reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

NaturalnaMama, udalo Ci sie znalezc endo? Tak sobie dzisiaj o Tobie pomyslalam, ze wszedzie kolejki a ja tu w szpitalu mam kolejna ciezarna z brazowym plamieniem przyjeta na kilka dni. Moj gin nigdy by mnie do szpitala z plamieniem nie wyslal, pewnie nawet nie namawialaby na l4. 3 razy po krwotoku mowili mi na izbie przyjec, ze bez sensu jest mnie przyjmowac. A w tym szpitalu chyba lubia takie nudne przypadki. Tylko mi tak smutno, że Ty potrzebujesz 10 minut konsultacji i nie możesz sie dostac, a tu takie "leczenie" szpitalne. Niesprawiedliwe to dla Ciebie jest.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
NaturalnaMama, udalo Ci sie znalezc endo? Tak sobie dzisiaj o Tobie pomyslalam, ze wszedzie kolejki a ja tu w szpitalu mam kolejna ciezarna z brazowym plamieniem przyjeta na kilka dni. Moj gin nigdy by mnie do szpitala z plamieniem nie wyslal, pewnie nawet nie namawialaby na l4. 3 razy po krwotoku mowili mi na izbie przyjec, ze bez sensu jest mnie przyjmowac. A w tym szpitalu chyba lubia takie nudne przypadki. Tylko mi tak smutno, że Ty potrzebujesz 10 minut konsultacji i nie możesz sie dostac, a tu takie "leczenie" szpitalne. Niesprawiedliwe to dla Ciebie jest.

Nie, podałam się. Od wczoraj próbuje się dodzwonić do endokrynologa prywatnego, ale telefon ciągle wyłączony.... Jeśli nie odbierze, to w poniedziałek tam pojadę...

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

Jaki wózek? Ja jeszcze nic nie kupiłam i poczekam z tym jeszcze trochę, ale zaczynam patrzec na oferty wózków i jestemat zaskoczona rozbieżnościa cenowa. Niestety najbardziej podobają mi się te z górnej półki.
Pewnie lepiej
Jaki wózek? Ja jeszcze nic nie kupiłam i poczekam z tym jeszcze trochę, ale zaczynam patrzec na oferty wózków i jestemat zaskoczona rozbieżnościa cenowa. Niestety najbardziej podobają mi się te z górnej półki.
Pewnie, lepiej dobrze zorientować się w ofertach. My akurat wybraliśmy quinny mood. W spacerowce pewnie długo nie pojeździ, ale mamy parasolke maclarena po córce która jest niezawodna i napewno jeszcze posłuży :)

Ostatnia edycja:
Marzy mi się nowy wózek, ale kupiliśmy nowy przy pierwszym synku 4 lata temu i pewnie bez szans na wymianę tym bardziej ze się sprawdza. Mamy baby design. Spacerówkę Britax b-agile tez nówkę kupowaliśmy, ale nie jestem zadowolona. Tyle osób chwaliło a kiepsko wyważony ten wózek. Podjechać pod krawężnik graniczy z cudem. Marzy mi się parasolka lekka, zwrotna, która rozkłada się do leżenia, zajmuje minimum miejsca i nie hałasuje jakby stado słoni biegło.

Co do jedzenia dozwolonego i niedozwolonego w ciąży to Bosacka ma świetny odcinek o tym w serii O matko! Powinna być na TVN player. Polecam!

Nie, nie musza. Ale mnie przy jednym i drugim porodzie "zaszantażowali". Spytali o zgodę, ale przy pierwszym mówili, że od godziny glowa pojawia sie i cofa (faktycznie syn mial duza glowa) a ja juz bylam zaniepokojona. Przy drugim wyglosili: "przy porodzie przedwczesnym powinniśmy naciac dla bezpieczenstwa dziecka". Logiki w tym nie widze, ale co mialam zrobic? To pierwsze naciecie 6 lat temu bylo koszmarne, zle sie goilo, byla mowa nawet o powrocie do szpitala na poprawke. Przez rok bolalo mnie wspolzycie, a do tej pory odczuwam napadowe bole (glownie na zmiane pogody). To drugie nacięcie 1,5 roku temu jakos szybko dalo o sobie zapomniec. Dwa naciecia - dwa rozne kierunki. Nie wiem, czy to standard, czy tez czasami tna w tym samym miejscu?

