Szalona 29
Moderatorka
Nie mam problemów z lekarzami na zfz. Szczególnie z ginekologiem. Chodzę do niego od 10 lat. Nie szczędzi mi skierowań jeśli ich potrzebuję i dotyczy to nie tylko czasu ciąży. Ani nie mam problemu ze zwolnieniem, ale tym razem mam warunki i chcę jeszcze popracować.
Może po prostu niektórzy lekarze gdy widzą pacjentke pierwszy raz domyślają się, że chodzi o kombinowanie. I proszę nie odbierze tego źle. Oczywiście, że te badania należą się ciężarnej bezpłatnie. Ale łatwiej jest wypisać takie swojej stałej pacjentce, niż takiej co ją pierwszy raz widzi. Podobnie jest ze zwolnieniem jakaś historia choroby pacjentki, jakaś podstawa...oni też mają kontrole. Oczywiście, że dźwignie jest niebezpieczne, jednak powiedzieć o tym może każda z nas. A jak lekarz nas nie zna, to dlaczego ma nam wierzyć. A już na pewno nie robiłabym usg Malenstwu tak często ze w gabinecie prywatnym i na NFZ.
Każda z Was zrobi to co będzie uważać za słuszne. Może mnie teraz zlinczujecie, w każdym razie życzę dobrych wyborów i naprawdę dobrych lekarzy na stałe.
Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Na stale mialam w warszawie jak tam mieszkqlam.. teraz bede musiala miec nowego... taka sytuacja... do kogo nie pojde bede nowa... zapisze sie do kilku i moze ktorys da skierowania bez robienia usg na.podstawie karty ciąży