reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Ale na l4 ciążowym nie masz obowiązku siedzenia w domu, ja byłam już w tym roku w Emiratach ;)

To musisz się dobrze czuć jak się odważyłas na wakacje upał i lot samolotem ... Ja poczatki miałam bardzo ciężkie... Głównie leżałam ...ale nie że mi lekarz kazał z dzidziuś wszytko ok dobrze ale ja się źle czułam , cukier wysoki mdłości słabo mi było zawroty głowy klocie i pieczeni piersi lewej.... Nawet EKG serca miałam bo się bałam co mi jest.... już dawno na L4 jestem....

A wy jak z L4 ? Też już jestescie?
Lekarze nie chcą dawać na początku ciąży zwolnień nie rozumiem czemu.....

reklama
Ale na l4 ciążowym nie masz obowiązku siedzenia w domu, ja byłam już w tym roku w Emiratach ;)
no tak i w razie kontroli na pytanie, gdzie Pani była - w emiratach :D wyłudzenie zwolnienia, zwrot kosztów za l4 od początku i kontrola przy każdym kolejnym najmniejszym zwolnieniu ;) będąc na l4 możesz wyjść do apteki, lekarza i to też lepiej mieć jakiś kwit na potwierdzenie

Ja mam 2 synow..sex byl codziennie lub co drugi dzien :)

Teraz bylo az 4 dni przed ! I po wyrostku plciowym..blizej do chlopca.niz dziewczynki....
Czekam z niecierpliwoscia na wizyte 9 maja !
Eee u mnie w poprzedniej ciąży w 16 tygodniu lekarz mówił że raczej chłopiec ale nie na 100% bo nie chciało się przekręcić i worka mosznowego nie było widać. Za to w 20 tygodniu tenże wyrostek zmienil się w piękną łechtaczkę ;) teraz jajka widać więc już chyba nie znikną :) ja nadal trzymam kciuki za twoją córcię :)

To musisz się dobrze czuć jak się odważyłas na wakacje upał i lot samolotem ... Ja poczatki miałam bardzo ciężkie... Głównie leżałam ...ale nie że mi lekarz kazał z dzidziuś wszytko ok dobrze ale ja się źle czułam , cukier wysoki mdłości słabo mi było zawroty głowy klocie i pieczeni piersi lewej.... Nawet EKG serca miałam bo się bałam co mi jest.... już dawno na L4 jestem....

Wiesz...ja bardzo lubię swoją pracę [emoji4] dlatego pracuję [emoji4] lekarz chciał dać mi zwolnienie tylko ja nie chciałam.
Co do urlopu to samolotem się nie wybieram...ani też za granicę...po prostu gdzieś w Polsce...jest tyle cudnych miejsc...[emoji4] na pewno nie będzie tak intensywnie jak zawsze z uwagi na mój stan ale uwielbiam zwiedzać zamki...chodzić po górach...Oczywiście wiem że to chodzenie po górach tym razem będzie inaczej wyglądać...no na Śnieżkę się nie wybiorę [emoji16][emoji16][emoji16]
Ale marzę zmienić na trochę otoczenie i pobyć w magicznych miejscach [emoji16] Nie straszny dla mnie 7 czy 8 miesiąc. Czuję się całą ciążę wspaniale w pierwszej też tak było. Jeszcze w 9 miesiącu robiliśmy jednodniówki wyjazdowe [emoji12]

no tak i w razie kontroli na pytanie, gdzie Pani była - w emiratach :D wyłudzenie zwolnienia, zwrot kosztów za l4 od początku i kontrola przy każdym kolejnym najmniejszym zwolnieniu ;) będąc na l4 możesz wyjść do apteki, lekarza i to też lepiej mieć jakiś kwit na potwierdzenie
Być może to zależy wszystko od tego na jakim stanowisku pracujesz, mi l4 w ciąży należy się od pierwszego dnia jak psu buda , nawet jakbym chciała pracować to nikt mi nie pozwoli, l4 ciążowe rządzi się innymi prawami niż zwykle chorobowe .... ono zwalniacie od wykonywania twoich obowiązków służbowych jeśli są szkodliwe a nie z normalnego życia

No taka prawda bedac na l4 nawet jesli nie jest lezace masz byc w domu, apteka lekarz ok i tak jak mowisz pasuje miec rachunek albo zas od lekarza. Mam mame w zus w wydziale zasilkow wlasnie, jezdzi na kontrole i ciezarne sie czesto kontroluje a musza jakis % zwolnien co miesiac kontrolowac.

mi lekarz z certyfikatem z genetycznych mówił że im później tym lepiej, że lepiej iść w 24tc niż w 21tc, więc teraz sama nie wiem...
mi lekarz z certyfikatem z genetycznych mówił że im później tym lepiej, że lepiej iść w 24tc niż w 21tc, więc teraz sama nie wiem...
Też tak myślę. Im większa ciaza tym lepeij wszystko widać. To nie tak jak z genetycznym, gdzie musisz się zmieścić w określonym czasie. Ja dotychczas miałam najwcześniej w 22 tygodniu. Chyba że ktoś ma wskazania np jakieś nieprawidłowości we wcześniejszym usg.

Napisz nam coś więcej o sobie wiek , skąd jesteś, czy to Twoje pierwsze dziecko bo chyba Cię nie ma w tabelce na pierwszej stronie :)

Być może to zależy wszystko od tego na jakim stanowisku pracujesz, mi l4 w ciąży należy się od pierwszego dnia jak psu buda , nawet jakbym chciała pracować to nikt mi nie pozwoli, l4 ciążowe rządzi się innymi prawami niż zwykle chorobowe .... ono zwalniacie od wykonywania twoich obowiązków służbowych jeśli są szkodliwe a nie z normalnego życia
Ja rozumiem samo zwolnienie, ale pierwsze słyszę, że można podczas l4 gdzies wyjeżdzać :) w razie kontroli może być kłopot, tym bardziej jak wejdą te zwolnienia elektroniczne, bo tak można kombinować oddawać ostatniego dnia itp.

reklama
Do góry