilku ginów spotkało mnie, że foto idzie do komputera i drukują dopiero z komputera (na zwykłej kartce A4) te ujęcia, które chcą.

Cześć dziewczyny ;) a wiec tak jestem po wizycie u ginekologa i :
Okazało się, ze badanie ginekologiczne on robi co miesiac, ale właśnie od ok 15tc. Takze dzis mialam "szyjka pięknie zamknięta", pytalam tez o wyjazd w góry i powiedział że mam uważać na siebie bo zdarzają się poronienia, ale ja mieszkam na Śląsku wiec różnica miedzy obecnym miejscem a tam gdzie bede to ok 300m.n.p.m powiedział że powinnam nawet tego nie odczuć kiedy mowilam ze moge zrezygnować powiedział że nie widzi przeciwwskazań. Jedyne co to mam codziennie mierzyć ciśnienie, nie przemeczac sie i nie wjeżdżać kolejka w górę. Jesli cos sie ma stać to się stanie i jesli bede dbała o siebie to na pewno ja złego wplywu nie będę na to miala.

No to klops, ja też ze Śląska i właśnie większą paczka mieliśmy spędzić majówkę w górach i wyjeżdżać kolejką górską :(

W sprzęcie usg jest już wszystko wbudowane wystarczy nacisnąć jeden przycisk i drukuje. Nie widziałam jeszcze nigdzie sprzętu do usg bez możliwości wydrukowania zdjęcia ;>

Ostatnio jedno sobie nawet zostawił z dzieckiem ale mial tam pomiar szyjki

Dobrze wiedzieć .... Hmm no fajnie mieć na pamiątkę....

reklama
Do góry