Ja tez tak mam. Z dwóch stron. Mój gin to skrytykował- powiedział ze jedna z położnych chyba musiała być leworęczna i ze tego typu technik się nie stosuje, powinny być w jednym miejscu. Ciekawe w która stronę będą kroić przy trzecim porodzie[emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja to bede sobie robic obciach, bo wozek mam z 2008, kupiony po dwojgu dzieciach i uzywany przez moich dwoje ;) Parasolke rozkladana na plasko i dosc lekka mam po najstarsztym i mysle, ze dla trzeciego tez posluzy, choc nie jest to Mercedes. Do zmiany wozka moze przekonac mnie tylko zepsucie sie albo brak miejsca w aucie ;)

Ja tez tak mam. Z dwóch stron. Mój gin to skrytykował- powiedział ze jedna z położnych chyba musiała być leworęczna i ze tego typu technik się nie stosuje, powinny być w jednym miejscu. Ciekawe w która stronę będą kroić przy trzecim porodzie[emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja juz sama nie wiem, czy wolalabym w tym bolacym miejscu, czy po tej drugiej stronie. Moze uda sie bez... Lezalam na sali z kobieta, ktora przy trzecim i czwartym porodzie nie zgodzila sie na naciecie i nic nie pekla. Pamietam jak moj maz byl wkurzony po drugim porodzie, ze male dziecko a oni i tak mnie nacieli.

Ja to bede sobie robic obciach, bo wozek mam z 2008, kupiony po dwojgu dzieciach i uzywany przez moich dwoje ;) Parasolke rozkladana na plasko i dosc lekka mam po najstarsztym i mysle, ze dla trzeciego tez posluzy, choc nie jest to Mercedes. Do zmiany wozka moze przekonac mnie tylko zepsucie sie albo brak miejsca w aucie ;)

No i spoko. Po co wydawać pieniążki jak nie trzeba i nie ma konieczności?
Lepiej coś innego Dzieciom kupić.
A tam obciach nie obciach. Najważniejsze, że wygodny i Wam pasuje.

A właśnie kupujecie coś już jakieś śpioszki etc. ?
Przyznam, że ja jeszcze nie.

Marzy mi się nowy wózek, ale kupiliśmy nowy przy pierwszym synku 4 lata temu i pewnie bez szans na wymianę tym bardziej ze się sprawdza. Mamy baby design. Spacerówkę Britax b-agile tez nówkę kupowaliśmy, ale nie jestem zadowolona. Tyle osób chwaliło a kiepsko wyważony ten wózek. Podjechać pod krawężnik graniczy z cudem. Marzy mi się parasolka lekka, zwrotna, która rozkłada się do leżenia, zajmuje minimum miejsca i nie hałasuje jakby stado słoni biegło.

Co do jedzenia dozwolonego i niedozwolonego w ciąży to Bosacka ma świetny odcinek o tym w serii O matko! Powinna być na TVN player. Polecam!

To może greentom ? Nie używałam ale same superlatywy, ze cichy lekki i zwrotny.

Coś powoli przeglądam w temacie wózków i łóżeczek. Głównie to drugie bo realizacja mebli gdzieniegdzie to nawet 8 tygodni. Muszę jakoś dwoje dzieci upchnąć w pokoju. Początkowo bobas w sypialni, bo nie wiem jakie pomysły będzie miał starszy w nocy, ale łóżeczko na drzemki w dzień gdzieś musi stać :/ i tu niestety w sypialni się nie zmieści w żaden sposób. Co do wózka - zamierzam sobie „ulżyć” w tym temacie i kupić coś naprawdę ekstra :D liczę się ze to raczej ostatnia kareta w moim życiu, wiec ma być naj :) bugaboo cybex coś z tych dwóch. Poprzednio woziliśmy Mutsy evo i elodie i żadnego dobrze nie wspominam ...

p19ucsqv9zf9v2yk.png

reklama
A propo kawy, mi gin w poprzedniej ciąży mówiła ze 1 filiżanka dziennie nikomu nie zaszkodzi- mnie odrzuciło totalnie od kawy, ale ciągnie mnie strasznie do pepsi. Wypiłam kilka razy a później jak zaczęłam czytać opinie matek- ze to samo zło, to aż mi się odechcialo☹️ale tez jestem zdania ze nie można dac się zwariować, alkohol i papierosy- bezwzględny zakaz ale ze wszystkiego rezygnować tez nie jest dobrze. Co do soku z malin to liście mogą spowodować skurcze, ale owoce na przeziębienie- idealne!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry