reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Ja kawę pije codziennie rano bez niej nie funkcjonuje:)
No a przed ciążą piłam trzy dziennie więc ciężko było się nauczyć tylko jedną;-) ;)
Pewnie, ja tez normalnie kawe pije. Bez przesady. Cisnienie mam tak niskie, ze bez kawy moglabym zasnac na stojaco[emoji16] nie wiem czemu dziewczyny macie wyrzuty sumienia po kawie. Lekarz wam powiedzial,ze nie mozecie?

Napisane na m2 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja mam Mutsy igo i jestesmy suuuuper zadowoleni, lekki zwrotny i jeden z nielicznych na rynku ktory po zlozeniu zajmuje bardzo malo miejsca. Gondolka jest styropianowa bardzo lekka, material latwy do czyszczenia [emoji106] teraz oczywiscie korzystamy z spacerowki syn ma rok a rozmiar ubran 92 wiec wielki chlop a widze ze jeszcze bedzie sie dlugo miescil.
Wozek kupowalismy jak bylam w 8 mies ciazy czyli na finishu :)
A teraz niezaleznie od plci nie kupuje nic najwyzej bedzie dziewczynka ala boyfriend look [emoji23]

1523029901-d86bbd1f4d4092bf-aaaaaa.jpeg

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Właśnie ten wózek jest moim faworytm, chociaż trochę przeraza mnie cena... podoba mi się baaardzo. Jakbym wiedziała, że będzie nam dobrze służył i nada się ewentualnie dla kolejnych dzieci...

Np. Ja :D a później do babci koniecznie załóż bluzeczkę od niej, bo się obrazi :/ nieznoszę tego, a co do używek - cóż sama nie lubię, nie nosze, to i dziecku kupuje nowe. Ale rozumiem, ze ktoś ma odwrotnie niż ja :)

p19ucsqv9zf9v2yk.png
Ja mam wlasnie odwrotnie[emoji16] te ubranka na pierwsze miesiace dzieci maja na sobie doslownie pare razy, ja bardzo chetnie przygarne jakies po innym maluchu. Ceny ubranek sa takie same jak dla doroslych, kiedy my chodzimy w nich o wiele wiele dluzej. Nie wiem jak mozna uwazac za obciach uzywanie wozka po kilku dzieciach. Super, ze aie sprawdza, jest wygodny i dziala. Bardzo lubie korzystac z uzywanych rzeczy i przeraza mnie ilosc smieci i fakt ze chcemy miec wszystkiego duzo i wszystko nowe. Ale ja jestem troche eko swirem —to dlatego[emoji16] lubie minimalizm a pieniadze najchetniej wydaje na przezywanie i poznawanie, podroze i przygody[emoji5]

Nie, nie musza. Ale mnie przy jednym i drugim porodzie "zaszantażowali". Spytali o zgodę, ale przy pierwszym mówili, że od godziny glowa pojawia sie i cofa (faktycznie syn mial duza glowa) a ja juz bylam zaniepokojona. Przy drugim wyglosili: "przy porodzie przedwczesnym powinniśmy naciac dla bezpieczenstwa dziecka". Logiki w tym nie widze, ale co mialam zrobic? To pierwsze naciecie 6 lat temu bylo koszmarne, zle sie goilo, byla mowa nawet o powrocie do szpitala na poprawke. Przez rok bolalo mnie wspolzycie, a do tej pory odczuwam napadowe bole (glownie na zmiane pogody). To drugie nacięcie 1,5 roku temu jakos szybko dalo o sobie zapomniec. Dwa naciecia - dwa rozne kierunki. Nie wiem, czy to standard, czy tez czasami tna w tym samym miejscu?

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
No to mialam podobnie z ta blizna. Jak polozna przyszla mi szwy sciagnac i zobaczyla to szycie to powiedziala "o ku*** dziewczyno co oni ci zrobili, po sama du** cie rozcieli?". 2 tygodnie nie moglam usiasc, ledwo chodzilam a na dwojeczke do kibelka to szlam jak na skazanie i ze lzami w oczach wychodzilam. Okladalam sie rivanolem i innymi cudami. Odwazylam sie kiedys w lusterku zobaczyc jak to wyglada i sie przerazilam, serio [emoji85] teraz wlasnie chcialabym odmowic nacinania, ale z drugiej strony ponoc jak sie peknie samoistnie to jest jeszcze gorzej, wiec nie wiem sama :/
Ja kupiłam już wózek :-p wiem że wcześnie, ale nie mogłam się oprzeć. Jeśli chodzi o ubranka to mam dużo po córeczce uniwersalnych. Szkoda było mi oddać i w końcu się doczekały :biggrin2:
A ja wczoraj wypatrzylam fajny w moim miescie i calkiem tanio, juz mialam kupowac ale maz mnie do pionu sprowadzil, ze zdecydowanie za wczesnie ;)
Pod wzgledem alkoholu to ja mam jazde nawet bez ciazy i bez karmienia - dla mnie dziecko w domu oznacza, ze jedna osoba nie moze pic (zwykle ta osoba bylam ja ;) i co najwyzej pilam lyka na toast )

