reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Ja w 8 miesiacu kolor scian w salonie zmienilam..jak maz poszedl na nocke do pracy... :) nie byl zadowolony ze ja to robilam... ale bylo juz po fakcie
. Ja jeszcze w łóżku..a maz z dziecmi sie bawi... czas wstawac po malu... moze spacer
Ja tylko czekam do godziny 11-12 aż będę mogła drzwi balkonowe na ogród otworzyć :) cudownie jest słuchać śpiewu ptaków robiąc obiadek :D

Wakacje..wakacje :).. zastanawiam sie czy leciec gdzies czy nie... paszporty mamy..najmlodszemu dowod wyrabiam bo na paszport dluuugo sie czeka..kolejka jest dluga do zlozenia dokumentów... ehh wiec moze gdzies w europie.... zastanawoam sie tylko czy nie przerwac l4 ..i na czas wylotu wypisac wniosek urlopowy?
I ja mam ten dylemat z L4
Chciałabym w wakacje iść już na zwolnienie. Ale to będą najlepsze dni...też bym chciała gdzieś wyjechać...ale bez nerwów że do domu zapuka ZUS a mnie nie będzie [emoji52]

To jak jest na weekend .. niech zrobi te ciezkie zakupy......hurtem..zeby Wam starczylo do kolejnego weekendu.... bo potem nie dasz rady tego dzwigac konpletnie...
Tak tez robi,ale wiesz...ja zawsze niezalezna,wsiadam i jadę gdzie chce,kupuje co chce a potem chlop dzwigal,a tu zonk:D
Tu raczej chodzi o ograniczenie tej niezależności

I ja mam ten dylemat z L4
Chciałabym w wakacje iść już na zwolnienie. Ale to będą najlepsze dni...też bym chciała gdzieś wyjechać...ale bez nerwów że do domu zapuka ZUS a mnie nie będzie [emoji52]
Ale na l4 ciążowym nie masz obowiązku siedzenia w domu, ja byłam już w tym roku w Emiratach ;)

co do laktatora uważam że naprawdę warto go mieć, nie trzeba studiować, mi rozkręcił laktację, a potem odciągałam nadmiar żeby sobie ulżyć, moje cyce to była istna mleczarnia!
Uważam podobnie jak Szalona. Różnie może być. [emoji4] Ja nie miałam nawalów...A cycusie były w tym okresie najcudniejsze [emoji1] laktator dokupić można zawsze [emoji6]

Chwalicie się brzuszkami, to mój w 17 tyg. Zdjęcie robione w poniedziałek. [emoji4] mam 2kg na +

Buuuu nie mogę dodać zdjęcia...nie rozumiem.
[emoji53]

Ja dopiero się z łóżka zwlekam , Wy nie macie ataku spania haha bardzo dużo śpie 10-11 h...

Z tymi polowkowymi prenatalnymi badaniami to widzę co miasto co lekarz to każda z Was ma w innym tygodniu... Ja mam już odrazu termin zaraz po pierwszym prenatalnym ( 27 marca bylo ) ustalony połówkowe na 15 maja . Lekarz powiedzial że mam mieć w 20 tc , a dokładnie mam w 19+6 .

I bądź tu mądry . Myślałam , ze tydzień później jest ok i 22 mają będę mieć , ale kim ja jestem żeby termin ustalać hahah

reklama
No moj patrzyl w te kolko co wyznacza wiek ciazy i mowil kiedy sie zapisac wychodzi 22 tc wiec znow nie wymyslam tylko ufam jemu i zrobi jak kazal.
W luxmed polowkowe sa za free? Moze pojde 2x to wtedy sprobuje wczesniej bo i tak chce isc do lekarza ktory robil mi polowkowe w pierwszej ciazy i za to musze zaplacic

nie mam pojęcia, pierwszą wizytę mam we srodę

Do góry