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja dokladnie tak samo :) nawet na swoim weselu nie pilam ;) umoczylam tylko usta w szampanie.. na panienskim tez na trzezwo :D
Ja pewnie będę kupować co potrzebne po polowkowym usg, jak już będzie znana płeć na 100% :)

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka
Ja tak samo ;) poki co tylko pieniadze odkladam :)
Bo to zależy kto kupuje. Moja teściowa jak coś kupi to zakładam dzieciom tylko jak przychodzi żeby jej było miło. I tu faktycznie szkoda kasy. Ale za to bratowa zawsze błagam ze jak już coś chce kupić to ciuchy bo ma lepszy gust ode mnie [emoji23]
To ja tak mam z mama, jak cos kupi to nie wiem czy sie smiac czy plakac. Tesciowa kupuje fajne ubrania, ma gust ale kupuje duzo na wyrost [emoji85] mlody nosil rozmiar 98, nawet w 92 wchodzil a ona kupila bluzy i spodnie na 116 [emoji23] ale to nic, wkoncu urosnie do nich. Lepiej za duze niz za male ;)

4c3tskjoa7ptmvui.png

Ja mam wlasnie odwrotnie[emoji16] te ubranka na pierwsze miesiace dzieci maja na sobie doslownie pare razy, ja bardzo chetnie przygarne jakies po innym maluchu. Ceny ubranek sa takie same jak dla doroslych, kiedy my chodzimy w nich o wiele wiele dluzej. Nie wiem jak mozna uwazac za obciach uzywanie wozka po kilku dzieciach. Super, ze aie sprawdza, jest wygodny i dziala. Bardzo lubie korzystac z uzywanych rzeczy i przeraza mnie ilosc smieci i fakt ze chcemy miec wszystkiego duzo i wszystko nowe. Ale ja jestem troche eko swirem —to dlatego[emoji16] lubie minimalizm a pieniadze najchetniej wydaje na przezywanie i poznawanie, podroze i przygody[emoji5]

Mam tak samo. Najwięcej ciuchów córka miała i ma z lumpeksow, z resztą tak jak ja. Bielizna oczywiście nowa. Nowe rzeczy zazwyczaj przywozi jej moja rodzina Z Holandii. Jeśli chodzi o sam początek to właściwie cała wyprawkę miałam od znajomej, jak mała wyrosła to te puściłam w świat. Szczerze to zawsze mi było szkoda kasy na nowe ciuchy. Jakoś nie jest to istotna rzecz dla mnie. Na lumpie nie raz znajduje na prawdę fajne rzeczy, za które w sklepie musiałabym dać np. Kilkadziesiąt złotych. Nie widzę sensu :)

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

"Ferrari":-D a to się uśmiałam. Raczej wozek ze średniej półki, ale super się prowadzi i cieszy me oko;)
Przypomnij mi jaki to model bo strasznie mi się podoba! Dla mnie ważna jest waga pojazdu
Pewnie, ja tez normalnie kawe pije. Bez przesady. Cisnienie mam tak niskie, ze bez kawy moglabym zasnac na stojaco[emoji16] nie wiem czemu dziewczyny macie wyrzuty sumienia po kawie. Lekarz wam powiedzial,ze nie mozecie?

To ja taka wyrzutosumienna :-D
Lekarz od razu powiedział,że odstawiamy kawę,ograniczamy do min.napije gazowane,szczególnie te,które mają kofeinę i efedryne. Być może ja po prostu nie mogę ze względu na b.duże ryzyko. Nie wiem,ale się stosuję:-D

Dokładnie! Ja nie mam problemu z uzywkami. Wózek też chętnie kupilabym uzywany,choć czasem na używane one w ogóle nie wyglądają! Ale teściowa uparla się,że ona kupi nowy. Tylko ciekawe jestem ile na to przeznaczy,bo jeśli wylozy 1 tys. i kupi ciężkiego dziada,to mimo,iż wdzięczna za próbę pomocy jestem,to taki klocek będzie jednak większym problemem :-(

No to mialam podobnie z ta blizna. Jak polozna przyszla mi szwy sciagnac i zobaczyla to szycie to powiedziala "o ku*** dziewczyno co oni ci zrobili, po sama du** cie rozcieli?". 2 tygodnie nie moglam usiasc, ledwo chodzilam a na dwojeczke do kibelka to szlam jak na skazanie i ze lzami w oczach wychodzilam. Okladalam sie rivanolem i innymi cudami. Odwazylam sie kiedys w lusterku zobaczyc jak to wyglada i sie przerazilam, serio
emoji85.png
teraz wlasnie chcialabym odmowic nacinania, ale z drugiej strony ponoc jak sie peknie samoistnie to jest jeszcze gorzej, wiec nie wiem sama :/A ja wczoraj wypatrzylam fajny w moim miescie i calkiem tanio, juz mialam kupowac ale maz mnie do pionu sprowadzil, ze zdecydowanie za wczesnie ;)Ja dokladnie tak samo :) nawet na swoim weselu nie pilam ;) umoczylam tylko usta w szampanie.. na panienskim tez na trzezwo :DJa tak samo ;) poki co tylko pieniadze odkladam :)To ja tak mam z mama, jak cos kupi to nie wiem czy sie smiac czy plakac. Tesciowa kupuje fajne ubrania, ma gust ale kupuje duzo na wyrost
emoji85.png
mlody nosil rozmiar 98, nawet w 92 wchodzil a ona kupila bluzy i spodnie na 116
emoji23.png
ale to nic, wkoncu urosnie do nich. Lepiej za duze niz za male ;)
U mnie było właśnie odwrotnie. To ja chciałam jeszcze zaczekać a on zdecydował o kupnie już teraz. Chyba bał się co jeszcze wynysle
4c3tskjoa7ptmvui.png
Przypomnij mi jaki to model bo strasznie mi się podoba! Dla mnie ważna jest waga pojazdu

To ja taka wyrzutosumienna :-D
Lekarz od razu powiedział,że odstawiamy kawę,ograniczamy do min.napije gazowane,szczególnie te,które mają kofeinę i efedryne. Być może ja po prostu nie mogę ze względu na b.duże ryzyko. Nie wiem,ale się stosuję:-D

Dokładnie! Ja nie mam problemu z uzywkami. Wózek też chętnie kupilabym uzywany,choć czasem na używane one w ogóle nie wyglądają! Ale teściowa uparla się,że ona kupi nowy. Tylko ciekawe jestem ile na to przeznaczy,bo jeśli wylozy 1 tys. i kupi ciężkiego dziada,to mimo,iż wdzięczna za próbę pomocy jestem,to taki klocek będzie jednak większym problemem :-(
Quinny mood. Jak pisałam moja córcia też urodziła się w październiku kupiliśmy wozek 2 w1 i jeździła w nim do marca kwietnia. Wozek został sprzedany za bezcen a ja przesadzilismy do parasolki. W tamtym w ogóle nie podobała mi się spacerówka. Zobaczymy jak będzie w tym przypadku. W razie czego parasolka czeka; )

ło masakra ale się rozpisałyście......
ja dla synka miałam 99% ciuszków od kuzynki, ja młody miał ok roku to rodzina z Holandii mu kupowała, kilka razy w roku przychodzi paczka z ciuchami dla niego ;) ja osobiście bardzo mało mu ciuszków kupiłam bo zwyczajnie nie potrzebował aż tyle ;)

Ja dziś byłam na genetycznych, siusiak widoczny, także drugi syn będzie ;)
Maleństwo zdrowe, wychodzi aż tydzień starszy, ma 69,5cm, serduszko 161 uderzeń na minutę, NT 1,6mm, kość nosowa widoczna, inne narządy również, ryzyku chorób niskie, także PAPPY nie robiłam.
Z zakupami wstrzymuję się jednak po końca czerwca ;)
maleństwo bardzo się wierciło i ciężko było zmierzyć NT, ale na każdym z ujęć wychodziło tak samo :) mały ciągle zasłaniał buźkę rączkami, i takie tez mam zdjęcie ;)

Załączniki

• synek.jpg
    synek.jpg
    64,6 KB · Wyświetleń: 104
ja dla synka miałam 99% ciuszków od kuzynki, ja młody miał ok roku to rodzina z Holandii mu kupowała, kilka razy w roku przychodzi paczka z ciuchami dla niego ;) ja osobiście bardzo mało mu ciuszków kupiłam bo zwyczajnie nie potrzebował aż tyle ;)

Maleństwo zdrowe, wychodzi aż tydzień starszy, ma 69,5cm, serduszko 161 uderzeń na minutę, NT 1,6mm, kość nosowa widoczna, inne narządy również, ryzyku chorób niskie, także PAPPY nie robiłam.
maleństwo bardzo się wierciło i ciężko było zmierzyć NT, ale na każdym z ujęć wychodziło tak samo :) mały ciągle zasłaniał buźkę rączkami, i takie tez mam zdjęcie ;)
Super :D gratuluję wspaniałych wieści

reklama

Super! Gratuluje! ale chyba przecinek co do wielkosci dzidziutka wstawilas nie w tym miejscu hihi

4c3tskjoa7ptmvui.png

Do góry